Η UEFA... φοβάται την τεχνολογία!

Την προτίμησή της στους εξτρά βοηθούς διαιτητή, όπως το εφαρμόζει ήδη στο Europa League και την άρνησή της να δεχτεί τη Goal Line Technology παρά την έγκριση από τη FIFA για την εισαγωγή της στο ποδόσφαιρο, εξέφρασε η UEFA. 



Η UEFA... φοβάται την τεχνολογία!

Ο Μισέλ Πλατινί δηλώνει… αντίπαλος της τεχνολογίας και δεν σκοπεύει να την εισάγει στις δύο μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις.

Με επίσημη τοποθέτηση, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, έκανε σαφές ότι στο Champions League αλλά και το Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα χρησιμοποιηθούν μονάχα οι εξτρά βοηθοί διαιτητή, όπως έγινε πέρυσι αλλά και στο Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

«Δύο εξτρά ζευγάρια ματιών στο γήπεδο φροντίζουν για τις σωστές διαιτητικές αποφάσεις αλλά και για την ισχύ των κανονισμών του αθλήματος. Θα ειδοποιούν τον διαιτητή για φάσεις που ενδεχομένως θα είναι δύσκολες και εκτός του οπτικού του πεδίου. Ο διαιτητής, θα παραμένει ο μοναδικός που θα έχει δικαίωμα λήψης αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της UEFA.