«Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Σίγκουρντσον»

Τα αίτια για την αρνητική κατάληξη της υπόθεσης της μετακίνησης του Γκίλφι Σίγκουρντστον στη Λίβερπουλ και τη μεταγραφή του στην Τότεναμ ανέλυσε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Μπρένταν Ρότζερς.



«Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Σίγκουρντσον»

Ο νέος τεχνικός των «κόκκινων» που την περσινή σεζόν συνεργάστηκε με τον Σίγκουρντσον στη Σουόνσι, με τη μετακίνησή του στο Μέρσεϊσαϊντ, ασφαλώς και προσπάθησε να πάρει τον παίκτη στο «Άνφιλντ».

Αν και αρχικά είχε επιτευχθεί στη συμφωνία για να συνεχίσει ο Ισλανδός στους «κύκνους», η αποχώρηση του Ρότζερς για χάρη της Λίβερπουλ άλλαξε λίγο τα δεδομένα και έπρεπε να ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών για τον παίκτη.

Το θέμα «κόλλησε» στο οικονομικό σκέλος. Ο Σίγκουρντσον ζήτησε περισσότερα απ’ όσα θα έπαιρνε αν υπέγραφε συμβόλαιο στη Σουόνσι και η διοίκηση των «κόκκινων» δεν ήταν διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

«Στη Χόφενχαϊμ δεν έπαιζε και τον πήρα στη Σουόνσι. Εκεί πέτυχε εφτά γκολ σε 19 ματς και ήταν εξαιρετικός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Όταν καθίσαμε και μιλήσαμε, κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο και ο χρόνος συμμετοχής ήταν το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό κομμάτι. Είχαμε έρθει σε συμφωνία για την παραμονή του στη Σουόνσι, αλλά μετά εγώ προσλήφθηκα από τη Λίβερπουλ και το πράγμα χάλασε. Δεν ήμουν διατεθειμένος, όπως και η διοίκηση, να του δώσουμε περισσότερα από αυτά που εγώ είχα συμφωνήσει μαζί του στη Σουόνσι. Η Λίβερπουλ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Γκίλφι, αφού θα δούλευε με μένα που με ξέρει και θα φορούσε τη φανέλα ενός σπουδαίου συλλόγου. Ωστόσο, επέλεξε να πάει στην Τότεναμ. Του εύχομαι καλή τύχη στην καριέρα του γιατί είναι ένα εξαιρετικό παιδί και φυσικά, δεν κρατώ κακία» είπε ο Μπρένταν Ρότζερς.