Στο μυαλό του Φαν Πέρσι

Η Άρσεναλ χάνει έναν μεγάλο ηγέτη. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες» και το england365.gr διεισδύει στο μυαλό του Ολλανδού αστέρα, αναλύοντας όλα όσα σκέφτηκε και όλα όσα θα τον απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.



Στο μυαλό του Φαν Πέρσι

Στα 28 του χρόνια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η Άρσεναλ, είχε την τύχη και την τιμή να τον δει να παίρνει όλο το βάρος στις πλάτες του, την περσινή σεζόν, αποδεικνύοντας πως όχι μονάχα είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας αρχηγός με τα όλα του!

Φέρθηκε άψογα. Προέβαλε με άριστο τρόπο τον επαγγελματισμό του. Όσο κι αν άφησε υπόνοιες – που επιβεβαιώθηκαν – στα μισά της περσινής αγωνιστικής περιόδου με την άρνησή του να συζητήσει το θέμα του συμβολαίου του με τη διοίκηση, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για τίποτα. Τι σκέφτηκε όμως ο Ολλανδός; Τι τον οδήγησε στην απόφαση να βάλει τέλος – είτε φέτος – είτε το επόμενο καλοκαίρι στη θητεία του στην Άρσεναλ; Ποιες επιλογές έχει; Τι θα κάνει η Άρσεναλ;

Το england365.gr έψαξε και βρήκε απαντήσεις σε όλα αυτά!

Μετακόμιση στο… Μάντσεστερ

Πρόσφατα, βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έψαχνε σπίτι στο Μάντσεστερ. Και μόνο το γεγονός πως το όνομα της Σίτι «έπαιζε» ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα στα μεταγραφικά σενάρια για το ποδοσφαιρικό μέλλον του διεθνή επιθετικού, δεν μένει απαρατήρητο. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει εκφραστεί ουκ ολίγες φορές με θαυμασμό για τις ικανότητες του αρχηγού των «κανονιέρηδων», άσχετα αν την τελευταία φορά που μίλησε για αυτόν θέλησε να «σκεπάσει» το θέμα. Σεβόμενος την Άρσεναλ περισσότερο, ο Μαντσίνι δεν θέλησε να σχολιάσει τη φημολογία, αλλά πλέον θα μπορεί να σχεδιάσει τα πλάνα του.

Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, η επιστροφή της Μάντσεστερ Σίτι στους τίτλους και η κατάκτηση του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν, αποτελεί τεράστιο δέλεαρ. Βλέπει τη δύναμη των «πολιτών» να αυξάνεται συνεχώς και μην ξεχνάμε ότι του δίνει τη μεγάλη ευκαιρία που ίσως χάνει κάθε φορά με την Άρσεναλ. Να κατακτήσει τρόπαια!

«Γυάλισε» στην… Κυρία

Η Γιουβέντους επέστρεψε πανηγυρικά στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A, αποχαιρέτησε τον θρύλο, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και… ετοιμάζεται για νέα τάξη πραγμάτων στην επίθεση! Ένας σύλλογος του μεγέθους της, δεν θα μπορούσε να μην έχει ασχοληθεί με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι! Ο Ολλανδός έχει αποκτήσει… «θαυμαστές» και στην Ιταλία και η «γηραιά κυρία» βρίσκεται στη λίστα.

Πρόταση 10 εκατ. λιρών, σύμφωνα με τη διοίκηση της Άρσεναλ και σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα, ενδεχομένως να μην υπήρξε ποτέ. Το ποσό και μόνο, είναι προσβλητικό για την ποδοσφαιρική αξία του έμπειρου στράικερ και για τον λόγο αυτό γίνεται πιο πειστικός ο πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Πίτερ Χιλ – Γουντ περί τους ψευδούς δημοσιεύματος, παρά το ιταλό Μέσο που έκανε την… «αποκάλυψη».

Κλήση… από Παρίσι!

Η ανάπτυξη του γαλλικού ποδόσφαιρο και το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν αρκετά μεγάλα ποσά για την ενίσχυσή τους δεν θα μπορούσε να μείνει… έξω από τον «χορό» για το μέλλον του Ρόμπιν Φαν Πέρσι! Πιο συγκεκριμένα, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ρίξει «ματιές» στην υπόθεση του ποδοσφαιριστή και τις εξελίξεις γύρω από την ανανέωση της συνεργασίας του με τον λονδρέζικο σύλλογο.

Η άρνηση του Ολλανδού επιθετικού να επεκτείνει το συμβόλαιό του, χτύπησε «καμπανάκι» και στους Παριζιάνους που δεν θα διστάσουν να μπουν στην «κούρσα» για την υπογραφή του, αντιμετωπίζοντας… στα ίσια τους υπόλοιπους «μνηστήρες» με ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό!

Οι «αντικαταστάτες» και ο μεγάλος κίνδυνος

Η κατάληξη του θέματος της ανανέωσης της συνεργασίας του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με την Άρσεναλ, ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστη, αλλά παρηγοριά υπάρχει. Και μάλιστα, σε δύο πρόσωπα. Αυτό του Λούκας Ποντόλσκι και αυτό του Ολιβιέ Ζιρού. Οι δύο επιθετικοί αποκτήθηκαν από τους «κανονιέρηδες» για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ομάδας, ωστόσο, θα χαρακτηριστεί ψεύτης όποιος από τη διοίκηση του συλλόγου δεν είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του, το θέμα του Φαν Πέρσι.

Σαν φρόνιμοι «κανονιέρηδες» που… πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν, φρόντισαν να έχουν ήδη στο ρόστερ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου τους δύο ποδοσφαιριστές που ουσιαστικά θα κληθούν να καλύψουν το κενό του Ολλανδού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να αναλάβουν τη δύσκολη αποστολή από τη νέα χρονιά, σε περίπτωση που το σενάριο αποχώρησης του Φαν Πέρσι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο επαληθευτεί.

Σε αυτή τη… «λεπτομέρεια», όμως, κρύβεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Άρσεναλ. Η ομάδα σεβάστηκε την απόφαση του ποδοσφαιριστή και με επίσημη ανακοίνωση υποστήριξε ότι θα ήθελε να δει τον παίκτη να τιμά το συμβόλαιό του και να μείνει αφοσιωμένος στους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν που θα είναι και η τελευταία του «ιπτάμενου Ολλανδού» στο «Έμιρεϊτς».

Από τη στιγμή όμως που μιλάμε για ειλημμένη απόφαση από πλευράς του Φαν Πέρσι, οι ιθύνοντες του λονδρέζικου συλλόγου θα ψάξουν αυτά τα… 30 εκατομμύρια που αξιώνουν για να τον παραχωρήσουν, ακόμη και από σήμερα! Προφανώς, η Άρσεναλ θα εμφανιστεί και αρκετά διαλλακτική στα «παζάρια» που ενδέχεται να γίνουν, αφού δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο να της φύγει ο ποδοσφαιριστής χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο της…

Διαβάστε επίσης:

Πήραν φωτιά τα... πληκτρολόγια για Φαν Πέρσι

Ετοιμάζει βαλίτσες για Μάντσεστερ

«Σεβόμαστε την απόφαση του Φαν Πέρσι»

Δεν ανανεώνει ο Φαν Πέρσι