Πλατινί: «Θρίαμβος το Euro»

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια που έκανε ο Μισέλ Πλατινί για τη διοργάνωση του Euro 2012. O πρόεδρος της UEFA επαίνεσε τις διοργανώτριες χώρες, Πολωνία και Ουκρανία, τονίζοντας πως η διεξαγωγή του τουρνουά ήταν απολύτως επιτυχημένη.



Πλατινί: «Θρίαμβος το Euro»
«Το Euro διεξήχθη για πρώτη φορά στην ανατολική Ευρώπη και η διοργάνωσή του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν θρίαμβο. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ουκρανία έδειξαν στον κόσμο πως είναι ικανές να διοργανώσουν ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός, διαψεύδοντας όσους τις είχαν αμφισβητήσει. Μπορούν να είναι περήφανες για τη δουλειά που έκαναν, τον ενθουσιασμό που έδειξαν και φυσικά για το τελικό αποτέλεσμα. Προσωπικά, είμαι περήφανος για αυτές», ήταν τα λόγια του Γάλλου.

Ο Πλατινί μίλησε και για την καινοτομία της παρουσίας πέντε διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο, την οποία χαρακτήρισε άκρως αποτελεσματική:

«Χωρίς κανέναν δισταγμό μπορώ να πω πως συγκριτικά με το Euro του 2008 η μεγαλύτερη πρόοδος που έγινε σε αυτό το τουρνουά είναι η καθιέρωση των πέντε διαιτητών. Το σύστημα αυτό ήταν αποτελεσματικότατο. Βοήθησε στο να μειωθεί η σύγχυση στην περιοχή και τα τραβήγματα μεταξύ των παικτών στη διάρκεια των στημένων φάσεων», δήλωσε ο 57χρονος Γάλλος για να προσθέσει:

«Αυτό το Euro είχε τα περισσότερα γκολ με κεφαλιές από κάθε άλλη διεθνή διοργάνωση. Αυτό δεν είναι σύμπτωση. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου επωφελείται από την καθιέρωση των πέντε διαιτητών».