Ζιρού: «Δεν είμαι αντι-Φαν Πέρσι»

Απάντηση σε όσους θεωρούν πως η απόκτησή του από την Άρσεναλ σημαίνει την αποχώρηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι από το «Έμιρεϊτς» έδωσε ο Ολιβιέ Ζιρού! Ο Γάλλος στράικερ υποστήριξε πως δεν μετακόμισε στο Λονδίνο για να αντικαταστήσει τον Ολλανδό αστέρα, αλλά… για να παίξει μαζί του!   



Ζιρού: «Δεν είμαι αντι-Φαν Πέρσι»

Ο 25χρονος επιθετικός μετακόμισε στην Άρσεναλ από τη Μονπελιέ και δεν άργησε να διαβάσει όσα γράφονταν για πιθανή αποχώρηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι από το ρόστερ, τη στιγμή που πλέον υπάρχει και ο Λούκας Ποντόλσκι.

«Δεν ήρθα στην Άρσεναλ για να αντικαταστήσω στον Ρόμπιν. Θα ήταν χαζό να σκεφτώ κάπως έτσι. Έκανε εκπληκτική χρονιά την περσινή σεζόν, πέτυχε 30 γκολ και είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Εύχομαι να καταφέρουμε να “δέσουμε” μαζί και να συνεργαστούμε αρμονικά σατην επίθεση της Άρσεναλ» σχολίασε ο Ζιρού που έκανε λόγο για παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα με την υπογραφή συμβολαίου με τους «κανονιέρηδες»:

«Πραγματικά ζω ένα όνειρο. Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ και βαρετό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ήρθα σαν πρωταθλητής Γαλλίας με τη Μονπελιέ, έπαιξα στο Euro με την εθνική ομάδα της χώρας μου και τώρα ετοιμάζομαι να φορέσω τη φανέλα της Άρσεναλ. Είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρό παιδί. Έβλεπα τα παιχνίδια τους και θαύμαζα τον Τιερί Ανρί. Μου άρεσαν και οι Βιεϊρά και Πιρές. Λογικό άλλωστε, από τη στιγμή που είναι συμπατριώτες μου και έκαναν εκπληκτική καριέρα. Πάντα μου άρεσε η αγωνιστική φιλοσοφία του συλλόγου».