Θετικός ο απολογισμός της Αγγλίας στο Euro 2012

Ικανοποιημένη στον απόλυτο βαθμό δήλωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας για την παρουσία της εθνικής ομάδας στο Euro 2012! Υπάρχει η πικρία για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά και την... επανάληψη της ιστορίας στα πέναλτι, αλλά ο απολογισμός της παρουσίας των «τριών λιονταριών» στη διοργάνωση είναι θετικός.



Θετικός ο απολογισμός της Αγγλίας στο Euro 2012

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας για το Euro 2012, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Η πίεση που ασκούταν από τον Τύπο, οι απαιτήσεις, η κριτική, η ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας. Όλα.

Η προσέγγιση της Αγγλίας στη διοργάνωση ήταν πολύ διαφορετική από αυτή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και οι αναταραχές στο εσωτερικό εξαλείφτηκαν με την αποχώρηση του Φάμπιο Καπέλο και την έλευση του Ρόι Χότζον. Προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μη… χάνονται στη μετάφραση, η FA επέλεξε Άγγλο προπονητή και όσα περίμενε από αυτόν τα είδα στα γήπεδα της Ουκρανίας, κατά την παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Euro 2012.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι μετά την αποτυχημένη παρουσία μας στη Νότια Αφρική πριν από δύο χρόνια, ο τρόπος προσέγγισης του Euro 2012 θα ήταν πολύ διαφορετικός. Ήταν πολύ καλό για τους ποδοσφαιριστές που μπορούσαν στο κέντρο της Κρακοβίας να κυκλοφορούν ήρεμοι και να απολαμβάνουν τη μέρα τους. Ήταν επίσης πολύ όμορφο που συναναστρέφονταν με χαρά με τους Άγγλους οπαδούς. Ήταν εξαιρετικοί πρεσβευτές της χώρας και η εμπειρία ήταν μοναδική. Φυσικά, θα θέλαμε να έχουμε προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με όσα καταφέραμε» ανέφερε ο τιμ μάνατζερ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Άντριαν Μπέβινγκτον.