Κοίτα ποιος μιλάει...

Προφανώς κάτι ξεχνούν οι Ιταλοί. Δεν εξηγείται αλλιώς… Όταν οι «γείτονές» μας μιλούν για κατενάτσιο στο ποδόσφαιρο, είναι ίσως η μεγαλύτερη τραγική ειρωνεία που θα μπορούσε να ακουστεί. Κι όμως! Το έκαναν μετά την πρόκριση εις βάρος της Αγγλίας στα ημιτελικά του Euro 2012!



Κοίτα ποιος μιλάει...

Δεχόμαστε ότι τα «τρία λιοντάρια» τους έδωσαν την αφορμή.

Δεχόμαστε, επίσης, ότι δεν έγινε κατ’ ανάγκη, αλλά η τακτική του Ρόι Χότζον για την Αγγλία ήταν αυτή που ακριβώς παρακολούθησαν όλοι όσοι επέλεξαν να περάσουν το κυριακάτικο βράδυ τους μπροστά στην τηλεόραση.

Και πάλι! Η προσπάθεια… διακωμώδησης του τρόπου με τον οποίο αγωνίστηκαν οι Άγγλοι, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον χαρακτηρισμό «αγγλικό κατενάτσιο», από ιταλικό Μέσο!

Η «Gazzetta dello Sport» κυκλοφόρησε το πρωί της Δευτέρας, γράφοντας πως: «οι άγραφοι νόμοι του ποδοσφαίρου αυτή τη φορά δεν εφαρμόστηκαν και το αγγλικό κατενάτσιο ηττήθηκε, μετά από την επιτυχία της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Άγγλοι προσπάθησαν να κρατηθούν όρθιοι μέχρι τα πέναλτι, αλλά εκεί δεν τους βγήκε»!

Η «Corriere dello Sport» από την πλευρά της, με φωτογραφία τους πανηγυρισμούς των παικτών της «σκουάντρα ατζούρα» και με τίτλο: «Τεράστιοι», αναγράφει: «Μια εξαιρετική Ιταλία κυριάρχησε επί των Άγγλων και τους νίκησε στα πέναλτι».

Μάλιστα, το «Tuttosport» το... παράκανε, κλέβοντας το παρατσούκλι των Άγγλων για να τονίσει ότι: «Οι Ιταλοί είναι τώρα τα λιοντάρια»!