Λέσκοτ: «Κάναμε το έθνος περήφανο»

Με ψηλά το κεφάλι, έχοντας γεμίσει περηφάνια το αγγλικό έθνος επιστρέφει η εθνική ομάδα της χώρας στη βάση της, με τον Τζόλεον Λέσκοτ να συμπληρώνει ότι το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν ήταν για κάτι περισσότερο από τα προημιτελικά του Euro 2012.



Λέσκοτ: «Κάναμε το έθνος περήφανο»

Ό,τι έγινε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1990, 1998 και 2006, όπως επίσης και στα Euro 1996 και 2004, το ίδιο συνέβη και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας. Η Αγγλία αποκλείστηκε στα πέναλτι έχοντας φτάσει μέχρι την προημιτελική φάση.

Ο Τζόλεον Λέσκοτ μετά τον αποκλεισμό από την Ιταλία υποστήριξε ότι η εθνική ομάδα ίσως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κάτι περισσότερο από τα προημιτελικά, αλλά ισχυρίστηκε ότι το αγγλικό έθνος μπορεί να αισθάνεται περήφανο μετά την προσπάθεια που κατέβαλαν τα «τρία λιοντάρια» στη φετινή διοργάνωση.

«Επιδείξαμε πάθος και τιμή με τη φανέλα με το εθνόσημο και αυτό ήθελαν να δουν όλοι οι οπαδοί μας. Ίσως το επίπεδό μας δεν ήταν για κάτι περισσότερο, αλλά προσπαθήσαμε πάρα πολύ και διεκδικήσαμε ό,τι μας αναλογούσε. Η Ιταλία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και το απέδειξε. Αποκλειστήκαμε, δείξαμε μεν ότι έχουμε σημειώσει βελτίωση με την παρουσία μας στα ημιτελικά και παρά την απογοήτευση, επιστρέφουμε περήφανοι, γνωρίζοντας ότι εκπροσωπήσαμε πολύ καλά το έθνος» ήταν τα λόγια του έμπειρου στόπερ.