Της μοίρας γραφτό… (vids)

Ο Ρόι Χότζον πίστεψε στο όνειρο. Μαζί του, ολόκληρο το αγγλικό έθνος. Έχοντας αντέξει 120 λεπτά στον καταιγισμό ευκαιριών από τους Ιταλούς, τα «τρία λιοντάρια» πίστεψαν πως η τύχη είχε γυρίσει. Ο αποκλεισμός, όμως, ήταν της μοίρας τους γραφτός, όπως ακριβώς πριν από οχτώ χρόνια, την ίδια μέρα…



Της μοίρας γραφτό… (vids)

Η Αγγλία έφτασε στα προημιτελικά του Euro 2012 και διεκδίκησε με όλες τις δυνάμεις της, το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Όμορφο ποδόσφαιρο δεν έπαιξε, σε καμία στιγμή δεν επιβλήθηκε του αντιπάλου, δεν άξιζε την πρόκριση, αλλά αν ο Γουέιν Ρούνεϊ εκτελούσε σωστά το ανάποδο ψαλίδι στο 95’, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα.

Από τη στιγμή που δεν γράφτηκε αυτή η ωραία ποδοσφαιρική ιστορία και ήρθε η ήττα – αποκλεισμός στα πέναλτι με σκορ 4-2, οι Άγγλοι επιστρέφουν στη βάση τους με το αίσθημα πως είναι όντως καταραμένοι. Όσο κι αν το πίστεψαν, το πεπρωμένο τους δεν θα άλλαζε.

Γιατί;

Την ίδια μέρα, 24 Ιουνίου, πριν από ακριβώς οχτώ χρόνια, στα γήπεδα της Πορτογαλίας, η κατάληξη ήταν ακριβώς ίδια.

Όπως στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, φέτος, έτσι ήταν και στο «Ντα Λουζ», το 2004. Και πάλι στα προημιτελικά. Και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Αγγλία διεκδικούσε την παρουσία της στα ημιτελικά του θεσμού, ξεκίνησε εξαιρετικά με γκολ του Όουεν στο 3ο λεπτό, αλλά όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο δύσκολο γινόταν. Στο 84΄ο Πόστιγκα ισοφάρισε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, οι δύο αντίπαλοι πάλεψαν… σα να μην υπάρχει αύριο, ο Ρουί Κόστα έβαλε μπροστά τους διοργανωτές με εκπληκτικό γκολ στο 110 και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Φρανκ Λάμπαρντ που έκανε το 2-2!

Πέναλτι… και ελπίδες ζωντανές.

Φέτος ήταν οι δύο… Άσλεϊ, Κόουλ και Γιάνγκ, τότε ήταν οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ντάριους Βασέλ που έχασαν το πέναλτι.  

Τελικά, ήταν της μοίρας γραφτό



EURO 2012 - L'ITALIE qualifiée pour les 1/2... από VideosMediaStudio