Αμπάτε: «Πλήρης παίκτης ο Ρούνεϊ»

Ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ, σύμφωνα με τον Ιγνάσιο Αμπάτε. Ο Ιταλός αμυντικός θεωρεί ότι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ιταλική άμυνα στον τελευταίο προημιτελικό του Euro 2012, Αγγλία-Ιταλία. 



Αμπάτε: «Πλήρης παίκτης ο Ρούνεϊ»
«Η Αγγλία παίζει πολύ από τα άκρα, είναι πολύ γρήγορη στην επίθεση και έχουν γρήγορες μεταβιβάσεις στο παιχνίδι τους. Η μπάλα περνάει συχνά από τα πόδια του Ρούνεϊ, που δε τη χάνει εύκολα. Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και ένας πλήρης παίκτης. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δε θα είναι εύκολο ούτε για αυτούς» τόνισε ο άσος της Μίλαν. 

Ο 26χρονος διεθνής δε θεωρεί ότι η ομάδα του είναι φαβορί ούτε στον αγώνα με την Αγγλία, ούτε και για την κατάκτηση του τροπαίου: 

«Δε νομίζω ότι ήμασταν από τα φαβορί πριν το τουρνουά. Ούτε είμαστε τώρα, που βρισκόμαστε στα προημιτελικά. Περάσαμε από ένα δύσκολο όμιλο και με το αγωνιστικό πνεύμα που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα, δικαιούμαστε να διατηρούμε ελπίδες». 

Ο Αμπάτε σχολίασε το γεγονός ότι η απουσία του Κιελίνι ίσως αναγκάσει και πάλι τον Τσέζαρε Πραντέλι να αλλάξει το σύστημα της «σκουάντρα ατζούρα»: 

«Η ομάδα είναι αρκετά ευέλικτη, ώστε να μπορεί να αλλάζει συστήματα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Είναι ένα άλλο πλάνο στη στρατηγική μας. 

Ο κόουτς έχει πολύ καλή σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές, μιλάει μαζί τους, είναι ένας δάσκαλος και ένας πολύ καλός συνομιλητής. Οι συμπαίκτες μου και εγώ απολαμβάνουμε που συνεργαζόμαστε μαζί του και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα». 

Τέλος ο δεξιός οπισθοφύλακας της εθνικής Ιταλίας αναφέρθηκε και στο συναίσθημα να εκπροσωπεί τη χώρα του φορώντας τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: 

«Είναι απίστευτο συναίσθημα, όταν περπατάς στο τούνελ για να βγεις στον αγωνιστικό χώρο και να ακούσεις τον εθνικό ύμνο, αφού δεν ξέρεις αν θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το πάθος με το οποίο αγωνιζόμαστε σε ολόκληρο το έθνος. 

Είμαστε μια παρέα φίλων που δουλεύουμε μαζί και μοιραζόμαστε το όνειρο να κατακτήσουμε κάτι σπουδαίο. Με σκληρή δουλειά και ψυχή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ολόκληρο το έθνος, να συνεχίσει να ονειρεύεται».