Με… αέρα πρωταθλητών!

Η Ισπανία έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Euro 2012. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές επικράτησαν  2-0 της Γαλλίας στο Ντόνετσκ, με τα γκολ του Τσάμπι Αλόνσο στο 19’ και τις καθυστερήσεις να τους χαρίζουν την πρώτη νίκη σε επίσημο ματς κόντρα στους «τρικλόρ» και να τους στέλνουν στους «4», αντίπαλο της Πορτογαλίας.



Με… αέρα πρωταθλητών!

O Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να παρατάξει ένα σχήμα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και σε αντίθεση με την πρεμιέρα κόντρα στην Ιταλία, αυτή τη φορά ευτύχησε να δει την ομάδα του να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα.

Οι Ισπανοί πήραν κεφάλι στο σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, όταν μετά από ωραία συνεργασία των Ινιέστα και Άλμπα ο τελευταίος βρήκε με ωραία σέντρα τον Τσάμπι Αλόνσο και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με κεφαλιά τον Γιορίς.

Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα διπλασιάζοντας τα τέρματα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του στην 100η του συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος!