Σε …καζάνι ο Ριμπερί

Μετά από μία σκληρή προπόνηση απαιτείται χαλάρωμα. Οι διατάσεις και οι ασκήσεις παραμένουν …διαχρονική αξία, αλλά η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν προχωρήσει. Οι παίκτες της εθνικής Γαλλίας απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις που τους προσφέρουν το ξενοδοχείο και οι προπονητικές εγκαταστάσεις στην πόλη Κέρτς, με τον Φρανκ Ριμπερί να ηρεμεί σε …καζάνι!



Σε …καζάνι ο Ριμπερί

Και μην πάει το μυαλό σας ότι ο Γάλλος άσος βράζει εκεί μέσα…

Το αντίθετο!

Η μέθοδος που εφαρμόζεται στο προπονητικό κέντρο που χρησιμοποιεί η εθνική Γαλλίας δεν είναι άλλη από την κρυοθεραπεία, στην οποία υποβάλλονται όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές μετά την προπόνηση. Ο βασικός λόγος για τη χρήση του κρύου στον οξύ τραυματισμό είναι για να επιτευχθεί μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή που έχει τραυματιστεί, αδρανοποιώντας, σε μεγάλο βαθμό, το μεταβολικό ρυθμό, με μία αντίστοιχη μείωση της μεταβολικής θερμότητας. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της εξάπλωσης του αιματώματος, ενώ περιορίζεται και ο περαιτέρω τραυματισμός του ιστού.

Δείτε φωτογραφίες, με τον μεσοεπιθετικό της Μπάγερν Μονάχου να χαλαρώνει, ώστε να είναι στην καλύτερη κατάσταση ενόψει του αγώνα με την Αγγλία, τη Δευτέρα.