Σέριγχαμ: «Αν νικήσουμε τους Γάλλους, όλα γίνονται»

Στη μεγάλη σημασία που έχει για την εθνική Αγγλίας η πρεμιέρα κόντρα στην Γαλλία στάθηκε ο Τέντι Σέριγχαμ. Μίλησε, επίσης, για τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του Ρόι Χότζον αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που έχει μέσα στην ομάδα ο Στίβεν Τζέραρντ. 



Σέριγχαμ: «Αν νικήσουμε τους Γάλλους, όλα γίνονται»

Ο παλαίμαχος επιθετικός τόνισε ότι σε περίπτωση νίκης των «λιονταριών» απέναντι στους «τρικολόρ» στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, οι ¶γγλοι θα αποκτήσουν τεράστια αυτοπεποίθηση που θα τους βοηθήσει στην πορεία της διοργάνωσης. 

«Αν πάρουμε την νίκη στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Γαλλία τότε η αυτοπεποίθηση των παικτών θα γιγαντωθεί. Δεν παίξαμε καλά στο φιλικό με τη Νορβηγία αλλά πιστεύω πως ο προπονητής μας είδε κάποια πράγματα τα οποία θα δουλέψει στην προπόνηση. Είναι καλό να ξεκινήσουμε με χαμηλά το κεφάλι και να δούμε που θα μας βγάλει αυτή τη φορά». 

Ερωτηθείς για τις απουσίες που έχουν προκύψει στην ομάδα της Αγγλίας και για το πώς αυτές θα επηρεάσουν την πορεία της ομάδας, ο Σέριγχαμ απάντησε: 

«Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με το ποιοι παίζουν και ποιοι όχι. Το ζήτημα είναι ο τρόπος παιχνιδιού όπως για παράδειγμα το να μπορέσουμε να κρατήσουμε την μπάλα. Πρέπει να κάνουμε τους αντιπάλους μας να κυνηγούν εμάς ούτως ώστε να κουράζονται γρηγορότερα και όχι το αντίθετο που συνέβαινε μέχρι τώρα». 

Καταλήγοντας, μίλησε και για τη μεγάλη αξία του Στίβεν Τζέραρντ και για τον κομβικό ρόλο που μπορεί αυτός να παίξει. 

«Ο Τζέραρντ μπορεί να παίξει στο κέντρο και να προωθείται και μπροστά, γιατί έχει και τα πόδια αλλά και την ποιότητα για να το κάνει αυτό, μπορεί να παίξει οπουδήποτε. Χαίρομαι πολύ που είναι αρχηγός και θα αντλήσει αυτοπεποίθηση από αυτό» κατέληξε.