Πρώτος... μάγκας ο Μπαλοτέλι!

Μέσα σε όλα, το κατάφερε κι αυτό! Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν θα αφήσει το στίγμα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο μονάχα για καυγάδες, αποβολές και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά! Από το βράδυ της Κυριακής, είναι ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που παίρνει μετάλλιο πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ!



Πρώτος... μάγκας ο Μπαλοτέλι!

Ο 21χρονος φορ συμμετείχε στο… θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής και της αναμέτρησης με την ΚΠΡ στο «Etihad», προσφέροντας και αυτός με τη σειρά του όσο μπορούσε στην επική ανατροπή του σκορ στα λεπτά των καθυστερήσεων για το τελικό 3-2 με το οποίο οι «πολίτες» κατέκτησαν την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 1968.

Η διετής θητεία του στη Μάντσεστερ Σίτι έφερε στην επιφάνεια τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Επαγγελματισμός… όποτε το θυμηθεί, νεύρα που δεν συγκρατιούνται και πολλές φορές κοστίζουν στη Σίτι, καυγάδες με τον Μαντσίνι, με τους συμπαίκτες του, με τους αντιπάλους…

Ο ίδιος, απορεί και ρωτάει «Why always me?». Για καλό δικό του, υπάρχει απάντηση.

Μπορεί σχεδόν… καθημερινά να απασχολεί τον Τύπο για εξωαγωνιστικά «τερτίπια», ωστόσο, μετά την κατάκτηση του τίτλου από τη Μάντσεστερ Σίτι βρήκαν πλέον και λόγο για να τον τοποθετήσουν στην κορυφή για ποδοσφαιρικό επίτευγμα. Είναι ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που πήρε μετάλλιο πρωταθλητή Αγγλίας!

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε, ότι ο Μακέντα έφτασε κοντά στο στόχο πριν τον Μπαλοτέλι, αλλά δεν ξεπέρασε το όριο των δέκα συμμετοχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας εφτά εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.