Κορυφαίος ο Μάτα!

Είναι η… λίρα εκατό της Τσέλσι για τη φετινή σεζόν και αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Πέμπτης! Ο Χουάν Μάτα ανακηρύχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής των «μπλε» στην πρώτη του χρονιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!   



Κορυφαίος ο Μάτα!

Ο βιρτουόζος επιθετικός έλαβε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων από τους οπαδούς του λονδρέζικου συλλόγου στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας και σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση, παρέλαβε το βραβείο του!

Αντίπαλοί του στην κατηγορία του «Καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς» ήταν οι Ραμίρες και Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, αλλά οι 46... παραστάσεις του Μάτα σε όλες τις φετινές διοργανώσεις με τη φανέλα της Τσέλσι δεν τους άφησαν περιθώρια για ελπίζουν σε κάτι καλύτερο! Μάλιστα, ο 24χρονος άσος έγινε ο πρώτος που κατέκτησε την τιμητικότατη διάκριση στην πρώτη του χρονιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μετά το 1996, όταν ο Ρουντ Γκούλιτ είχε παραλάβει το συγκεκριμένο βραβείο!

«Σας ευχαριστώ όλους. Είναι πολύ σημαντικό βραβείο στην πρώτη μου σεζόν εδώ. Αυτό, το κάνει ξεχωριστό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείου, τους οπαδούς μας και όσους με ψήφισαν! Είναι μια φανταστική χρονιά, πήραμε το Κύπελλο Αγγλίας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ! Θα μου μείνει αξέχαστη η φετινή αγωνιστική περίοδος» είπε ο Χουάν Μάτα αμέσως μετά τη βράβευσή του και πρόσθεσε:

«Η ομάδα με βοηθάει πολύ. Στο πρώτο μου παιχνίδι ήμουν τυχερός και πέτυχα το πρώτο μου γκολ. Αυτό με βοήθησε στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Φυσικά, το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα. Σε όλους τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να προσαρμοστώ, να μάθω το αγγλικό ποδόσφαιρο, να μάθω αγγλικά και να γίνω καλύτερος. Είμαι ευτυχισμένος»!

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ανακηρύχτηκε ο Λούκας Πιαζόν, καλύτερο γκολ η «λόμπα» του Ραμίρες στον Βαλντές, στον άθλο της Τσέλσι στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος κατέκτησε και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή, έχοντας ψηφιστεί από τους συμπαίκτες του.