Το πετράδι του στέμματος

Το «Πάρκχεντ» είχε βάλει τα καλά του για το τελευταίο «Όλντ Φερμ» της χρονιάς και τη στέψη της Σέλτικ ως πρωταθλήτριας.  



Το πετράδι του στέμματος

Οι «Καθολικοί» έβαλαν το πολύτιμο πετράδι στο στέμμα με την εμφατική νίκη 3-0 επί των Ρέϊντζερς και διέλυσαν όποια αμφιβολία υπήρχε για το αν είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν το ξεκίνημα του ντέρμπι, έφτανε μια αμυντική αδράνεια για να ανοίξει το σκορ ο Μαλγκριού με κεφαλιά – ψαράκι στο 17΄, μετά από κόρνερ του Κόμμονς. Ο δημιουργός έγινε σκόρερ στο 31΄πετυχαίνοντας με υπέροχη λόμπα το 2-0 και ο Χούπερ στο 54΄έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου της Σέλτικ. Οι οπαδοί της γιόρτασαν τη νίκη με έντονους πανηγυρισμούς που συνοδεύτηκαν από τραγούδια και πλακάτ που προανήγγειλαν τον υποβιβασμό των Ρέϊντζερς.

Οι «Προτεστάντες» είναι σε απελπιστική θέση οικονομικά και το μέλλον τους μοιάζει ζοφερό. Με τη νίκη αυτή μεγάλωσε κι άλλο η διαφορά των δύο ομάδων στην κορυφή (87-66) και η Σέλτικ θα θελήσει να ανοίξει περισσότερο την ψαλίδα.

Η Μάδεργουελ εδραιώθηκε στην 3η θέση με το εμφατικό 5-1 επί της Σεντ Τζόνστον που στο φίνις δείχνει να μένει από δυνάμεις. Ο Χίγκντον άνοιξε το σκορ στο 17΄με αμφισβητούμενο πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα ο Λο έκανε το 2-0. Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο  52΄όταν ο Μέρφι πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Το πέναλτι του Κρεγκ στη συμπλήρωση μιας ώρας μείωσε το σκορ αλλά δύο γκολ του Οτζαμάα στο τελευταίο δεκάλεπτο υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη της «ατσάλινης» που έφτασε τώρα τους 58 πόντους και είναι στο +5 από την 4η Νταντί Γιουνάϊτεντ και στο +8 από την 5η Σεντ Τζόνστον.

Οι «πορτοκαλί» έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν αφού έμειναν στο 2-2 με τη Χαρτς, μετά από εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Φλαντ έβαλε τη Γιουνάϊτεντ μπροστά στο 32΄, ο Σκάτσελ ισοφάρισε στο 35’ και ο Μακάϊ – Σμιθ στο 63΄πέτυχε το 2-1. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 83΄όταν ο Νοβικόβας έφερε το ματς στα ίσα και πήγε την ομάδα του στους 49 βαθμούς.

Στο μεταξύ, πήρε φωτιά η ουρά μετά την ήττα της Χιμπέρνιαν και τη νίκη της Ντανφέρμλιν. Οι «Παρς» πανηγύρισαν για πρώτη φορά στο γήπεδό τους αλλά το έκαναν με στιλ με το 3-0 επί της Αμπερντίν.

Ο Καρντλ άνοιξε το σκορ στιο 58΄και οκτώ λεπτά αργότερα εκτέλεσε φάουλ που έφερε το 2-0 από τον Κερκ. Ο τελευταίος σκόραρε και στο 77΄και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει τους 24 βαθμούς την ώρα που οι αδιάφοροι «Ντονς» έμειναν στους 39.

Η Χιμπέρνιαν μπήκε σε μπελάδες αφού ηττήθηκε με 1-0 από την αδιάφορη Σεντ Μίρεν (το γκολ ο Μακ Λέϊν στο 65΄) και απέχουν πλέον μόλις 3 από την ουραγό Ντανφέρμλιν. Οι «Μπάντις» από την πλευρά τους πήγαν στους 36 πόντους.

Το πιο συναρπαστικό ματς έγινε στο Κιλμάρνοκ όπου η τοπική ομάδα νίκησε την Ινβερνές με 4-3. Απαλλαγμένες από άγχος και σκοπιμότητα οι δύο ομάδες σκόραραν κατά βούληση και το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το σκορ άνοιξε ο Φάουλερ στο 14΄αλλά τα δύο γκολ του Μακ Κέϊ (29’, 35’) έστειλαν τους φιλοξενούμενους με προβάδισμα στην ανάπαυλα. Ο Νέλσον ισοφάρισε στο 66΄και ο Σιλς με δύο γκολ στο 80’ και το 85΄εξασφάλισε τη νίκη της ομάδας του, παρά τη μείωση του σκορ από τον Ουίλλιαμς στο 90’. Η «Κίλι» είναι 7η με 43 βαθμούς και η Ινβερνές 10η με 32.