Championship:45η αγωνιστική

Μετά τη Ρέντινγκ, που ήδη πανηγυρίζει την άνοδο, και η Σαουθάμπτον θέλει να... τσεκάρει σήμερα το «εισιτήριο» της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «άγιοι» θα «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση σε περίπτωση νίκης στο «Ριβερσάιντ», όμως δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στη Μίντλσερμπρο, η οποία έχει κάποιες πιθανότητες να προλάβει τα πλέι οφ. 



Championship:45η αγωνιστική
Οριστικές εξελίξεις ενδέχεται να προκύψουν και στην «ουρά».Σε περίπτωση νίκης της Μπρίστολ Σίτι, Κόβεντρι και η Πόρτσμουθ αποχαιρετούν σίγουρα την κατηγορία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στα δικά τους παιχνίδια.
 
ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ
Ιπσουιτς:Με μοναδικό κίνητρο να ολοκληρώσουν τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι αγωνίζονται τις τελευταίες αγωνιστικές στην Ιπσουιτς και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα. Οι «τράκτορ μπόις» μετρούν τρεις ισοπαλίες και μια ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με πιο πρόσφατο το 1-1 απέναντι στην Μπέρμιγχαμ. Ο Πολ Τζιούελ έχει ρίξει ήδη το βάρος στο πλάνο για την επόμενη σεζόν και έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις για να... ξεσκαρτάρει το ρόστερ. Η είδηση που προέκυψε εσχάτως είναι ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του βετεράνου Σενεγαλέζουν αμυντικού Ιμπραχίμα Σονκό. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα προετοιμάστηκαν για το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς οι γηπεδούχοι. Ωστόσο, ενδέχεται να επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο νεαρός επιθετικός Τζέι Εμάνουελ-Τόμας, που μπήκε ως αλλαγή κόντρα στην Μπέρμιγχαμ και ήταν εξαιρετικός. Εκτός πλάνων για ακόμα ένα ματς παραμένουν ο έμπειρος μέσος Τζίμι Μπούλαρντ και ο τερματοφύλακας Ρίτσαρντ Ράιτ.
Μίλγουολ:Η αντεπίθεση της Μίλγουολ συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα οι Λονδρέζοι να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η ομάδα του Κένι Τζάκετ έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και το σημαντικότερο ήταν ότι το τελευταίο της «τρίποντο» ήρθε στην έδρα της Κόβεντρι (1-0), που επίσης προσπαθεί να διατηρηθεί στην κατηγορία. Το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ σημείωσε στο 66’ ο Αυστραλός αμυντικός Σέιν Λόρι. Πιέζει για να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Νταράιους Χέντερσον. Ο πρώτος σκόρερ των «λιονταριών», με 15 γκολ, έχασε τα τέσσερα προηγούμενα ματς με πρόβλημα στη γάμπακαι θα περάσει από τεστ ετοιμότητας. Ο μέσος Λίαμ Τρότερ ελπίζει ότι θα ξεκινήσει απέναντι στην πρώην ομάδα του, έχοντας χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στα δύο προηγούμενα ματς. Ο δανεικός μεσοεπιθετικός Ράιαν Μέισον δίνεται αμφίβολος, ωστόσο δεδομένες είναι και πάλι οι απουσίες των μέσων Μκανταγουάιρ και Ρέικον.
 
ΚΑΡΝΤΙΦ – ΛΙΝΤΣ
Κάρντιφ:Μια νίκη μακριά από την οριστικοποίηση της συμμετοχής της στα πλέι οφ βρίσκεται η Κάρντιφ έπειτα από τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι «μπλούμπερντς» προέρχονται από το 2-0 επί της Ντέρμπι, σε ένα ματς που το δεύτερο τέρμα προήλθε από σουτ του Μαρκ Χάντσον κάτω από τη σέντρα! Η ομάδα του Μάλκι Μακάι έχει και το κίνητρο αλλά και την ποιότητα να «καθαρίσει» από σήμερα, κόντρα σε έναν αδιάφορο αντίπαλο. Εκτός από ακόμα ένα παιχνίδι βρίσκεται ο μέσος Κρεγκ Κόνγκουεϊ, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αστράγαλο. Ο Μακάι έχει ακόμα δύο αμφιβολίες που δεν του έχουν επιτρέψει ακόμα να κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει. Ο πολλά υποσχόμενος επιθετικός Ρούντι Ζεστέντ, που πρόσφατα υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τους Ουαλούς, λόγω προβλήματος τραυματισμού έμεινε εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια και είναι άγνωστο αν θα προλάβει, κάτι που ισχύει και για τον μέσο Ντον Κόουϊ.
Λιντς:Ετσι και αλλιώς οι πιθανότητες της Λιντς να προλάβει τα μπαράζ ανόδου ήταν ελάχιστες, όμως εξαφανίστηκαν μετά την μεσοβδόμαδη αγωνιστική. Η ήττα (1-0) στην έδρα της Μπλάκπουλ άφησε την ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ στη δωδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έντεκα πόντους μακριά από την έκτη θέση. Τα «παγώνια» δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση, έχοντας κερδίσει μόλις δύο από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους. Χωρίς τον αμυντικό Ντάρεν Ο’Ντι, που αποβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Ο επιθετικός Πέιντερ, που στο προηγούμενο ματς πραγματοποίησε μια από τις λίγες φετινές εμφανίσεις του στο αρχικό σχήμα, είναι επίσης νοκ άουτ με πρόβλημα στον αχίλλειο. Κόντρα στην Μπλάκπουλ τον αντικατέστησε ο Λουτσιάνο Μπέκιο και λογικά θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει σήμερα.
 
ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ
Κόβεντρι:Ενα καλό σερί που έκανε μέσα στο Μάρτιο έδωσε στην Κόβεντρι αρκετές ελπίδες ότι θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Εντούτοις, η αναποτελεσματικότητα που παρουσιάζει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της η ομάδα του Αντι Θορν κάνουν τον υποβιβασμό να μοιάζει σχεδόν με βεβαιότητα. Την προηγούμενη αγωνιστική οι «γαλάζιοι ουρανοί» απέτυχαν να πάρουν τη νίκη στον αγώνα της χρονιάς με αντίπαλο τη Μίλγοουλ, από την οποία ηττήθηκαν 1-0 στο «Ricoh». Πλέον χρειάζονται ισάριθμες νίκες στα δύο ματς που απομένουν και ταυτόχρονια να έχει μικρότερη συγκομιδή η Πόρτσμουθ και να πάρει μάξιμουμ έναν βαθμό η Μπρίστολ Σίτι. Δύσκολα πράγματα... Λογικά, ούτε σήμερα θα καταφέρει να βοηθήσει ο δανεικός επιθετικός Νιμέλι. Μακροχρόνια εκτός πλάνων βρίσκονται οι αμυντικοί Κρίστι, Κάμερον, Γουντ και Χρέινταρσον.
Ντονκάστερ:Συνεχίζει... απτόητη η Ντονκάστερ, που αισίως συμπλήρωσε έντεκα αγωνιστικές χωρίς νίκη. Πάντως, την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Ντιν Σόντερς έκανε τη... ζημιά στη Μίντλεσμπρο, αποσπώντας 0-0 στο «Ριβερσάιντ». Μάλιστα, οι «ρόβερς» δεν πήραν την ευκαιρία που δικαιούταν για να διεκδικήσουν τη νίκη, με το διαιτητή της αναμέτρησης να μην τους δίνει πεντακάθαρο πέναλτι. Αμφίβολοι δίνονται για τους φιλοξενούμενους ο αμυντικός Σέλτον Μάρτις και ο μέσος Τζιλς Μπαρνς. Επέστρεψε στο προηγούμενο ματς μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας ο εξτρέμ Μπένετ, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Εκτός ο βετεράνος αμυντικός Μπέιγ, που εκτίει την τελευταία από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του. Πρόωρα ολοκληρώθηκε η σεζόν για τους Στοκ (μέσος) και Σπερ (αμυντικός), ενώ απίθανο είναι να αγωνιστεί και ο μεσοεπιθετικός Ελ Χατζί Ντιούφ. Επέστρεψαν στις προπονήσεις ο μέσος Γουντς και ο επιθετικός Μπαμογκό, όμως λογικά δεν θα χρησιμοποιηθούν.
 
ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΜΠΕΡΝΛΙ
Μπλάκπουλ:Αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπλάκπουλ, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στις πέντε αγωνιστικές. Επειτα από δύο διαδοχικές ισοπαλίες οι «σισάιντερς» επικράτησαν 1-0 της Λιντς και πλέο βρίσκοντα... αγκαλιά με τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Με μια νίκη στα δύο ματς που τους απομένουν είναι σίγουρα στα μπαράζ, αλλά το ίδιο θα συμβεί αν για παράδειγμα αποτύχει σήμερα η Μίντλεσμπρο να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ελπίζουν ότι θα έχουν στη διάθεσή του τον Στίβεν Ντόμπι, που έχασε το ματς της Τρίτης. Ο 29χρονος επιθετικός έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε ισάριθμα παιχνίδια που ξεκίνησε από τότε που αποκτήθηκε για δεύτερη φορά δανεικός από τη Σουόνσι. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο επίσης φορ Ρόμαν Μπέντναρ, με τον κεντρικό αμυντικό Κάθκαρτ να δίνεται αμφίβολος. Ο μέσος Σάουδερν εκτίει την τελευταία από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του.
Μπέρνλι:Αναζητώντας την ενδέκατη φετινή εκτός έδρας νίκης ταξίδεψε στο «King Power Stadium» η Μπέρνλι, ωστόσο δεν
θα καταφέρει να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της (είχε σημειώσει 12 νίκες το 1992, το 1973, το 1961 και το 1957). Οι «κλάρετς» έμειναν στο 0-0 με τη Λέστερ, αλλά τουλάχιστον έδειξαν ότι παρότι δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον θα παλέψουν όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε. Ενθαρρυντικό για την ομάδα του Εντι Χάουι το ότι κράτησε σε ακόμα ένα ματς το μηδέν. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ασχολείται ήδη με το ρόστερ της νέας περιόδου και τόνισε ότι θέλει να ξεμπερδεύει νωρίς με τις μεταγραφές, ωστόσο βρίσκεται... στο σκοτάδι αναφορικά με το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του. Χωρίς νέα προβλήματα προετοιμάστηκε η Μπέρνλι για το σημερινό ματς. Οι επιθετικοί Ροντρίγκεζ και Πάτερσον εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός δράσης.
 
ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ
Μπράιτον:Για το χρόνου μεταφέρονται τα πλάνα της Μπράιτον για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «γλάροι» πλήρωσαν την αγωνιστική κοιλιά που κάνουν τον τελευταίο μήνα και δεν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές και πλέον δεν έχει ούτε μαθηματικές πιθανότητες για να προλάβει μια θέση στην πρώτη εξάδα. Την περασμένη αγωνιστική πέταξε και τις τελευταίες τις ελπίδες παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γουότφορντ. Για ακόμα ένα παιχνίδια ενδέχεται να απουσιάσει από την ενδεκάδα των γηπεδούχων ο αμυντικός ηγέτης Γκόρντον Γκριρ. Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο έμπειρος αριστερός μπακ Μάρκος Πέιντερ, που έπαθε υποτροπή σε παλαιότερο τραύμα. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο κεντρικός αμυντικός Τόμι Ελφικ.
Μπέρμιγχαμ:Κοντά σε ένα μεγάλο «διπλό» έφτασε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπέρμιγχαμ, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε στην έδρα της Ιπσουιτς, με το 1-1 να είναι το σκορ που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Οι «μπλε» χρειάζονται έναν βαθμό για να «κλειδώσουν» τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, όμως τα πράγματα δεν είναι όσο απλά δείχνουν, μια και σήμερα έχουν ένα πολύ δύσκολο ματς στην έδρα της Μπράιτον και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται στο «Σεντ Αντριους» τη Ρέντινγκ. Αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές θα λείψουν από τους «μπλε» σήμερα, αν και ο Κρις Χιούτον ελπίζει πως θα έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον τον νεαρό μέσο Μουτς. Ο κεντρικός αμυντικός Κάλντγουελ έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της περιόδου, ενώ εκτός πλάνων βρίσκεται και ο γκολκίπερ Μάιχιλ. Οι φιλοξενούμενοι καταστρώνουν τα πλάνα τους και χωρίς τους μέσου Ν’Ντο και Φάχι. Επίσης, παραμένουν εκτός δράσης οι αμυντικοί Καρ και Σπέκτορ.
 
ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΜΠΑΡΝΣΛΙ
Μπρίστολ Σίτι:Αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές παραμένει η Μπρίστολ Σίτι, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κατηγορία και την επόμενη περίοδο. Αιτία είναι ότι σε αυτό το σερί οι «ρόμπινς» μετρούν τέσσερις ισοπαλίες με πιο πρόσφατη αυτή στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ (1-1). Ωστόσο, η ομάδα του Ντέρεκ ΜακΑϊνς εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια της την τύχη της, αφού θέλει μια νίκη στα ματς που απομένουν για να φτάσει στη σωτηρία. Βέβαια, μπορεί να φτάσει στον στόχο της ακόμα και αν δεν πάρει «τρίποντο», αρκεί καμία εκ των Πόρτσμουθ και Κόβεντρι να μην κάνει δύο νίκες. Χωρίς τον επιθετικό Μπρατ Πίτμαν, που εκτίει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, θα αγωνιστεί η Σίτι στη σημερινή αναμέτρηση. Κατά τα άλλα, οι «ρόμπινς» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα. Αντίθεταμ επέστρεψαν στις προπονήσεις οι αμυντικοί Νιατάνγκα και Γουίλσον. Από τη νέα σεζόν θα επιστρέψουν στη δράση ο μέσος Ελιοτ και ο επιθετικός Κλάρκσον.
Μπάρνσλι:Συνεχίζει ακάθεκτη τον... κατήφορο η Μπάρσνλι, που φαίνεται ότι εδώ και καιρό ότι έχει καταθέσει τα όπλα. Η ομάδα του Κιθ Χιλ είναι τυχερή και δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό γιατί πήρε αρκετούς βαθμούς στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς και επίσης επειδή υπάρχουν και... χειρότερα. Οι «τάικς» πανηγύρισαν μόλις μια νίκη στα 13 τελευταία παιχνίδια τους, ενώ προέρχονται από σερί πέντε αγώνων στους οποίους πήραν μόλις μια ισοπαλία. Την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκαν 3-1 στην έδρα της Χαλ. Σε ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά, επί της ουσίας ο Χιλ έχει στη διάθεσή του την αποστολή του προηγούμενο αγώνα. Από αυτή απουσιάζουν ο εξτρέμ Νταν και οι αμυντικοί Γκόλμπουρν και Εντουαρντς. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής Τζέικομπ Μπάτερφιλντ και ο γκολκίπερ Λιουκ Στιλ.

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Πίτερμπρο:Από τη στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή της η Πίτερμπρο έχει βάλει τον... αυτόματο. Με σβηστές τις μηχανές πηγαίνουν οι «πος» εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και απλά περιμένουν να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του και να ξεκινήσουν και επίσημα της διακοπές. Η ομάδα του Ντάρεν Φέργκιουσον έρχεται από ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη και μετράει τρεις ήττες στα ισάριθμα τελευταία ματς. Το βράδυ της Τρίτης δεν έφερε ιδιαίτερη αντίσταση στη Σαουθάμπτον, από την οποία ηττήθηκε 3-1 στο «Λόντον Ρόουντ». Οριστικά χωρίς τον σημαντικό αμυντικό Ζακουανί θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι. Ο Αφρικανός ταλαιπωρείται από προβλήματα στο πόδι εδώ και αρκετό καιρό. Επιπλέον πρόσφατα τραυματίστηκε στον ώμο και μετά και την μαθηματική επίτευξη της παραμονής έφτασε η ώρα να ξεκουραστεί. Αμφίβολος δίνεται ο αριστερός μπακ Τόμι Ρόουι, που έσπασε τη μύτη του απέναντι στη Σαουθάμπτον.
Γουότφορντ:Σε θέμα κινήτρου η Γουότφορντ βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση με τη σημερινή αντίπαλό της. Εδώ και καιρό τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για τις «σφήκες» που είδαν το όνειρο για συμμετοχή στα πλέι οφ να σβήνει νωρίς και πλέον περιμένουν την ολοκλήρωση της σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, οι Λονδρέζοι δείχνουν πιο μαχητικοί σε σχέση με την Πίτερμπρο και μολονότι έχουν (επίσης) τέσσερα ματς να κερδίσουν είναι μάλλον ενθαρρυντικό ότι στις δύο τελευταίες εξόδους τους δεν ηττήθηκαν ούτε από την Κάρντιφ (1-1), αλλά ούτε και από την Μπράιτον (2-2). Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Αντριαν Μαριάπα, προσφέροντας μια πολύ σημαντική λύση για το κέντρο της άμυνας. Ο μακροχρόνια τραυματάις ΜακΤζιν παραμένει έτσι ο μοναδικός απόντας για τους φιλοξενούμενους. Ο ΜακΤζιν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και συμμετείχε σε κάποια ματς με τις ρεζέρβες, όμως χρειάζεται ακόμα χρόνο για να επανέλθει πλήρως.
 
ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΝΤΕΡΜΠΙ
Πόρτσμουθ:Παράταση ζωής πήρε η Πόρτσμουθ μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Μετά το 4-3 στην έδρα της Ντονκάστερ οι «πομπέι» κέρδισαν (2-1) και την Κρίσταλ Πάλας στο «Φράτον Παρκ» και τουλάχιστον μαθηματικά ελπίζουν. Για να ξεπεράσουν την Μπρίστολ Σίτι και να αποφύγουν τον υποβιβασμό χρειάζονται να κερδίσουν και τα δύο ματς που τους απομένουν, ελπίζοντας ότι οι «ρόμπινς» θα πάρουν μάξιμουμ έναν βαθμό ακόμα. Το άσχημο για την Πόρτσμουθ είναι φυσικά ότι δεν ορίζει την τύχη τους και ακόμα κι αν κάνει τα «2 στα 2» κινδυνεύει πολύ σοβαρά. Χωρίς τον δανεικό επιθετικό Κρις ΜακΓκουάιρ θα παραταχθούν οι «πομπέι», μια και δεν έχει δικαίωμα να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία ανήκει. Θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει ο επίσης δανεικός Λούκα Σκαπούτσι, όμως επέστρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι. Από το ματς της Τρίτης έλειψε ο εξτρέμ Ετούχου, που έχει πιθανότητες να επιστρέψει. Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα ο έμπειρος αμυντικός Ταλ Μπεν Χαΐμ και παραμένει εκτός.
Ντέρμπι:Την ώρα που η σημερινή αντίπαλό της «καίγεται» για τη νίκη η Ντέρμπι δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτό ισχύει εδώ και αρκετές αγωνιστικές και η βαθμολογική συγκομιδή που έχουν τα «κριάρια» δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια. Η ομάδα του Νάιτζελ Κλαφ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Προέρχεται από δύο κολλητές ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της Κάρντιφ (2-0). Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, μια και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμμετοχή ορισμένων παικτών. Συγκεκριμένα, από τεστ ετοιμότητας θα χρειαστεί να περάσουν ο επιθετικός Γουόρντ, ο αμυντικός Νέιλορ και ο μέσος Ντέιβις, πριν αποφασιστεί η συμμετοχή τους.
 
ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Ρέντινγκ:Μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος έμοιαζε με όνειρο. Πλέον όμως είναι πραγματικότητα. Πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος η Ρέντινγκ έστειλε τους οπαδούς στον έβδομο ουρανό, καταφέρνοντας να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι έξι σερί νίκες (συνολικά 15 στα τελευταία 17 ματς) βοήθησαν τους «βασιλικούς» να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία, με την ομάδα του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ να «σφραγίζει» το «εισιτήριο» την περασμένη αγωνιστική, χάρη στο 1-0 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ. Πλέον, μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στους γηπεδούχους είναι να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα. Για να τον πετύχουν χρειάζονται τέσσερις βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν,ωστόσο στο σημερινό ματς υπάρχουν αρκετές απουσίες. Τρεις μήνες εκτός δράσης αναμένεται να μείνει ο σημαντικός μέσος Κάρατσαν, ενώ ο φουλ-μπακ Μάθιου Κόνολι είναι εξαιρετικά αμφίβολος με πρόβλημα στον αστράγαλο. Οι μέσοι Ρόμπσον-Κανού και Ταμπ κουβαλάνε κάποια χτυπήματα και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ απίθανο μοιάζει να προλάβει ο βασικός εξτρέμ Κεμπέ. Εκτός πλάνων παραμένουν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αντερσεν και ο αμυντικός Μιλς.
Κρίσταλ Πάλας:Στο γκρουπ των ομάδων που εδώ και καιρό έχουν χάσει το βαθμολογικό κίνητρο συμπεριλαμβάνεται η Κρίσταλ Πάλας. Σαν αποτέλεσμα της... αδιαφορίας οι Λονδρέζοι έχουν πάρει την κάτω βόλτα και αγνοούν τη νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές. Σε αυτό το διάστημα πήραν μόλις δύο βαθμούς, ενώ την τελευταία αγωνιστική έχασαν 2-1 στην έδρα της Πόρτσμουθ. Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση στο «Μαντέισκι» είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ντάγκι Φρίντμαν θα στραφεί στην... πιτσιρικαρία για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους τραυματισμούς. Ο Νοτιαφρικανός μέσος Ντικγκατσόι είναι ο τελευταίος παίκτης των «αετών» που είδε τη σεζόν του να ολοκληρώνεται πρόωρα, λόγω τραυματισμού στον μηρό. Ετσι, μπαίνει στη λίστα που βρίσκονται ήδη οι μέσοι Γέντινακ και Γουίλιαμς και ο αμυντικός Γκάρντνερ. Λογικά, λοιπόν, θα χρησιμοποιηθούν και πάλι οι Ντε Σίλβα, Απια και Ο’Κίφι, μαζί με τον ρούκι επιθετικό Αντόνιο Πεντρόσα, που προτιμήθηκε από τους έμπειρους Ιστερ και Μάρεϊ εναντίον της Πόρστμουθ.
 
ΧΑΛ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ
Χαλ:Η απαραίτητη νίκη κόντρα στην Μπάρνσλι ήρθε για την Χαλ, όμως η ομάδα του Νικ Μπάρμπι εξακολουθεί να έχει απειροελάχιστες ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ. Οι «τίγρεις» βρίσκονται στην όγδοη θέση, απέχουν έξι βαθμούς από την εξάδα και χρειάζονται το απόλυτο για να έχουν πιθανότητες. Δύσκολα, όμως, θα τα καταφέρει, επειδή πρέπει να γίνουν... πράγματα και θαύματα για να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Πρέπει από τη μία να ξεπεράσει την έβδομη Μίντλεσμπρο (βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά της. Από την άλλη, χρειάζεται μια εκ των Μπλάκπουλ και Κάρντιφ (καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα με 71 βαθμούς) να μην πάρει ούτε βαθμό μέχρι το φινάλε και ταυτόχρονα να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων. Τρέχα γύρευε, δηλαδή. Οπως όλα δείχνουν οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν δίχως τον αμυντικό Κέιρνι, που τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς. Ο παίκτης που τον αντικατέστησε ήταν ο έμπειρος ΜακΚένα και λογικά θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει σήμερα. Ο Μπάρμπι δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα, ωστόσο εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή του τους αμυντικούς Χομπς και Ντάντζιον και τον επιθετικό Μακλίν.
Νότιγχαμ Φόρεστ:Μια χρονιά γεμάτη αναποδιές και απογοητεύσεις κλείνει με... γλυκό τρόπο για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Οι «ρεντς» έφτασαν στον στόχο τους την προηγούμενη αγωνιστική, αν και το πέτυχαν... μέσω μιας ήττας. Η ομάδα του Στιβ Κότεριλ έχασε 1-0 από τη Ρέντινγκ, όμως σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα παρέμειναν επτά βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και ανάσαναν με ανακούφιση... Ενόψει του τελευταίου εκτός έδρας αγώνα της περιόδου οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα. Ο εξτρέμ Πολ Αντερσον είναι πλέον απόλυτα καλά και λογικά θα αντικαταστήσει εκ νέου τον τιμωρημένο ΜακΚλίρι, που εκτίει την τελευταία από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του.
 
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Μίντλεσμπρο:Αγώνας δίχως αύριο είναι ο σημερινός για τη Μίντλεσμπρο. Η ομάδα του «Ριβερσάιντ» έχασε πολλές από τις πιθανότητές της να προλάβει τα πλέι οφ μετά το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην ουραγό Ντονκάστερ και χρειάζεται επειγόντως τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Σαουθάμπτον. Ακόμα και αν τα καταφέρουν οι παίκτες του Τόνι Μοουμπρέι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπουν στα μπαράζ ανόδου. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να πετύχουν το απόλυτο μέχρι το φινάλε και μια εκ των Κάρντιφ, Μπλάκπουλ να πάρει μάξιμουμ έναν βαθμό. Ο φουλ-μπακ Μπένετ και ο μεσοεπιθετικός Αρούν έχασαν το ματς της Τρίτης, αλλά έχουν πιθανότητες να επιστρέψουν. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο επιθετικός Εμνες, ενώ ίσως προλάβει και ο ηγέτης της άμυνας Ράις Γουίλιαμς. Τη νέα σεζόν θα επιστρέψει στη δράση ο αρχηγός Μπέιτς (αμυντικός).
Σαουθάμπτον:Η πρώτη θέση και ο τίτλος της πρωταθλήτριας όπως όλα δείχνουν χάνονται για τη Σαουθάμπτον, όμως οι «άγιοι» βρίσκονται αγκαλιά με την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Νάιτζελ Αντκινς είναι σε θέση ισχύος σε σχέση με τη Γουέστ Χαμ για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στα «σαλόνια» και για να είναι απόλυτα σίγουρη χρειάζεται μια νίκη στα δύο ματς που απομένουν. Εντούτοις, θα τα καταφέρει ακόμα και χωρίς να πάρει βαθμό σε περίπτωση που η Γουέστ Χαμ δεν κάνει το απόλυτο. Ο μέσος Σνέιντερλιν έλειψε από τα τρία προηγούμενα ματς, ωστόσο σήμερα αναμένεται να επανέλθει. Τραυματία αποχώρησε από το ματς με την Πίτερμπρο ο Χούιφελντ, αλλά αναμένεται ο Ολλανδός να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας. Εκτός πλάνων παραμένει ο Γιαπωνέζος επιθετικός Ταντανάρι Λι.