Νέβιλ: «Παντού και πάντα… βουτάνε»

Το ενδεχόμενο επιβολής τιμωρίας σε όσους… βουτάνε για πέναλτι μέσα στην περιοχή είναι ιδέα που δεν ταιριάζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αφού, όπως τόνισε ο Γκάρι Νέβιλ, πάντα και παντού θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα πέφτουν με την παραμικρή επαφή.



Νέβιλ: «Παντού και πάντα… βουτάνε»

Ο τρόπος με τον οποίο ο Άσλεϊ Γιάνγκ έστειλε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην άσπρη βούλα στα πρώτα λεπτά της νίκης (4-0) επί της Άστον Βίλα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ανάμεσα σε όσα ακούστηκαν, ήταν και το σενάριο να θεσπιστεί κανονισμός για την τιμωρία των… βουτηχτών.

«Δεν πρόκειται να βρει ανταπόκριση. Δεν ταιριάζει άλλωστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στα αποδυτήρια κάθε ομάδας, θα υπάρχει ένας προπονητής που θα λέει στους παίκτες να εκμεταλλεύονται οποιαδήποτε επαφή με αντίπαλο μέσα στην περιοχή για να πάρουν το πέναλτι. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Πράγματι, ο Άσλεϊ Γιάνγκ κέρδισε το πέναλτι. Το έκανε υπερβολικά, αλλά πέτυχε το σκοπό του. Αν αποφασιστεί να επιβάλλεται τιμωρία σε κάθε έναν από τους ποδοσφαιριστές που πέφτουν μέσα στην περιοχή, τότε θα επικρατήσει αναρχία στο ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του Γκάρι Νέβιλ.