Championship: 41η αγωνιστική

Το μεγάλο βήμα για την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ χωρίς να μπει στη διαδικασία των πλέι οφ έκανε την προηγούμενη αγωνιστική η Ρέντινγκ. Οι «βασιλικοί» κέρδισαν 4-2 εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ και σήμερα θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια, αντιμετωπίζοντας μπροστά στο κοινό τους τη Λιντς. 



Championship: 41η αγωνιστική

Δύσκολη έξοδος για την Μπράιτον, που στην προσπάθειά της να μείνει στη ζώνη των πλέι οφ καλείται να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Μπάρνσλι.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΛΙΝΤΣ

Ρέντινγκ: Είναι πιθανότατα η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της χρονιάς και φρόντισε να το αποδείξει στο πλέον κρίσιμο (μέχρι τώρα) παιχνίδι που έχει δώσει. Η Ρέντινγκ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πολύ σημαντικό ματς με τη Γουέστ Χαμ, όμως δεν πτοήθηκε, έφυγε με το υπέρ της 4-2 από το Λονδίνιο, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα από τα «σφυριά» στην προσπάθεια για απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «βασιλικοί» βρίσκονται πλέον στο +4 από τη Γουέστ Χαμ και απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Γουέστ Χαμ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, από την αναμέτρηση στο «Απτον Παρκ» προέκυψαν προβλήματα με τον μέσο Κάρατσαν και τον εξτέμ Κεμπέ (αμφότεροι βασικοί). Οι δύο ποδοσφαιριστές θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας, όμως κατά τα άλλα ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο σημαντικό πρόβλημα.

Λιντς: Τη ζωή της δύσκολη φροντίζει να κάνει η Λιντς και πλέον τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή με τα πλέι οφ είναι λίγο πιο... σκούρα. Εκεί που έδειξαν να παίρνουν τα πάνω τους, με το «διπλό» επί της Μίλγουολ, τα «παγώνια» θυμήθηκαν τον κακό εαυτό τους, χάνοντας από τη Γουότφορντ στο «Ελαντ Ρόουντ». Ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα άφησε την ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ έξι βαθμούς μακριά από τη ζώνη των πλέι οφ και το χειρότερο για τη Λιντς είναι ότι μέχρι την έκτη θέση μεσολαβούν άλλες τέσσερις ομάδες. Για τη σημερινή αναμέτρηση στο «Μαντέισκι» οι φιλοξενούμενοι έχουν κάποια θεματάκια στην άμυνα. Κάρτες συμπλήρωσαν οι αμυντικοί Ο’Ντι και Κόνολι, όπως και ο μέσος Κλέιτον. Πρόβλημα τραυματισμού εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο μέσος Γουάιτ.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Γουότφορντ: Από σπουδαία νίκη προέρχεται η Μίλγουολ, χωρίς να μπορεί να κανείς τα πει ότι τα πλάνα της άλλαξαν δραματικά έπειτα από τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ωστόσο, μετά το μεγάλο «διπλό» στο «Ελαντ Ρόουντ» δεν μπορούμε να σημειώσουμε ότι οι Λονδρέζοι διατήρησαν τις έστω λίγες ελπίδες που έχουν να προλάβουν τα πλέι οφ. Με το 2-0 επί της Λιντς έφτασαν στις τρεις διαδοχικές νίκες, έδειξαν ότι βρίσκονται σε περίοδο φόρμας, ωστόσο οι πιθανότητές τους εξακολουθούν να μην είναι πάρα πολλές. Για τέταρτο στη σειρά ματς θα απουσιάσει από τη σύνθεση των γηπεδούχων ο βασικός κεντρικός αμυντικός Αντριαν Μαριάπα. Κατά τα άλλα οι «σφήκες» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο σημαντικό πρόβλημα και ο Σιν Ντάιτς έχει πρακτικά πλήρη αποστολή στη διάθεσή του.

Μπλάκπουλ: Νίκη που στο φινάλε του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι σημείωσε την περασμένη αγωνιστική η Μπλάκπουλ. Κόντρα στην πρωτοπόρο Σαουθάμπτον οι «σισάιντερς» πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση το τελευταίο διάστημα και δίκαια έφτασαν στο 3-0. Εκμεταλλευόμενη τα υπόλοιπα αποτελέσματα η ομάδα του Ιαν Χολογουέι μπήκε στη ζώνη των πλέι οφ και μολονότι η κατάσταση παραμένει οριακή πλέον κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια. Μοιρασμένες πιθανότητες να προλάβει έχει ο βετεράνος επιθετικός Κέβιν Φίλιπς, ο οποίος θα περάσει από τεστ ετοιμότητας. Ο πρώτος σκόρερ των «σισάιντερς» απουσίασε από τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στον αστράγαλο και τον μηρό. Ο επίσης επιθετικός Ρόμαν Μπέντναρ έχει τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο και πιθανότατα χάνει τα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε. Από την άλλη, επιστρέφουν ο αρχηγός Μπάρι Φέργκιουσον (μέσος) και ο αριστερός μπακ Στίβεν Κράνι, που ξεκουράστηκαν απέναντι στους «αγίους».

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Μπέρνλι: Τυπική διαδικασία αποτελεί για την Μπέρνλι το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, με τους «κλάρετς» να σκέφτονται ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η ομάδα του Εντι Χάουι δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά ούτε και έχει ουσιαστικές ελπίδες για να προλάβει τα πλέι οφ και το μόνο για το οποίο αγωνίζεται είναι η τιμή της. Μεσοβδόμαδα οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν σε εξ αναβολής ματς την Μπέρμιγχαμ και παρότι προσπάθησαν για το καλύτερο δεν απέφυγαν την εντός έδρας ήττα (3-1). Από το ματς της Τρίτης απουσίασε ο ακραίος αμυντικός Μπεν Μι. Ο πρώην αρχηγός της δεύτερης ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη και δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει και σήμερα. Στο ματς απέναντι στην Μπέρμιγχαμ δεν έπαιξε ούτε ο επίσης αριστερός μπακ Ντάνι Λάφερτι, με αποτέλεσμα το πόστο να καλύψει ο εξτρέμ Ρος Γουάλας. Εκτός αγώνα θα μείνουν λογικά και σήμερα οι επιθετικοί Ροντρίγκεζ (πρώτος σκόρερ) και Πάτερσον.

Μπράιτον: Εστω με νύχια και με δόντια, για την ώρα η Μπράιτον μπορεί και διατηρείται στη ζώνη των πλέι οφ. Οι «γλάροι» έρχονται από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στη Μίντλεσμπρο. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν εκμεταλλεύθηκε την έδρα της κόντρα στη «Μπόρο», με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται χάρη σε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς τους αμυντικούς Μπρίντκατ και Σπάροου θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι. Ο Μπρίντκατ ξεκινά τιμωρία δύο αγωνιστικών και ο Σπάροου εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του για την αποβολή του κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, επιστρέφει ο Χιλιανός Γκονσάλο Γιάρα, που μπορεί να δώσει λύσεις σε άμυνα και κέντρο. Εκτός πλάνων παραμένει ο μακροχρόνια τραυματίας κεντρικός αμυντικός Τόμι Ελφικ.

ΜΠΑΡΝΣΛΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Μπάρνσλι: Μάλλον... ευχάριστο διάλειμμα αποτέλεσε για την Μπάρνσλι το 1-0 επί της Πίτερμπρο, μια και στην αγωνιστική που πέρασε οι «τάικς» επέστρεψαν στα αποτυχημένα αποτελέσματα. Σε ένα ματς που δημιούργησε ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία η ομάδα του Κιλ Χιλ ηττήθηκε 1-0 στην έδρα της Ιπσουιτς και μολονότι πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσει ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται απόλυτα σίγουρη για την παραμονή. Το μόνο που τη σώζει για την ώρα είναι ότι υπάρχουν και... χειρότερα. Σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική ο τεχνικός των γηπεδούχων έχει την πολυτέλεια να μην αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Σίγουρα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του εξτρέμ Νταν, των μέσων Μπάτερφιλντ και Πέρκινς, του δεξιού μπακ Χάσειλ, του στόπερ Εντουαρντς και του γκολκίπερ Στιλ, που παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες. Εκτός πλάνων και ο μέσος Ντόιλ, ο οποίος εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του.

Γουέστ Χαμ: Πολλές από τις ελπίδες της για να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις και να πάρει το απευθείας εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ απώλεσε την προηγούμενη αγωνιστική η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» προηγήθηκαν στο πολύ κρίσιμο ματς με τη Ρέντινγκ στο «Απτον Παρκ», όμως επιβεβαίωσαν ότι έχουν προβλήματα όταν αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους και τελικά ηττήθηκαν 4-2. Την απώλεια του Φρανκ Νόουμπλ καλούνται να ξεπεράσουν οι φιλοξενούμενοι. Ο έμπειρος μέσος, που έχει σκοράρει επτά φορές φέτος, αποχώρησε με ενοχλήσεις στη γάμπα από το ματς με τη Ρέντινγκ και δεν υπολογίζεται. Ωστόσο, ο Σαμ Αλαρντάις έχει μια νέα λύση για τη μεσαία γραμμή, μια και μετά από καιρό έχει στη διάθεσή του τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Υπολογίζονται επίσης οι αμυντικοί Ντεμέλ και Ριντ, έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν εσχάτως. Να σημειωθεί ότι ο Ρικάρντο Βαζ Τε επιστρέφει στο «Οκγουελ» για να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τον Ιανουάριο.