Ο Αντσελότι πραγματοποιεί την επιθυμία του Αμπράμοβιτς

Ο τεχνικός της Τσέλσι, λίγο πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ του Μουρίνιο, κάνει δηλώσεις περί επιθετικού παιχνιδιού, που στοχεύουν στον Πορτογάλο.



Ο Αντσελότι πραγματοποιεί την επιθυμία του Αμπράμοβιτς

Ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι, ισχυρίζεται πως επιτέλους έφτιαξε μια ομάδα με το στιλ και τη δυναμική που πάντα επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος είχε κάνει εδώ και καιρό γνωστή την θέλησή του να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο η ομάδα του στο Στάμφορντ Μπριτζ, κάτι που ο Αντσελότι πιστεύει ότι φέτος έχει αρχίσει να συμβαίνει. Η δήλωση του Ιταλού τεχνικού φαίνεται να στοχεύει στον προκάτοχό του στον πάγκο, Zoσέ Μουρίνιο, όπως καταδεικνύει η χρονική στιγμή που επέλεξε να την κάνει, αφού απόψε είναι ο επαναληπτικός αγώνας του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ.
 
Ο Πορτογάλος επιστρέφει στο Λονδίνο ως αντίπαλος πια, ύστερα από μια πολύ επιτυχημένη τριετία (2004 με 2007) στους "μπλε", με τους οποίους κέρδισε δύο πρωταθλήματα, δύο Λιγκ Καπς και ένα κύπελλο Αγγλίας.

Πάντως είναι γνωστή η κριτική για το στιλ παιχνιδιού του Μουρίνιο, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Τσέλσι, και δημιουργούσε διαφωνίες που οδήγησαν στη λήξη τις συνεργασίας τους. Ο Αντσελότι ωστόσο, ισχυρίζεται ότι έχει την ίδια νοοτροπία για επιθετικό ποδόσφαιρο με τον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη, και αναφέρει ότι έχει αλλάξει τα πράγματα από την άφιξή του στην ομάδα. 
 
Η Ίντερ έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα, όμως και οι δύο πλευρές προσβλέπουν σε μια θέση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Ο Ιταλός έχει κερδίσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν και θέλει να το καταφέρει και με την καινούρια του ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε: "Αγαπώ αυτή τη διοργάνωση, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ποδόσφαιρο και θέλω οι παίκτες μου να βγουν έξω και να δείξουν την ποιότητά τους".