Ανρί: «Δεν… ξεκολλάς ποτέ από την Άρσεναλ»!

Η σχέση του με την Άρσεναλ δεν ήταν ποτέ καθαρά επαγγελματική. Είναι σχέση αγάπης. Ο Τιερί Ανρί προσφέρει τις υπηρεσίες του για δεύτερη σεζόν στη New York Red Bulls, αλλά η καρδιά και το μυαλό του είναι στο Λονδίνο. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το φινάλε της δεύτερης θητείας του στους «κανονιέρηδες», παραδέχτηκε ότι… δεν ξεκολλάει ποτέ!  



Ανρί: «Δεν… ξεκολλάς ποτέ από την Άρσεναλ»!

Ο Γάλλος φορ αγωνίστηκε ξανά για δύο μήνες με τη φανέλα της Άρσεναλ, επιστρέφοντας στον τόπο που αγάπησε και αγαπήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2012 και αποχώρησε εκ νέου από την Πρέμιερ Λιγκ με ψηλά το κεφάλι, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ της ομάδας του στην «απόδραση» από το «Στάδιο του Φωτός» με το 2-1 επί της Σάντερλαντ.

Βλέποντας πλέον και την προτομή του έξω από το «Έμιρεϊτς», σε μια κίνηση απόδοσης φόρου τιμής από τη διοίκηση των Λονδρέζων, ο Ανρί δηλώνει ανοιχτά και χωρίς φόβο πως θα μπορεί να έχει αλλάξει πλέον «στέγη» και φανέλα, αλλά νοητικά βρίσκεται κάθε… μέρα στην Άρσεναλ!

«Δεν… ξεκολλάς ποτέ από την Άρσεναλ. Για εμένα αυτό ισχύει. Ακόμη μιλάω με τον προπονητή, τους γυμναστές, τους παίκτες… Είναι σαν να μην έχω φύγει ποτέ. Μπορεί το ρόστερ να αλλάζει, το γήπεδο να άλλαξε, αλλά ο σύλλογος παραμένει μια μεγάλη οικογένεια» είπε ο Τιερί Ανρί στο «Red Bulletin», αλλά φυσικά δεν θα μπορούσε να αποφύγει και την ερώτηση για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνει ακόμη ένα «come back»: «Εγώ επέστρεψα γιατί ήθελα να βοηθήσω. Ας μην το τραβάμε από τα μαλλιά. Ποτέ δεν ξέρεις όμως… ».

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει δεχθεί… ατελείωτα πυρά τη φετινή σεζόν με την πορεία της Άρσεναλ και τα συνεχή σκαμπανεβάσματα, με τον Ανρί να μιλάει με απλή λογική και σεβασμό για τον Αλσατό κόουτς. «Για τους οπαδούς, όταν νικάς είσαι τέλειος. Όταν χάνεις, είσαι ένα τίποτα. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν νικάς δεν είσαι όσο τέλειος νομίζουν οι υπόλοιποι, αλλά ούτε όταν χάνεις είσαι τόσο ανίδεος όσο μπορεί να πιστεύει ο κόσμος. Είναι κλισέ αυτό που λέω, αλλά στο ποδόσφαιρο έτσι είναι. Αγωνίζομαι εδώ και 13 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και η εμπειρία μου λέει αυτά. Πρέπει να βρίσκεις μια μέση λύση. Ο Αρσέν είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και είμαι σίγουρος ότι έχει τις λύσεις για τα προβλήματα που του παρουσιάζονται».