Championship: 36η αγωνιστική

Τη δική τους «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίνουν Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ. Αμφότερες προέρχονται από εντός έδρας «γκέλες» και θέλουν να ρεφάρουν, αντιμετωπίζοντας Μπάρνσλι και Ντονκάστερ αντίστοιχα, μια και η Ρέντινγκ έρχεται με… φόρα. 



Championship: 36η αγωνιστική

Οι «βασιλικοί», που έρχονται από επτά διαδοχικές νίκες, αντιμετωπίζουν στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής της Λέστερ, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ένα από τα τελευταία χαρτιά τους για να προλάβουν τα πλέι οφ.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Κόβεντρι: Ξεκίνησε πολύ άσχημα την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας, αλλά ισορρόπησε το ματς και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει. Από το 5’ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας η Κόβεντρι, αλλά δέκα λεπτά πριν το φινάλε έφτασε στο 1-1. Από το τίποτα καλός και ο βαθμός που φέρνει τους «γαλάζιους ουρανούς» σε απόσταση βολής (3 βαθμούς) από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, την πρώτη ομάδα που βρίσκεται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Χωρίς να προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα με τραυματισμό ή τιμωρία προετοιμάστηκε η Κόβεντρι για το σημερινό ματς. Από τον προηγούμενο αγώνα απουσίασε ο μέσος Ντέιβιντ Μπελ, που θα χρειαστεί να περάσει από τεστ ετοιμότητας. Και πάλι από την εξέδρα θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση οι αμυντικοί Χρέινταρσον και Γουντ.

Μπέρμιγχαμ: Οριακά στη ζώνη των πλέι οφ παραμένει η Μπέρμιγχαμ, που μεσοβδόμαδα δεν είχε υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Οι «μπλε» αγωνίστηκαν στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την Τσέλσι, ηττήθηκαν 2-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η συμμετοχή της ομάδας τόσο στο Κύπελλο όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ είναι σύμφωνα με τον Κρις Χιούτον οι λόγοι για τους οποίους η ομάδα του δεν βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία και πιο κοντά στις θέσεις τις απευθείας ανόδου, ωστόσο πλέον η Μπέρμιγχαμ έχει να ασχοληθεί μόνο με το πρωτάθλημα και επιπλέον έχει δύο ματς λιγότερα. Ο Μάρλον Κινγκ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν πέρυσι. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν τρεις ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων. Ο μέσος Φάχι και ο αριστερός μπακ Μέρφι απουσίασαν από τον αγώνα Κυπέλλου, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται και η παρουσία του κεντρικού αμυντικού Κάλντγουελ. Ωστόσο, υπολογίζεται ξανά η τετράδα Ράματζ, Τάουνσεντ, Χούσεκλεπ και Φόλαν, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο. Εκτός παραμένει ο βετεράνος δεξιός μπακ Στίβεν Καρ.

 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Γουέστ Χαμ: Συνέχισε την προβληματική παρουσία της στο «Απτον Παρκ» η Γουέστ Χαμ, αποτυγχάνοντας να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τη Γουότφορντ. Τα «σφυριά» είχαν την υπεροχή, αλλα δεν την εκμεταλλεύθηκαν και έσωσαν την παρτίδα μόλις στο 87’, όταν ο πρώην επιθετικός του Πανιώνιου Ρικάρντο Βαζ Τε διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ριντ. Ο αμυντικός των Λονδρέζων έχασε τα δύο τελευταία ματς, αφού τραυματίστηκε σε αγώνα με την Εθνική της Νέας Ζηλανδίας. Εκτός πλάνων για ακόμα μια αναμέτρηση βρίσκεται ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Πάπα Μπούμπα Ντιόπ (αμυντ. χαφ), όπως και ο βετεράνος Νορβηγός επιθετικός Τζον Κάριου. Το γκολ που σημείωσε δίνει στον Ρικάρντο Βαζ Τε πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Ντονκάστερ: Νίκη-χρυσάφι για τη Ντονκάστερ που διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή. Οι «ρόβερς» έκαναν το καθήκον τους στο ντέρμπι σωτηρίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία κέρδισαν 2-1 μέσα στο «Σίτι Γκράουντ». Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντιν Σόντερς ήταν ο έμπειρος επιθετικός Φρεντερίκ Πικιόν, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Γουέστ Χαμ και σκόραρε στο ντεμπούτο του. Ο Τόμι Σπερ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τους φιλοξενούμενους. Ο πρώην φουλ μπακ της Σέφιλντ Γουένσντεϊ αποχώρησε τραυματίας από το ματς με τη Φόρεστ και μέχρι χθες δεν είχε ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον μηρό. Ο επιθετικός Μπαμογκό επέστρεψε στις προπονήσεις μεσοβδόμαδα και ίσως βρει θέση στη 16άδα, όμως πολύ δύσκολα θα προλάβει ο μέσος Μάρτιν Γουντς. Ο εξακολουθεί να μην υπολογίζεται ο αρχηγός Μπράιαν Στοκ (μέσος), όπως και ο μακροχρόνια τραυματίας αμυντικός Φρεντ.

 

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Μπέρνλι: Από τις ομάδες που δεν είχαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα ήταν η Μπέρνλι και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν ένα… διάλειμμα για να προσπαθήσει να ανασυνταχθεί. Οι «κλάρετς» έρχονται από ένα σερί τριών διαδοχικών, με πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της Γουότφορντ (3-2), ενώ συνολικά έχουν τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς. Η νίκη στο σημερινό ματς αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για να προλάβει μια θέση στην εξάδα. Στα αγωνιστικά, κοντά στην επάνοδό του στη δράση βρίσκεται ο καλός εξτρέμ Τζούνιορ Στάνισλας (λείπει από τον Ιανουάριο), όμως θα χρειαστεί να περάσει από τεστ ετοιμότητας πριν ληφθεί η οριστική απόφαση. Το ίδιο ισχύει και για τον διεθνή Βορειοϊρλανδό αμυντικό Μάικλ Νταφ. Αυτά είναι ουσιαστικά και τα μοναδικά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εντι Χάουϊ.

Κρίσταλ Πάλας: Κουβαλώντας αήττητο σερί έξι αγώνων ταξίδεψε στην έδρα της Κόβεντρι η Κρίσταλ Πάλας και το επέκτεινε. Εντούτοις, οι «αετοί» δεν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, μια και δέχθηκαν την ισοφάριση (1-1) δέκα λεπτά πριν το φινάλε, σε ένα ματς που ξεκίνησαν ιδανικά (προηγήθηκαν στο 5’). Ο τεχνικός Ντάγκι Φρίντμαν παραδέχθηκε ότι πιθανότατα αυτό ήταν και το δικαιότερο αποτέλεσμα, συμπληρώνοντας ότι η πορεία της ομάδας του στο Λιγκα Καπ οδήγησε στη μείωση των πιθανοτήτων να προλάβει τα πλέι οφ. Εξαιρετικά αμφίβολη για τη σημερινή αναμέτρηση είναι η παρουσία του αμυντικού Κλάιν. Ο καλύτερος παίκτης της Πάλας για την προηγούμενη σεζόν απουσιάζει εδώ και τρία ματς και η απώλειά του είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Ο Ντέιβιντ Ράιτ έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, όμως δύσκολα θα παρθεί το ρίσκο της συμμετοχής του, ενώ ο επίσης μέσος Τζόναθαν Γουίλιαμς παραμένει εκτός πλάνων.

 

ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Μπράιτον: Τα χρειάστηκε η Μπράιτον στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κάρντιφ, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει το αήττητό της εντός του 2012. Οι «γλάροι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως η τριπλή αλλαγή που πραγματοποίησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ρίχνοντας στη «μάχη» ταυτόχρονα τους Μπάκλι, Βόουκς και Νουν βοήθησε στο να διαμορφωθεί το τελικό 2-2. Οι γηπεδούχοι παραμένουν οριακά εκτός της ζώνης των πλέι οφ και σήμερα έχουν μια καλή ευκαιρία να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο τους. Χωρίς τον Γκάρι Ντίκερ θα αγωνιστούν σε ακόμα μια αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, με τον Πογέτ να υπολογίζει ότι ο έμπειρος μέσος θα επιστρέψει στη δράσης στις 20 του μήνα, στην αναμέτρηση με τη Ντέρμπι. Ο πλάγιος μπακ Πέιντερ δεν βρίσκεται ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ μακροχρόνια εκτός παραμένει ο στόπερ Τόμι Ελφικ.

Πόρτσμουθ: Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα έστειλαν την Πόρτσμουθ τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, ωστόσο ο Ντέιβιντ Εϊπλετον αρνείται να καταθέσει τα όπλα. Οι «πομπέι» ηττήθηκαν 1-0 στην έδρα της φορμαρισμένης Ρέντινγκ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι στο «Μαντέισκι» έγινε ένα ματς που κρίθηκε στη μοναδική ουσιαστική ευκαιρία που έγινε και ο γκολκίπερ της Πόρτσμουθ δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά σε όλο το υπόλοιπο ματς. Οπως δήλωσε μετά το ματς, στόχος του Εϊπλετον είναι να προχωρήσει σε δανεισμό δύο επιθετικών. Ευχάριστα τα νέα στο οικονομικό μέτωπο. Οι «πομπέι» εξασφάλισαν κάποια χρήματα μέσω της Φούτμπολ Λιγκ και όπως όλα δείχνουν θα καταφέρουν να βγάλουν τη σεζόν. Ενισχυμένη αμυντικά ενδέχεται να παραταχθεί η Πόρτσμουθ σήμερα, μια και είναι πολύ πιθανή η επιστροφή του έμπειρου Ταλ Μπεν-Χαΐμ. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απουσιάσουν εκ νέου οι βετεράνοι επιθετικοί Μπενζανί και Κανού. Ο εξτρέμ Ετούχου, που προερχόταν από τραυματισμό, έμεινε στον πάγκο στο προηγούμενο ματς, αλλά τώρα μπορεί να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το καλό πρόσωπο που παρουσίασε στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές «μουτζούρωσε» μεσοβδόμαδα η Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Στιβ Κότεριλ είχε έντονα παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του που από νωρίς βρέθηκαν 2-0 πίσω στο σκορ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «ρεντς» δίνουν σήμερα ακόμα ένα ντέρμπι παραμονής και σίγουρα οφείλουν να πάρουν τη νίκη αν θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για σωτηρία. Ο επιθετικός Τουντγκάι και ο μέσος Αντερσον τραυματίστηκαν στο ζέσταμα του αγώνα με τη Ντονκάστερ και παρότι έχουν ελπίδες επιστροφής παραμένουν αμφίβολοι. Ο αμυντικός Ελοκόμπι έγινε αναγκαστική αλλαγή και επίσης θα περάσει από τεστ ετοιμότητας. Αντίθετα, αναμένεται να επανέλθει ο δανεικός στόπερ Χιγκινμπόθαμ, που απουσίασε από τα δύο προηγούμενα ματς. Αγνωστο είναι τι θα αποφασιστεί για τον μέσο Τζόναθαν Γκρίνινγκ, που το τελευταίο διάστημα αγωνίζεται με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Μίλγουολ: Από μια άκρως σημαντική νίκη προέρχεται η Μίλγουολ, που αύξησε τις ελπίδες της να μείνει μακριά από περιπέτειες. Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα, έκανε περίπατο απέναντι στην Πίτερμπρο και έφτασε απόλυτα δίκαια στο τελικό 3-0. Ενθαρρυντική η εμφάνιση και φυσικά το αποτέλεσμα, για μια ομάδα που μέχρι τώρα δείχνει πολύ καλύτερο πρόσωπο εκτός έδρας απ' ότι όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της. Ο Λίαμ Τρότερ και ο Νταράιους Χέντερσον ευελπιστούν ότι θα επιστρέψουν στην 16άδα. Ο μέσος Τρότερ έχασε τα τρία προηγούμενα ματς και ο επιθετικός Χέντερσον αυτά με Ρέντινγκ και Πίτερμπρο. Λογικά και οι δύο θα τα καταφέρουν, όμως δύσκολα θα βρουν θέση στο αρχικό σχήμα. Πολύ πιθανή είναι και πάλι η απουσία του αμυντικού Λόουρι, ενώ αμφίβολος δίνεται και ο μέσος Αμπντού. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι μέσοι Ρέικον και Μκανταγουάιρ.

 

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Ντέρμπι: Πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο στη Ντέρμπι θυμήθηκαν τη γεύση έχει η νίκη. Για πρώτη φορά από τις 14 Ιανουαρίου και έπειτα από επτά ματς τα «κριάρια» πήραν τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας μεσοβδόμαδα 2-1 της Μπλάκπουλ. Εντούτοις, το ματς δεν έδειχνε ότι θα έχει τέτοια εξέλιξη όταν βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν στο σκορ. Η κατάσταση ανατράπηκε χάρη σε δύο γκολ του επιθετικού Ντέιβις στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον ο Νάιτζελ Κλαφ μπορεί να αναπνέει καλύτερα… Ερωτηματικό για τους γηπεδούχους αποτελεί και πάλι η παρουσία του Σάκελ. Ο αμυντικός των «κριαριών» αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς, διατηρώντας το σερί που τον θέλει να έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια φέτος, όμως το τελευταίο διάστημα παίζει με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Από εκεί και πέρα, εκτός αναμένεται να μείνει και πάλι ο επιθετικός Τζέιμι Γουόρντ, που λογικά θα χάσει και το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Γουότφορντ: Πάλεψε όσο δεν πήγαινε και τελικά δικαιώθηκε. Μεστή εμφάνιση, με καρδιά, πραγματοποίησε η Γουότφορντ στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ και πήρε το 1-1. Στις «σφήκες» υπάρχει ένα μικρό… παράπονο από το συγκεκριμένο ματς, κυρίως γιατί βρίσκονταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 87ο λεπτό. Ωστόσο, με 11 ματς να απομένουν και την απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού να βρίσκεται στους 15 βαθμούς δεν αναμένεται να κινδυνεύσουν. Χωρίς τον Ντέιλ Μπένετ πραγματοποίησε το ταξίδι στα Ανατολικά Μίντλαντς η Γουότφορντ. Ο κεντρικός αμυντικός αντικαταστάθηκε στο ματς της Τρίτης, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο επίσης αμυντικός Νάιρον Νοσγουόρθι ήταν ασθενής και δεν αγωνίστηκε απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αλλά λογικά επιστρέφει. Παραμένουν εκτός πλάνων ο μέσος Τζένκινς και ο επιθετικός Μάσι, με τον ΜακΤζιν να παραμένει μακροχρόνια τραυματίας.

 

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Πίτερμπρο: Δεύτερο ματς χωρίς να βρει δίχτυα για την Πίτερμπρο και φυσιολογικά συνοδεύτηκε από ήττα. Οι «πος» πραγματοποίησαν απογοητευτική εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους στην αναμέτρηση με τη Μίλγοουλ, ηττήθηκαν 3-0 και πλέον το έργο τους για παραμονή στην κατηγορία δυσκόλεψε αρκετά. «Μας λείπει η αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή, μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνα, αλλά είναι δική μου ευθύνη ως προπονητής να τονώσω τους παίκτες για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν» αποφάνθηκε μετά το ματς ο Ντάρεν Φέργκιουσον. Ο Λι Τόμλιν έλειψε από τα δύο προηγούμενα ματς, αλλά όλα δείχνουν ότι θα συμπεριληφθεί στην 16άδα. Αν κριθεί ότι ξεπέρασε 100% το πρόβλημα του λογικά θα μπει και στην ενδεκάδα. Ο 21χρονος στόπερ Μπρίσλι, που ακόμα δεν έχει κάνει ντεμπούτο, ίσως να μην τα καταφέρει ούτε τώρα αν ο Φέγκιουσον προλάβει να ολοκληρώσει εγκαίρως τον δανεισμό ενός κεντρικού αμυντικού.

Μπλάκπουλ: Νέα γκέλα για την Μπλάκπουλ, που αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να βγει από την εξάδα. Μετά το 1-1 με τη Χαλ οι «σισάιντερς» ηττήθηκαν 2-1 την έδρα της Ντέρμπι, σε ένα ματς μάλιστα που βρέθηκαν από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ. Ο Ιαν Χολογουέι τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να πάρουν ένα σημαντικό μάθημα από το συγκεκριμένο ματς, ειδικά από τη στιγμή που δέχθηκαν και τα δύο τέρματα από στατικές φάσεις. Η εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής οδηγεί ουσιαστικά τον τεχνικό των φιλοξενούμενων στην απόφαση να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Οι περιφερειακοί επιθετικοί Τέιλορ-Φλέτσερ και Ματ Φίλιπς έμεινα στον πάγκο κόντρα στη Ντέρμπι, όμως πλέον «βλέπουν» ενδεκάδα. Πιθανότητες επιστροφής έχει και ο στόπερ Κάθκαρτ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

 

ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΛΕΣΤΕΡ

Ρέντινγκ: Τρένο δίχως φρένα θυμίζει το τελευταίο διάστημα και πλέον φλερτάρει ξεκάθαρα με την απευθείας άνοδο. Με το 1-0 επί της Πόρτσμουθ οι «βασιλικοί» έφτασαν στις επτά διαδοχικές νίκες και συνολικά στις 12 στις 14 τελευταίες αγωνιστικές. Η εμφάνιση κόντρα στην Πόρτσμουθ δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ωστόσο το σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα και επίσης ότι η ομάδα του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ κράτησε για ακόμα ένα ματς ανέπαφη την εστία της. Ο καλός εξτρέμ Τζίμι Κεμπέ απουσίασε από τα δύο προηγούμενα ματς, αν και υπάρχει η αισιοδοξία ότι σήμερα θα μπορέσει να δώσει το «παρών». Ακόμα και αν κριθεί έτοιμος είναι αμφίβολο αν θα βρει άμεσα θέση βασικού, μια και θα πρέπει να βγάλει από το αρχικό σχήμα τον φορμαρισμένο Ρόμπσον-Κανού ή τον αρχηγό ΜακΑνουφ. Αντίθετα με τον Κεμπέ, τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τους πλάγιους αμυντικούς Κόνολι και Γκρίφιν, που δύσκολα θα τα καταφέρουν.

Λέστερ: Παρουσιάζοντας τρανταχτές αδυναμίες και έχοντας ερασιτεχνική συμπεριφορά στην άμυνα η Λέστερ δεν κατάφερε να φύγει ούτε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Μπρίστολ Σίτι. Αυτό που ισχυρίστηκε ο τεχνικός Νάιτζελ Πίρσον ήταν ότι βάσει λογικής τα δύο γκολ που πέτυχε η ομάδα του σε ένα εκτός έδρας ματς θα έπρεπε να είναι αρκετά για να της δώσουν τη νίκη, όμως η ουσία είναι πως το τελικό 3-2 άφησε τις «αλεπούδες» επτά βαθμούς μακριά από την εξάδα και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Βέβαια, παραμένει εκτός ο έμπειρος αριστερός μπακ Πολ Κοντσέσκι, που εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του, αλλά και οι 2-3 γνωστοί μακροχρόνια απόντες.

 

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΜΠΑΡΝΣΛΙ

Σαουθάμπτον: Οι «άγιοι» δεν χάνουν βαθμούς συχνά μπροστά στο κοινό τους, όμως την Τρίτη άφησαν δύο στο ματς με την Ιπσουιτς. Αν και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πήραν το προβάδισμα στο σκορ δεν άντεξαν μέχρι το φινάλε, δεχόμενοι το 1-1 στο 85'. Πάντως, παραμένουν αήττητοι εδώ και επτά αγωνιστικές και στην κορυφή, μια και η Γουέστ Χαμ «γκέλαρε» επίσης στην αναμέτρηση με τη Γουότφορντ. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Ντάνιο Φοξ, που αποχώρησε τραυματίας από το ματς με την Ιπσουιτς. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει το αριστερό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Νταν Χάρντινγκ. Ο επίσης αμυντικός Ντιν Σίμπορν βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από τραυματισμό στο κεφάλι, ωστόσο ο Αντκινς δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα. Ο τελευταίος αναμένεται να προχωρήσει εκ νέου σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τη Σαουθάμπτον να δίνει το τρίτο παιχνίδι της σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Μπάρνσλι: Δεν πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο «Σεντ Μέρις» η Μπάρνσλι, που μένει μακριά από τις νίκες εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Στο τελευταίο παιχνίδι της η ομάδα του Κιθ Χιλ ηττήθηκε 2-0 στην έδρα της Μίντλεσμπρο, αν και η εμφάνισή της δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον τεχνικό των «τάικς» η ομάδα του έβγαλε πράγματα στον αγωνιστικό σκορ και το τελικό αποτέλεσμα προήλθε καθαρά από ατομικά λάθη. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπάρνσλι, ο Φρανκ Νόουμπλ, αναμένεται να συμπεριληφθεί στη 16άδα. Ο 20χρονος επιθετικός της Γουέστ Χαμ, που είχε παίξει και νωρίτερα δανεικός στην Μπάρνσλι, έχει πιθανότητες ακόμα και να ξεκινήσει. Ο αμυντικός Ρομπ Εντουαρντς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από το ματς με την «Μπόρο», όμως κατά τα άλλα ο Χιλ δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα.

 

ΧΑΛ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Χαλ: Μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Λιντς κατέβαλε η Χαλ, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι «τίγρεις» έχασαν σωρεία ευκαιριών στην αναμέτρηση του «KC Stadium», όμως το ματς δεν ξέφυγε από το 0-0. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα του Νικ Μπάρμπι, που υποστήριξε ότι σύντομα οι παίκτες του θα αποκαταστήσουν την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα. Η ουσία είναι ότι οι «τίγρεις» απέτυχαν να σκοράρουν για έβδομη φορά στα έντεκα τελευταία ματς. Ενισχυμένοι στα χαφ θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι, μια και επιστρέφουν ο δανεικός εξτρέμ Μπράντι και ο κεντρικός μέσος Ολοφινζάνα. Αν και η λογική υπαγορεύει άλλα, πολύ δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπάρμπι να αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους Μακλίν και Φράιατ.

Ιπσουιτς: Μακριά από το καλό πρόσωπο που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα έμεινε η Ιπσουιτς στο πρόσφατο ματς με την πρωτοπόρο Σαουθάμπτον, ωστόσο ακόμα και έτσι πέρασε αλώβητη από το «Σεντ Μέρις». Οι «τράκτορ μπόις» έμειναν στο παιχνίδι γιατί είχαν σε καλή μέρα τον γκολκίπερ τους και πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα έφτασαν στο 1-1 με τον Τζέισον Σκότλαντ (βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 77'). Ενας τραυματισμός του Μάικλ Τσόπρα στο ματς της Τρίτης ανησύχησε τους ανθρώπους της Ιπσουιτς, όμως φαίνεται πως ο έμπειρος επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα και υπολογίζεται κανονικά. Κατά τα άλλα, ο τιμωρημένος (για πειθαρχικούς λόγους) Τζίμι Μπούλαρντ (μέσος) είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων που δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση με τη Χαλ.

 

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΚΑΡΝΤΙΦ

Μπρίστολ Σίτι: Κάλιο αργά παρά ποτέ. Χρειάστηκε να περάσει μεγάλο διάστημα για να δώσει ξανά στους οπαδούς της το δικαίωμα να χαμογελάσουν, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι η Μπρίστολ Σίτι στο μεσοβδόμαδο ματς με τη Λέστερ έβαλε τέλος σε αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών. Οι «ρόμπινς» έφτασαν στο υπέρ τους 3-2 με γκολ του Στεντ το 79' και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, μια και η απόσταση που τους χωρίζει από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται πλέον στους πέντε βαθμούς. Από τεστ ετοιμότητας λίγο πριν τη σέντρα θα περάσει ο Λιούιν Νιατάνγκα. Ο αμυντικός των γηπεδούχων έχασε τον προηγούμενο αγώνα με πρόβλημα στον αστράγαλο και οι πιθανότητες να προλάβει είναι μοιρασμένες. Πρόωρο τέλος είχε η χρονιά για τον Μάρβιν Ελιοτ (μέσος), που χτύπησε σοβαρά στον αχίλλειο, όπως και για τον τραυματία στον αστράγαλο Ντέιβιντ Κλάρκσον (επιθετικός). Επιπλέον διάστημα αποθεραπείας θα χρειαστεί ο αμυντικός Σκιουζ, ενώ πολύ πιθανό είναι να χάσει το υπόλοιπο της περιόδου και ο Τζέιμς Γουίλσον (). Πιθανότητες επανόδου στο αρχικό σχήμα έχει ο σημαντικός εξτρέμ Αντομαχ, ο οποίος ξεπέρασε πρόβλημα στο γόνατο.

Κάρντιφ: Τρίτο ματς στη σειρά χωρίς νίκη για την Κάρντιφ, που δείχνει επηρεασμένη από την πορεία της μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ. Η απογοήτευση από το εκτός έδρας ματς με την Μπράιτον ήταν ότι οι «μπλούμπερντς» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αν και προηγήθηκαν δύο φορές, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 2-2. Εντούτοις, η εμφάνισή τους ήταν θετική, ειδικά αν συγκριθεί με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Πολύ δύσκολα θα προλάβει τη σημερινή αναμέτρηση ο Ρούντι Ζεστέντ. Ο Γάλλος επιθετικός αποχώρησε τραυματίας από την εντός έδρας ήττας της περασμένης εβδομάδας στο ματς με τη Γουέστ Χαμ και απουσίασε μεσοβδόμαδα. Εξακολουθεί να μην υπολογίζεται ο μέσος Στίβεν ΜακΦέιλ, με τον Λίαμ Λόρενς (αποκτήθηκε πρόσφατα από την Πόρτσμουθ) να καλύπτει το κενό του την προηγούμενη αγωνιστική, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του.