Κάτι καλό «ψήνεται»...

Συμπαγής, με όρεξη, άξιο αρχηγό και τον Στιούαρτ Πιρς να έχει τον απόλυτο έλεγχο έδειξε η Αγγλία στο φιλικό με την Ολλανδία στο «Γουέμπλεϊ»! Τα… νιάτα στο ρόστερ των «τριών λιονταριών» δεν φοβήθηκαν κόντρα στους «οράνιε», δέχτηκαν δύο γκολ, ισοφάρισαν δείχνοντας ψυχή στο φινάλε αλλά μια ακόμη στιγμιαία ολιγωρία έφερε την ήττα, 3-2! 



Κάτι καλό «ψήνεται»...

Ρόμπεν και Χούντελαρ τα γκολ του συνόλου του Φαν Μάρβαϊκ. Θετική εμφάνιση στην… πρεμιέρα του με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο για τον Σκοτ Πάρκερ. Άριστη συνεργασία των Κέιχιλ και Σμόλινγκ στα μετόπισθεν, με τον αμυντικό της Τσέλσι να μειώνει αρχικά στο 85’, τον Άσλεϊ Γιάνγκ να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Ρόμπερν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να διαμορφώνει το τελικό 3-2!

Ικανοποιητική εικόνα από την Αγγλία που όμως στις δύο στιγμές που ολιγώρησε έπεσε «θύμα» της εκτελεστικής δεινότητας των Ολλανδών. Αναγκαστικές αλλαγές για Τζέραρντ και Σμόλινγκ, με τον πρώτο να δείχνει κουρασμένος και τον δεύτερο να έχει υποστεί θλάση.

Α’ ημίχρονο:

Στην πλειοψηφία τους, οι Άγγλοι οπαδοί να εντυπωσιάστηκαν από την εικόνα της εθνικής ομάδας της χώρας τους κόντρα σε ένα τόσο ισχυρό σύνολο όπως αυτό των Ολλανδών. Όχι ότι οι ποδοσφαιριστές του Στιούαρτ Πιρς παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα, αλλά αυτό που έβλεπε κανείς στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» ήταν κάτι πολύ δεμένο και «διψασμένο» για ποδόσφαιρο.

Τα «λιοντάρια» κράτησαν αρκετά τη μπάλα, έφτασαν κοντά στο γκολ στα πρώτα λεπτά με κεφαλιά του Γκάρι Κέιχιλ και το παιχνίδι τους επέτρεπε στον υπηρεσιακό ομοσπονδιακό τεχνικό να χαμογελάει. Αυτό το χαμόγελο «πάγωσε» στο 33ο λεπτό όταν ο Στίβεν Τζέραντ αποχώρησε χωλαίνοντας και άφησε τη θέση του στον Στάριτζ, ωστόσο, το πρόβλημα του Άγγλου φαινόταν ότι είναι η κόπωση και όχι κάτι άλλο πιο σοβαρό.

Β’ ημίχρονο:

Ο Ντάνιελ Στάριτζ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους «οράνιε» με την έναρξη της επανάληψης και… τέσταρε τα ρεφλέξ του Στεκέλενμπουργκ, τον οποίο ανάγκασε να πέσει και να απομακρύνει ένα χαμηλό σουτ. Αυτή η ευκαιρία, αποτέλεσε την αρχή της… «κατάρρευσης» για την Αγγλία. Γιατί δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η Ολλανδία κατάφερε σε δύο λεπτά να σκοράρει δύο φορές «διαλύοντας» την άμυνα των «λιονταριών»! Πρώτα ο Ρόμπεν με σουτ (57’) και έπειτα ο Χούντελαρ (58’) με κεφαλιά από σέντρα του Κάουτ, έγραψαν το 2-0 πριν καν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού!

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να ξαναβάλει την Αγγλία στο παιχνίδι ήταν και πάλι ο Στάριτζ, αλλά και πάλι δεν είχε την τύχη με το μέρος του στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Στεκέλενμπουργκ από κοντινή απόσταση. Ο Σμόλινγκ αποχώρησε και αυτός με πρόβλημα αφήνοντας τη θέση του στον Φιλ Τζόουνς και μέχρι το φινάλε, η ομάδα του Πιρς ήταν αυτή που και πάλι μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε παιχνίδι, αλλά ο… δίλεπτος ύπνος στα μετόπισθεν αποδείχθηκε καθοριστικός. ‘Η τουλάχιστον προσωρινά. Ο Κέιχιλ στο 85’ με εξαιρετική προσπάθεια μείωσε, ο Άσλεϊ Γιάνγκ ισοφάρισε με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών έπειτα από μπαλιά του Τζόουνς, αλλά ο Ρόμπεν στο 92’ έδωσε τη νίκη στην Ολλανδία.  

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΑΓΓΛΙΑ (Στιούαρτ Πιρς): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κέιχιλ, Σμόλινγκ (63’ λ.τ. Τζόουνς), Μπέινς, Τζέραρντ (33’ λ.τ. Στάριτζ, 88’ Γουόλκοτ), Πάρκερ, Μπάρι (46’ Μίλνερ), Τζόνσον (64’ Ντάουνινγκ), Γουέλμπεκ (80’ Κάμπελ), Γιάνγκ 

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκριν, Κόουλ, Λέσκοτ, Κάρσον 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ (82’ Βλάαρς), Χάιτινχα, Ματάισεν, Πίετερς (46’ Σάαρς), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ (77’ Εμάνουελσον), Κάουτ, Φαν Πέρσι (46’ Χούντελααρ, 66’ Ντε Γιονγκ) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρολ, Στρούτμαν, Γουινάλντουμ, Μπρούμα, Τζον, Νάρσινγκ