«Σκιές» για υπεξαίρεση χρημάτων στη Γιουνάιτεντ

Σαφείς υπόνοιες για υπεξαίρεση αρκετών εκατομμυρίων λιρών από τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν οι οπαδοί της ομάδας. Τι ισχύει με τα χρήματα της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο και πως αυτά σχετίζονται με την αποπληρωμή του δανείου της οικογένειας Γκλέιζερ.  



«Σκιές» για υπεξαίρεση χρημάτων στη Γιουνάιτεντ

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας έδωσε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα το απόγευμα, τα οικονομικά στοιχεία για τους τελευταίους 6 μήνες του 2011 και με βάση τα αποτελέσματα χρήσης, προκύπτει μείωση στο χρέος που αναλογεί στην οικογένεια Γκλέιζερ.

Συγκεκριμένα, αυτό έπεσε στα 439 εκατ. λίρες από τα 509 εκατομμύρια.

Αυτό έκανε το MUST, το σύνδεσμο φίλων του συλλόγου που δραστηριοποιείται κόντρα στους Αμερικανούς επιχειρηματίες, να αφήσει σαφείς αιχμές για τη διαχείριση των ταμείων των «κόκκινων διαβόλων», από τους Γκλέιζερς, ενώ συνέδεσαν τη μείωση του χρέους με τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Αυτή η διαφορά στο χρέος είναι ίδια με το ποσό που πουλήσαμε τον Κριστιάνο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι 80 εκατομμύρια και δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Χρησιμοποίησαν 92,8 εκατ. λίρες για την αποπληρωμή μέρους του χρέους και πλήρωσαν και αρκετούς τόκους», τόνισε εκπρόσωπος του Manchester United Supporters Trust, για να συμπληρώσει ότι το «δάνειο που έχουν πάρει οι Γκλέιζερς για λογαριασμό τους το έχουν φορτώσει στα ταμεία του συλλόγου».

Το MUST κατηγορεί τους ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ για κακοδιαχείριση, αφού «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξεχρεώσουν και όχι να αγοράσουν νέους παίκτες για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον». Από την πλευρά της διοίκησης δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τις κατηγορίες.