Ο... πολυταξιδεμένος Λάρι και η περιπέτειά του

Η εικονιζόμενη σαύρα έχει πολύ μεγάλη αντοχή- και μάλιστα δοκιμασμένη. Ταξίδεψε σχεδόν πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα στριμωγμένη μέσα σε μία βαλίτσα, από το Πράσινο Ακρωτήρι στη Βρετανία, και στη συνέχεια πέρασε και… μισή ώρα στο πλυντήριο.   



Ο... πολυταξιδεμένος Λάρι και η περιπέτειά του

Η σαύρα, που ονομάστηκε Λάρι, πιστεύεται πως χώθηκε στη βαλίτσα της Σού Μπανγουελ-Μουρ όταν εκείνη ετοίμαζε τα πράγματά της για να φύγει έπειτα από διακοπές δύο εβδομάδων στο Πράσινο Ακρωτήρι. 

Ο Λάρι άντεξε την 6ωρη πτήση στο χώρο των αποσκευών κι έφτασε στο σπίτι των Μπανγουελ-Μουρ στο Σόμερσετ. 
Αλλά η δοκιμασία του δεν τελείωσε εκεί καθώς η ιδιοκτήτρια της βαλίτσας δεν τον πρόσεξε και τον έβαλε μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα του ταξιδιού στο πλυντήριο! 

Τον εντόπισε μόνο όταν άρχισε να απλώνει τα πλυμένα ρούχα...

Θεωρώντας πως το άτυχο ερπετό ήταν νεκρό τον κάλυψε με μία κατσαρόλα μέχρι να δει τι θα κάνει. Αλλά προς μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε πως ο Λάρι ήταν ζωντανός. «Φώναξα την κόρη μου να τον δει, εκείνη ούρλιαζε από το γέλιο κι εγώ από το σοκ. Τον κράτησα κοντά στη θέρμανση όλη τη νύχτα για να μείνει ζεστός και να επιβιώσει», αφηγείται η ίδια

Τώρα τη φροντίδα της πολύπαθης σαύρας αναλαμβάνει καταφύγιο για την άγρια ζωή, το Tropiquaria. Ο διευθυντής του ακόμα προσπαθεί να αναγνωρίσει το είδος του Λάρι. «Είναι πολύ σπάνιο. Το Πράσινο Ακρωτήρι είναι ένα από αυτά τα μέρη όπου υπάρχουν είδη που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο. Καταλήξαμε πως ανήκει σε ένα από τα δύο είδη «chioninia» αλλά για να βρούμε ποιο από τα δύο πρέπει να μετρήσουμε στοιχεία του προσώπου του, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο», λέει.

Πηγή: newsbeast.gr