«Ρίο, δώσΆ του το χέρι»

Ο Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον παραίνεσε τον Ρίο Φέρντιναντ να μη δώσει συνέχεια στο θέμα του αδερφού του με τον Τζον Τέρι και σε συζήτηση που είχε μαζί του, τον συμβούλευσε να δώσει το χέρι του, στον καθιερωμένο χαιρετισμό των ομάδων, πριν τη σέντρα του κυριακάτικου ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».  



«Ρίο, δώσΆ του το χέρι»

Ο Τέρι θεωρείται αμφίβολος για την αναμέτρηση με τους «κόκκινους διαβόλους» λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο, ενώ το πρωί της Παρασκευής ενημερώθηκε και για την απόφαση της FA να του αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο έμπειρος στόπερ διανύει ίσως την πιο άσχημη περίοδο της καριέρας του μετά την κατηγορία για τη ρατσιστική επίθεση στον ¶ντον Φέρντιναντ και τη δίωξη που τον οδηγεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ο αδερφός του ¶ντον, Ρίο, εις ένδειξη απόλυτη συμπαράστασης φερόταν να έχει αποφασίσει να μη δώσει το χέρι του στον Τέρι κατά τον καθιερωμένο χαιρετισμό των δύο ομάδων πριν την έναρξη του ντέρμπι της Κυριακής στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πράγμα που ενεργοποίησε τον Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραίνεσε τον αμυντικό της ομάδας του να μη δώσει συνέχεια στο θέμα και όπως τόνισε: «Ο Ρίο έχει προσπαθήσει να καταπολεμήσει το φαινόμενο του ρατσισμού για αρκετά χρόνια και δεν πρέπει να κολλήσει στο νέο θέμα που έχει προκύψει. Δεν έχει κάνει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται και νομίζω πως δεν έχει κανένα λόγο να μη σφίξει το χέρι του Τέρι».