Championship: 26η Αγωνιστική

Συνωστισμός στην κορυφή όπου τέσσερις ομάδες φλερτάρουν με τον τίτλο της Championship, αλλά ζητούμενο σαφώς είναι η άνοδος, οπότε έξω μένει μόνο μία. Ντέρμπι κορυφής δεν υπάρχει στην 26η αγωνιστική και οι τέσσερις αντίπαλοι θέλουν να ξεπεράσουν την κούραση και τον κακό τους εαυτό για να προχωρήσουν με νίκες.



Championship: 26η Αγωνιστική

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Γουότφορντ: Στο Κύπελλο πιθανόν να έχουν ακόμα το μυαλό τους στην Γουότφορντ, μετά την πρόκριση επί της Μπράντφορντ (4-2). Ο λόγος είναι ότι στον επόμενο γύρο οι «σφήκες» υποδέχονται την Τότεναμ, σε ένα ματς που τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά και να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους. Στο πρωτάθλημα οι Λονδρέζοι έρχονται από ήττα (2-0) στην έδρα της Πόρτσμουθ. O βασικός τερματοφύλακας Σκοτ Λόουτς εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής και ετοιμάζεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια. Ο Κρεγκ Φορσάιθ αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα τον δανεικό Μάικλ Κάιτλι, που επέστρεψε στη Γουλβς, και αναμένεται να μείνει στο αρχικό σχήμα μετά τα δύο γκολ που σημείωσε. Εκτός πλάνων για τους γηπεδούχους παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Τέιλορ (αμυντικός) και ΜακΤζιν (μέσος).

Ρέντινγκ: Αποκλεισμός σοκ για τη Ρέντινγκ στο Κύπελλο, με την ομάδα του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ να χάνει 1-0 μπροστά στο κοινό της από τη Στιβενέιτζ. Αυτό ήταν το δεύτερο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα για τους «βασιλικούς», που προηγουμένως είχαν ηττηθεί 3-1 από την Κάρντιφ, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερα διαδοχικά «τρίποντα». Αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν για την ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, μια και δεν είναι λίγοι οι παίκτες που δίνονται αμφίβολοι. Προβλήματα αντιμετωπίζουν ο αρχηγός ΜακΑνουφ (εξτρέμ), μέσος Λέιγκερτγουντ και ο επιθετικός Χαντ, οι οποίοι θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας. Το ίδιο ισχύει και για τον αμυντικό Αντι Γκρίφιν, που απουσίασε από τα δύο τελευταία παιχνίδια των «βασιλικών». Καλύτερα είναι τα πράγματα για τον μέσο Ταμπ, που δείχνει να ξεπερνάει εγκαίρως τον τραυματισμό του. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Καρλ Σέπαρντ (επιθετικός), δεν έχει αγωνιστεί από τις 15 Δεκεμβρίου και δεν είναι απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης

 

ΙΠΣΟΥΙΤΣ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Ιπσουιτς: Το κεφάλι του σχεδόν σε κάθε παιχνίδι παίζει το τελευταίο διάστημα ο Πολ Τζιούελ και το σημερινό δεν αποτελεί εξαίρεση. Μεσοβδόμαδα οι «τράκτορ μπόις» έχασαν 2-1 από την Μπέρμιγχαμ, έχοντας φρικτά παράπονα από τη διαιτησία, και για τρίτο στη σειρά ματς δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό. Ετσι, παραμένουν οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και μολονότι η διοίκηση του συλλόγου φημίζεται για την υπομονή της είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει σε περίπτωση νέου «στραβοπατήματος». Ελπίδες ότι ο Τζέισον Σκότλαντ θα αποθεραπευθεί εγκαίρως και θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα υπάρχουν στους φιλοξενούμενους. Ο έμπειρος επιθετικός έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς με την Μπέρμιγχαμ, ωστόσο φαίνεται να κερδίζει τη «μάχη» με τον χρόνο. Κατά τα άλλα, όμως, ο Τζιούελ δεν αναμένεται να έχει στη διάθεσή του κάποιον από τους υπόλοιπους τραυματίες παίκτες του. Ο έμπειρος χαφ Τζίμι Μπούλαρντ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από σοβαρή ίωση, όμως και ο επίσης μέσος Λι Μπόιερ, ενώ ο αμυντικός Ντελάνι παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος.

Μπλάκπουλ: Τεράστια νίκη, όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς, πέτυχε στο τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα η Μπλάκπουλ. Οι «σισάιντερς» έδειξαν χαρακτήρα και δύναμη κόντρα στη Μίντλεσμπρο, την οποία κέρδισαν 3-0. Μεσοβδόμαδα δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Φλίτγουντ στο Κύπελλο, επικρατώντας 5-1 εκτός έδρας. Ενας τραυματισμός στους προσαγωγούς έχει κρατήσει τον Ματ Τζιλκς εκτός δράσης από τα μέσα Δεκεμβρίου και είναι απίθανο ο βασικός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αγωνιστεί και σήμερα. Ο αρχηγός Μπάρι Φέργκιουσον (μέσος) εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του από την κόκκινη κάρτα που είδε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ματς με την Μπέρμιγχαμ. Κόντρα στη Φλίτγουντ ο Χολογουέι χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατηρήσει κάποιους εξ αυτών στο αρχικό σχήμα.

 

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΛΙΝΤΣ

Κρίσταλ Πάλας: Κοντά στη συμμετοχή σε έναν τελικό μετά από αρκετά χρόνια βρίσκεται η Κρίσταλ Πάλας από το βράδυ της Τρίτης. Οι «αετοί» κέρδισαν 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ την Κάρντιφ και ευελπιστούν ότι στη ρεβάνς θα πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους στείλει στο «Γουέμπλεϊ». Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πρέπει να στρέψουν άμεσα την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, μια και μετά την εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Λέστερ δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια. Από τεστ ετοιμότητας λίγο πριν τη σημερινή αναμέτρηση θα περάσει ο Κλάιν. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων έχασε τον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ με την Κάρντιφ, λόγω ίωσης, που ταλαιπώρησε αρκετούς παίκτες. Δύο εξ αυτών ήταν ο ηγέτης ΜακΚάρθι (αμυντικός) και ο Γέντινακ (μέσος), οι οποίο τελικά αγωνίστηκαν, αλλά επίσης η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Επιστρέφει ο δανεικός αμυντικός Ντουμπουγιά, όμως εξακολουθεί να απουσιάζει ο αριστερός μπακ Μόξι, όπως και οι μακροχρόνια τραυματίες Τζόναθαν Γουίλιαμς (μέσος), Αλεξ Μάροου (μέσος) και Λι Χιλς (αμυντικός). Κίνηση της τελευταίας στιγμής αποτελεί ο δανεισμός του αμυντικού ΜακΣέιν από τη Χαλ.

Λιντς: Επειτα από τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες η Λιντς επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Τα «παγόνια» έφτασαν στο 2-1 επί της Μπέρνλι, ωστόσο για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να σκοράρουν στο 88' και στο 90'. Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισαν την Αρσεναλ στο «Emirates» για το Κύπελλο, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, αλλά «λύγισαν» στο τέλος και ηττήθηκαν 1-0. Μια ευχάριστη έκπληξη ενδέχεται να υπάρξει στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, με τον πολύ καλό εξτρέμ Σνόντγκρας να προπονείται κανονικά στη διάρκεια της εβδομάδας και να διεκδικεί θέση. Ο Ρόμπι Ρότζερς (), που αποτελεί πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, δεν θα αγωνιστεί, μια και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια εργασίας. Ο ηγέτης Τζόνι Χόουσον (μέσος), ο επιθετικός Νταβίντε Σόμα και ο αμυντικός Λι Μπρόμπι παραμένουν εκτός δράσης. Από εκεί και πέρα δεν έχει προκύψει κάποιον νέο πρόβλημα για τον Γκρέισον.

 

ΛΕΣΤΕΡ - ΜΠΑΡΝΣΛΙ

Λέστερ: Παρά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο «Σίτι Γκράουντ» η Λέστερ δεν κατάφερε να σκοράρει και με το ματς να λήγει 0-0 ετοιμάζεται για επαναληπτικό ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Κύπελλο. Κύριο μέλημα, πάντως, για τις «αλεπούδες» παραμένει το πρωτάθλημα και η συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Στον τελευταίο αγώνα τους έκαναν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, επικρατώντας 2-1 στην έδρα της υπολογίσιμης Κρίσταλ Πάλας. Εκτός πλάνων για τους φιλοξενούμενους έχει τεθεί ο Τζέφρι Σλουπ. Ο 19χρονος επιθετικός θα απουσιάζει μαζί με τους επίσης φορ Στιβ Χάουαρντ και Νταράιους Βασέλ. Ο Νάιτζελ Πίρσον καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει και στους αμυντικούς Μπαμπά και Πάντσιλ, οι οποίο έχουν διεθνείς υποχρεώσεις με την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα αντίστοιχα. Ο πιτσιρικάς μέσος Λιαμ Μουρ επιστρέφει, αφού δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο.

Μπάρνσλι: Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε και τα δύο γκολ του γνωστού μας από τη θητεία του στον Πανιώνιο, Ρικάρντο Βαζ Τε, η Μπάρνσλι δεν τα κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο Κύπελλο, χάνοντας 4-2 μπροστά στο κοινό της από τη Σουόνσι. Μικρό το κακό, μια και προτεραιότητα για την ομάδα του Κιθ Χιλ είναι το πρωτάθλημα και η παραμονή στην κατηγορία. Σχετικά με αυτόν τον στόχο τα πράγματα έγινα πιο περίπλοκα για τους «τάικς» μετά την ήττα (2-0) της περασμένης αγωνιστικής από τη Ντονκάστερ. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπάρνσλι είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει ο Κρις Ντάγκναλ (επιθετικός), ο οποίος αποκτήθηκε προ ημερών από τη Σκάνθορπ. Ο Ντάγκναλ συνυπήρξε με τον Χιλ και στη Σκάνθορπ. Ο ηγέτης των «τάικς» Τζέικομπ Μπάτερφιλντ θα απουσιάσει για το υπόλοιπο της περιόδου και δεν αναμένεται να επιστρέψει ο εξτρέμ Ο'Μπράιαν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο στομάχι.

 

ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Μίλγουολ: Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με την Τσάμπιονσιπ ότι το μεγάλο πρόβλημα της Μίλγουολ τη φετινή περίοδο είναι ότι «ματώνει» για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε το ματς Κυπέλλου με την υποδεέστερη Ντάνγκεναμ & Ρέντμπριτζ, που ολοκληρώθηκε στο 0-0. Τα «λιοντάρια» έχουν πετύχει μόνο ένα τέρμα στα επτά τελευταία παιχνίδια τους και ο Κένι Τζάκετ αναζητεί απεγνωσμένα κάποιον επιθετικό στην αγορά. Χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, τον Νταράιους Χέντερσον (9 γκολ), αναμένεται να παραταχθεί σε ακόμα ένα παιχνίδι η Μίλγουολ. Ωστόσο, ο επίσης φορ Ντάνι Ν'Γκεσάν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο και ενδεχομένως να επιστρέψει. Λογικά θα αγωνιστεί και ο σημαντικός αμυντικός Πολ Ρόμπινσον, όμως δύσκολα είναι τα πράγματα για τον επίσης μπακ Τζόρνταν Στιούαρτ. Ο μέσος Τέρι Ρέικον εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο και πλέον έχει απευθυνθεί σε ειδικούς στο Λονδίνο και τη Γαλλία. Ο χαφ Μκανταγουάιρ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, μετά από επέμβαση στο γόνατο.

Μπέρμιγχαμ: Χαρακτήρα σε ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε η Μπέρμιγχαμ, φτάνοντας στο 2-1 απέναντι στην Ιπσουιτς λίγο πριν από το φινάλε, σε εξ αναβολής αναμέτρηση που έγινε στα μέσα της εβδομάδας. Ωστόσο, η εμφάνιση των «μπλε» δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, αφού απέναντί τους βρήκαν μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Η ουσία είναι ότι οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και η ομάδα του Κρις Χάτον βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς μακριά από την είσοδό της στην εξάδα, έχοντας και ματς λιγότερο από τις ομάδες που προπορεύονται. Πρόβλημα υπάρχει με τη συμμετοχή του Μάιχιλ και οι φιλοξενούμενοι ελπίζουν ότι τελικά θα τα καταφέρει. Ο βασικός γκολκίπερ των «μπλε» αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Ιπσουιτς, λόγω ίωσης. Κατά τα άλλα ο Χάτον θα έχει στη διάθεσή πάνω κάτω τους ίδιους παίκτες. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Πάμπλο Ιμπάνιεθ εξακολουθεί να μην είναι απόλυτα καλά, αλλά και καλά να πάνε τα πράγματα λογικά δεν θα ξεκινήσει. Ο αρχηγός Στίβεν Καρ (δεξί μπακ) βρίσκεται δέκα ημέρες μακριά από την επάνοδό του στη δράση. Ο μέσος Ν'Ντοου προετοιμάζεται με τη Σενεγάλη για το Κόπα Αφρικα.

 

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΜΠΕΡΝΛΙ

Μίντλεσμπρο: Ασχημη εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τη Μίντλεσμπρο στην έδρα της Μπλάκπουλ. Το αποτέλεσμα προβλημάτισε τον Τόνι Μοουμπρέι, ο οποίος κινείται για την επιθετική ενίσχυση της ομάδας του, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτος στόχος ο φορ της Κόβεντρι, Λούκας Γιούτκεβιτς, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετακινηθεί στο «Ριβερσάιντ». Μεσοβδόμαδα η «Μπόρο» επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Σριούσμπερι για το Κύπελλο. Ο έμπειρος χαφ Μπάρι Ρόμπσον εκτίει την τελευταία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και δεν θα αγωνιστεί. Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί για τον Μοουμπρέι. Ο τερματοφύλακας Τζέισον Στιλ είναι αμφίβολος, κάτι που ισχύει και για τους μέσος Αρκα και Ζεμαμά. Δεδομένη είναι η απώλεια του χαφ Νίκι Μπέιλι, που θα μείνει εκτός δράσης περίπου για ακόμα έξι εβδομάδες.

Μπέρνλι: Από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα έρχεται η Μπέρνλι, που πρέπει να βρει τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Μεσοβδόμαδα οι «κλάρετς» έχασαν εύκολα 4-1 από τη Νόριτς στο Κύπελλο, όμως το αποτέλεσμα που ενόχλησε περισσότερο ήταν η ήττα (2-1) από τη Λιντς στο «Ελαντ Ρόουντ». Η ομάδα του Εντι Χάουι άξιζε κάτι περισσότερο, μια και προηγήθηκε στο 69', αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 29', για να δεχθεί δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο φουλ μπακ Κίεραν Τρίπιερ δεν έπαιξε στο ματς Κυπέλλου, ωστόσο εξέτισε την τιμωρία του και υπολογίζεται κανονικά. Ο επίσης αμυντικός Μάικλ Νταφ, επέστρεψε στις προπονήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά παραμένει αμφίβολος. Οι «κλάρετς» έχουν χάσει και τα δύο παιχνίδια τους μέσα στο 2012 και θέλουν να ξαναβρούν την καλή φόρμα που είχαν στο κλείσιμο του 2011.

 

ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Μπράιτον: Αναπάντεχο στραβοπάτημα για την Μπράιτον στο Κύπελλο, μια και έμεινε στο 1-1 με τη Ρέξαμ και τώρα είναι υποχρεωμένη να μπει στη διαδικασία επαναληπτικού. Ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, τα χαμόγελα επέστρεψαν στους «γλάρους», που έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση και κέρδισαν 3-0 την πρωτοπόρο Σαουθάμπτον. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες που η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πήρε βαθμούς. Ο νεαρός ακραίος επιθετικός Καζένγκα Λούα Λούα τραυματίστηκε απέναντι στη Ρέξαμ και λογικά δεν θα προλάβει τη σημερινή αναμέτρηση. Ο επίσης εξτρέμ Κρεγκ Νουν παραμένει εκτός πλάνων, όμως τα προβλήματα των γηπεδούχων ελαττώνονται, με τους αμυντικούς Ελ-Αμπντ, Πέιντερ, και Ταρίκο, τον εξτρέμ Ροντρίγκες και τον επιθετικός Χόσκινς να πιέζουν για να επιστρέψουν. Ο ηγέτης Γκόρντον Γκριρ παραμένει τιμωρημένος, αλλά ο επίσης κεντρικός αμυντικός Λούις Ντανκ εξέτισε την ποινή του. Μακροχρόνια τραυματίες είναι ο μέσος Ντίκερ και ο αμυντικός Ελφικ.

Μπρίστολ Σίτι: Τραγική εμφάνιση και ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Κρόουλι (1-0) στο Κύπελλο για την Μπρίστολ Σίτι, αλλά… who cares? Μοναδικός στόχος για του «ρόμπινς» δεν είναι άλλος από το να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να παραμείνουν στην Τσάμπιονσιπ και το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά το 1-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον οι ποδοσφαιριστές του Ντέρεκ ΜακΑϊνς κέρδισαν με το ίδιο σκορ και τη Μίλγουολ και ανέβηκαν στη 19η θέση. Εκτός πλάνων για το ματς στο «Amex» έχει τεθεί ο τιμωρημένος μέσος Στίβεν Πίρσον. Εν τω μεταξύ, ο ΜακΑϊνς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει αν τελικά θα έχει στη διάθεσή του τον χαφ Μάρβιν Ελιοτ. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο τελευταίος το κενό του θα καλύψει και πάλι ο Καλιφά Σισέ, με τον αμυντικό Λίαμ Φοντέν να παραμένει εκτός πλάνων. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Ρίκι Φόστερ (αμυντικός) και Κρις Γουντς (επιθετικός) αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις πρώτες εμφανίσεις τους με τη φανέλα της Μπρίστολ Σίτι.

 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Και λύσεις στο σκοράρισμα βρήκε και την πρώτη νίκη της έπειτα από επτά αποτυχημένες προσπάθειες πέτυχε την περασμένη αγωνιστική η Φόρεστ. Σημειώνοντας τρία γκολ για πρώτη φορά από τις 19 Νοεμβρίου οι «ρεντς» έφυγαν με το 3-1 από την έδρα της Ιπσουιτς και πήραν μια μικρή βαθμολογική «ανάσα». Μεσοβδόμαδα έμειναν στο 0-0 με τη Λέστερ για το Κύπελλο και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε επαναληπτικό. Με την ελπίδα ότι ο Γκρεγκ Κάνιγχαμ θα καταφέρει να επιστρέψει στη δράση προετοιμάστηκαν οι γηπεδούχοι για το ματς με τους πρωτοπόρους. Στο διάστημα της απουσίας του Ιρλανδού αριστερού μπακ το κενό κάλυψε ο 19χρονος Ουαλός Κέιρον Φρίμαν. Ο επιθετικός Φίντλεϊ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ ο φορ Μπλάκστοκ και ο μέσος Αντερσον ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και διεκδικούν θέσεις. Ωστόσο, εκτός πλάνων παραμένουν οι Μίλερ (επιθετικός), Κοέν (μέσος), Μόργκαν (αμυντικός) και Μολόνι (αμυντικός).

Σαουθάμπτον: Δεν είναι στα καλά της η Σαουθάμπτον και μάλλον από σύμπτωση διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι «άγιοι» έχουν χάσει αρκετή από την αρχική τους φόρα και μετρούν μόλις μια νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα του Νάιτζελ Αντκινς έρχεται από δύο «κολλητές» ήττες, μια και μετά το 0-1 από την Μπρίστολ Σίτι έχασε με σχεδόν κάτω τα χέρια στην έδρα της Μπράιτον (3-0). Μεσοβδόμαδα έδειξε κάποια σημεία ζωής, κερδίζοντας 2-1 εκτός έδρας την μετριότατη Κόβεντρι για το Κύπελλο.Χωρίς τον τιμωρημένος πρώτο σκόρερ της Ρίκι Λάμπερτ παραμένει η Σαουθάμπτον. Ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει 17 τέρματα για τους «αγίους» εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του. Ο αμυντικός Φοντέ παραμένει αμφίβολος, με τον μέσο Ρίτσαρντ Τσάπλοου να μην έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο γόνατο. Καλύτερα είναι τα νέα για τον μέσο Ντε Ρίντερ, που έχασε τα δύο τελευταία ματς. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι αμυντικοί Σίμπορν και Ζαϊντί. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Ιάπωνα επιθετικού Ταντανάρι Λι, που φημίζεται για την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

 

 

ΝΤΕΡΜΠΙ - ΚΟΒΕΝΤΡΙ

 

Ντέρμπι: Τη φόρμα που στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος την κράτησε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας δείχνει να βρίσκει ξανά η Ντέρμπι. Τα «κριάρια», επικρατώντας 1-0 της (με πολλές αλλαγές) Κρίσταλ Πάλας στο Κύπελλο, έφτασαν τις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ισως το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει από αυτό το μικρό σερί είναι ότι σε τρία από τα τέσσερα ματς διατήρησε απαραβίαστη την εστία της. Ευχάριστα τα νέα για τους γηπεδούχους στο αγωνιστικό κομμάτι, μια και δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Εκτός πλάνων εξακολουθεί να βρίσκεται ο μέσος Χέντρικ και ο επιθετικός Ντέιβις, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους. Στη λίστα των μακροχρόνια απόντων παραμένουν τα ονόματα των Ο'Μπράιαν (αμυντικλος) και Ντίνι (τερματοφύλακας).

 

Κόβεντρι: Με τους ποδοσφαιριστές του τα έβαλε ο Αντι Θορν για την ήττα (2-1) από τη Σαουθάμπτον και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Ο τεχνικός των «γαλάζιων ουρανών» τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν έδειξαν όσοι δύναμη θα έπρεπε και αυτό είναι που χρειάζονται και στο πρωτάθλημα, ώστε να έχουν ελπίδες να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις για την ενδεκάδα να παρθούν την τελευταία στιγμή. Απίθανο είναι να αγωνιστούν οι αμυντικοί Χάσι και Γουντ, ενώ εκτός πλάνων παραμένει και ο επιθετικός ΜακΝτόναλντ. Ο μέσος Κλίνγκαν και ο αμυντικός Κλαρκ πήραν χρόνο συμμετοχής σε αγώνα με τις ρεζέρβες, αλλά λογικά δεν πρόκειται να ξεκινήσουν σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τον φορ Φρέντι Ιστγουντ. Ο Θορν πήρε δανεικό από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Αλεξ Νιμέλι μέχρι το καλοκαίρι, αλλά λογικά ο νεαρός φορ δεν θα προλάβει να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

 

 

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ - ΚΑΡΝΤΙΦ

 

Ντονκάστερ: Ταπεινωτική ήττα γνώρισε η Ντονκάστερ από τη Νοτς Κάουντι και μοιραία είδε την πόρτα της εξόδου από το Κύπελλο. Οι «ρόβερς» έχασαν 2-0 εντός έδρας, αποδίδοντας κάτω του μετρίου, αν και το πραγματικό πρόβλημα αυτή την περίοδο έχει να κάνει με τη θέση τους στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, μέγαλο πλήγμα θα αποτελέσει πιθανή αποχώρηση του δαιμόνιου σκόρερ Μπίλι Σαρπ, ο οποίος απασχολεί αρκετές ομάδες της κατηγορίας, αλλά και ορισμένες της Τσάμπιονσιπ Μάλιστα, δεν αγωνίστηκε απέναντι στη Νοτς Κάουντι, μια και η διοίκηση της Ντονκάστερ είχε συμφωνήσει έναντι 3 εκατ. λιρών να τον παραχωρήσει στη Λέστερ... Ντεμπούτο με τους γηπεδούχους θα κάνει ο γνώριμός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό Νταμιέν Πλεσί (μέσος), μια και ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Σε θέση να αγωνιστεί εκ νέου είναι ο αμυντικός μέσος Ερόλ Γκουλόν, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στην άμυνα, ο Μάρτις επιστρέφει στη δράση, όμως εκτός παραμένει ο δεξιός μπακ Τσιμποντά και ο Φρεντ.

 

Κάρντιφ: Κοντά στον να βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό, μετά από από του Κυπέλλου (2008) βρίσκεται η Κάρντι, όμως έχει δουλειά να κάνει μέχρι να φτάσει στον στόχο της. Μεσοβδόμαδα οι «μπλούμπερντς» έχασαν 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση στη ρεβάνς. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Μάλκι Μακάι έρχεται από το 3-1 κόντρα στη Ρέντινγκ και πλέον απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή. Χωρίς τον Ρούντι Γκέστεντε θα αγωνιστούν οι Ουαλοί. Ο Γάλλος επιθετικός έχασε το ματς με την Κρίσταλ Πάλας με πρόβλημα στον αστράγαλο και είναι απίθανο να προλάβει να αποθεραπευθεί εγκαίρως. Ωστόσο, πέραν αυτού, ο Μακάι δεν έχει κάποιον άλλον «πονοκέφαλο» για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ισως επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ο τερματοφύλακας Ντέιβιντ Μάρσαλ, έχοντας ξεκουραστεί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

 

 

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

 

Πόρτσμουθ: Μηδαμινή αντίσταση προέβαλε η Πόρτσμουθ στην εκτός έδρας αναμέτρηση και ήταν φυσικό επακόλουθω να αποχαιρετήσει πρόωρα το Κύπελλο, μετά την ήττα 4-0. Πλέον, οι «πομπέι» καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή έχουν μια σχετικά καλή απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νοιώθουν σίγουροι και οφείλουν να συνεχίσουν την καλή εντός έδρας παρουσία τους. Αμφιβολίες για τον καταρτισμό της ενδεκάδας υπάρχουν στην Πόρτσμουθ. Τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές, ο αμυντικός Ρόσα, ο μέσος Μάλινς και ο επιθετικός Βάρνι, αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα και αναμένεται να περάσουν από τεστ ετοιμότητας. Από εκεί και πέρα οι «πομπέι» κατέβαλαν μέχρι χθες προσπάθειες να ξαναπάρουν δανεικό από τη Γουέστ Μπρόμιτς τον αριστερό μπακ Τζόι Μάτοκ.

 

Γουέστ Χαμ: Οπως και η σημερινή αντίπαλός της, η Γουέστ Χαμ έμεινε εκτός Κυπέλλου πριν καν ξεκινήσει την προσπάθειά της στη διοργάνωση. Μόνο που τα «σφυριά» αποκλείστηκαν από έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο. Εντούτοις, με την ενδεκάδα που παρέταξε στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έδειξε ότι προτεραιότητατ του συλλόγου παραμένει η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ και η ήττα 1-0 πέρασε... στα ψιλά. Μια από τις σπάνιες φορές που ο «Μπιγκ Σαμ» έχει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του είναι η σημερινή. Οι Λονδρέζοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά στο διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο τώρα δεν υπολογίζονται μόνο ο δεξιός μπακ Γκι Ντεμέλ και ο μέσος Ματ Τέιλορ. Στο ματς με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ πήραν «ανάσες» αρκετοί βασικοί, οι οποίοι αναμένεται να επανέλθουν σήμερα.

 

 

ΧΑΛ - ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ

 

Χαλ: Καλό αποδείχθηκε για τη Χαλ το... διάλειμμα που προσέφερε το Κύπελλο. Οι «τίγρεις» έχοντας χάσει και στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος (σε όλα 1-0) , επικράτησαν 3-1 της Ιπσουιτς, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον Νίκι Μπάρμπι. Σημαντικό τώρα είναι να καταφέρουν να μεταφέρουν ανάλογη αποτελεσματικότητα και στο πρωτάθλημα για να διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη εξάδα. Αρκετά ερωτηματικά για τη σημερινή αναμέτρηση έχει ο Μπάρμπι. Κυρίως γιατί δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες. Ωστόσο, έχοντας πραγματοποιήσει επτά αλλαγές στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου πρέπει να αποφασίσει ποιους από αυτούς που βρέθηκαν στην ενδεκάδα θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα και ποιους απ' όσους ξεκουράστηκαν θα επαναφέρει.

 

Πίτερμπρο: Πέντε ματς χωρίς ήττα έχει συμπληρώσει στο πρωτάθλημα η Πίτερμπρο, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταφέρει να μειώσει την απόσταση από τη ζώνη των πλέι οφ. Στα αποδυτήρια υπάρχει η αισιοδοξία ότι είναι εφικτό να παλέψει η ομάδα για μια θέση στην εξάδα, αρκεί βέβαι να γίνει πιο αποτελεσματική, αφού στα πέντε τελευταία ματς στην Τσάμπιονσιπ σκόραρε μια φορά στο κάθε ένα. Καμία φορά δεν βρήκαν δίχτυα οι παίκτες του Ντάρεν Φέργκιουσον στον αγώνα Κυπέλλου με τη Σάντερλαντ και αποκλείστηκε χάνοντας 2-0. Αμφίβολος για τους φιλοξενούμενους είναι ο Τόμι Ρόουι. Ο αμυντικός της «πος» χτύπησε στον αχίλλειο στον προηγούμενο παιχνίδι και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γκραντ ΜακΚαν (μέσος), βρίσκεται κοντά στην επάνοδό του από τραυματισμό στο γόνατο, όμως λογικά το σημερινό παιχνίδι έρχεται αρκετά νωρίς για εκείνον. Τρεις εβδομάδες μακριά από την επιστροφή του στη δράση βρίσκεται ο Λι Φρέκλινγκτον (μέσος).