«Μάχη» της Λίβερπουλ κατά του ρατσισμού

Την πορεία της έρευνας για το περιστατικό ρατσισμού που συνέβη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Όλνταμ στο «Άνφιλντ» για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας γνωστοποίησε η Λίβερπουλ. Βοήθεια και από τους οπαδούς που μπορεί να είδαν αυτόν που προσέβαλε τον Τομ Αντεγέμι ζητούν οι «κόκκινοι»!  



«Μάχη» της Λίβερπουλ κατά του ρατσισμού

Το βράδυ της Παρασκευής, η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με το τελικό 5-1, ωστόσο, η νίκη επισκιάστηκε από το περιστατικό που κατήγγειλε ο νεαρός επιθετικός της Όλνταμ, Τομ Αντεγέμι!

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού, άκουσε πολλά ρατσιστικά σχόλια από το κοινό που βρέθηκε στο «Άνφιλντ», δηλώνοντας σοκαρισμένος! Το θέμα μεταβιβάστηκε στην αστυνομία και διενεργείται έρευνα για την εύρεση αυτού που έκανε επίδειξη των ρατσιστικών του πεποιθήσεων.

Η Λίβερπουλ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιεί τη μέχρι στιγμής πορεία της έρευνας, την δική της συμβολή και την ανάγκη να παταχθεί παντελώς το φαινόμενο του ρατσισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Λίβερπουλ συνεχίζει να δουλεύει σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις του Μέρσεϊσαϊντ στην υπόθεση που προέκυψε στο παιχνίδι με την Όλνταμ. Αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του θέματος και από τη μεριά μας, βοηθάμε με πολλούς τρόπους και με ό,τι χρειαστεί, την αστυνομία.

Έχουμε ήδη παραπέμψει στα χέρια των αρχών το βίντεο του αγώνα, φωτογραφίες μέσα από τις οποίες ενδεχομένως να μπορούν να προκύψουν νέα στοιχεία, τις κινήσεις των ανδρών ασφαλείας στις εξέδρες και όλα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες του γηπέδου.

Επιπλέον, έχουμε καταθέσει τα στοιχεία για τα εισιτήρια του συγκεκριμένου τμήματος του γηπέδου, από το οποίο φέρεται να εξαπολύθηκε η ρατσιστική επίθεση.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη βοήθεια των οπαδών μας σε περίπτωση που είδαν το συμβάν. Όποιος πραγματικά έχει δει κάτι ή έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του, ας επικοινωνήσει είτε με τον σύλλογο, είτε με την αστυνομία».