Οι τρεις περιζήτητοι «Αμερικανοί»

Αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο πάνω τους! Τιερί Ανρί, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Λάντον Ντόνοβαν είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ξέρουν ότι θα… χτυπήσει το τηλέφωνό τους!  



Οι τρεις περιζήτητοι «Αμερικανοί»

Ο Ανρί φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση από την Άρσεναλ για δίμηνη συνεργασία, μέχρις ότου αρχίσει και πάλι η αγωνιστική περίοδος στο MLS! Ο Γάλλος επιθετικός αισθάνεται σα να μην έφυγε… ποτέ από το Λονδίνο, στο οποίο πλέον βρίσκεται και η προτομή του, που τοποθετήθηκε έξω από το «Έμιρεϊτς»! Η σχέση του με την Άρσεναλ είναι μεγάλου πάθους, το οποίο αναθερμάνθηκε σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον σύλλογο.

Η ευκαιρία που δόθηκε στον Ανρί ώστε να προπονείται με την αγαπημένη του ομάδα μέχρι να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα στην Αμερική, φούντωσε τις φήμες για πιθανή επιστροφή, «ξύπνησε» ευχάριστες αναμνήσεις στον ποδοσφαιριστή και έβαλε σε σκέψεις τον Αρσέν Βενγκέρ που φέρεται πλέον να έχει εισηγηθεί την πρόταση δίμηνου συμβολαίου!

Λίγες μέρες πριν πάρει έκταση το θέμα του Τιερί Ανρί, επανήλθε στην επιφάνεια αυτό του Λάντον Ντόνοβαν! Στην υπόθεσή του, βέβαια, τα πάντα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα όσον αφορά την ενσωμάτωσή του στην Έβερτον για το επόμενη δίμηνο! Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έχει γνωστοποιήσει την προφορική συμφωνία με τους LA Galaxy και τον ποδοσφαιριστή και ο Αμερικανός επιθετικός, δύο χρόνια μετά την πρώτη του θητεία στο «Γκούντισον Παρκ» επιστρέφει για να πάρει ακόμη μια δόση της αγάπης των οπαδών στο πρόσωπό του!

Ο Ντόνοβαν φόρεσε τη φανέλα των «ζαχαρωτών» με ιδιαίτερη επιτυχία από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του ίδιου έτους, αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας εκείνη την εποχή και όταν αποχώρησε, δεν είπε ποτέ αντίο. Η πόρτα του «Γκούντισον Παρκ» έμεινε ανοιχτή, ετοιμαζόταν να τον υποδεχτεί σε κάθε μεταγραφική περίοδο που ακολούθησε αλλά έστω κι αν άργησε, ο Λάντον Ντόνοβαν περιμένει απλά να πέσουν οι υπογραφές για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ!

Last but not least, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο μεγάλος σταρ του αμερικανικού πρωταθλήματος δέχεται καταιγισμό προτάσεων κάθε φορά που ανοίγει το «παράθυρο» των μεταγραφών, κάτι που όμως προκαλεί και ο ίδιος! Δεν ξεχνάει ποτέ το Νησί και το επισκέπτεται σε κάθε του ευκαιρία, προκειμένου και αυτός να επιδείξει τον επαγγελματισμό του, συμμετέχοντας στις προπονήσεις κάποιας από τις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έτσι ώστε να διατηρηθεί στο ανώτατο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Το 2008 είχε επιλέξει και αυτός την Άρσεναλ για τις προπονήσεις του, όσο καιρό δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την LA Galaxy, έχει επιλέξει δύο φορές τη Μίλαν για να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του MLS και από το 2012 ενδεχομένως να αποκομίσει εμπειρίες από το γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Το καλοκαίρι του 2011 προπονούταν με την Τότεναμ, η οποία κατέθεσε πρόταση για τον δανεισμό του αλλά η προσφορά απορρίφθηκε από την ομάδα του «Μπεκς», ενώ κατά καιρούς, σύλλογοι όπως η Μπλάκμπερν και η ΚΠΡ έχουν εκφράσει τον… θαυμασμό τους για τον Άγγλο αστέρα, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον δελεάσουν!

Αν αναρωτιέστε πάντως γιατί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έκανε το μεγάλο come back στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ίσως την απάντηση την έχει μόνο ο ίδιος. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, αλλά ποτέ από την ημέρα που αποφάσισε να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, το 2003, δεν επέστρεψε στη δεύτερη οικογένειά του. Τη Γιουνάιτεντ. Σε κάθε του εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ», με τη φανέλα άλλης ομάδας, απολάμβανε την υποδοχή του κόσμου και συγκινούταν από τις εκδηλώσεις λατρείας και κατάφερε τον Μάιο του 2011 να ντυθεί ξανά.. «διάβολος». Έστω και για λίγη ώρα. Όσο διήρκησε το φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματιστεί προς τιμήν του καλού του φίλου, Γκάρι Νέβιλ που έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Εκείνη η μέρα, σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη…