Για άνοδο μέσα από... χίλια κύματα!

Ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες φέτος η Νοτς Κάουντι. Αντιμετώπισε προβλήματα διοικητικά, οικονομικά και αλλαγές προπονητών. Τελικά όλα μπήκαν σε μια σειρά...



Για άνοδο μέσα από... χίλια κύματα!

 

Το καλοκαίρι, ο Τζον Άμστρονγκ-Χολμς πούλησε τις μετοχές του συλλόγου στην  επενδυτική εταιρία, την Munto Finance. Η εταιρία αυτή είχε έδρα την Ελβετία αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήξερε κανένας ποιοι άνθρωποι κρύβονται από πίσω. Η Αγγλική ομοσπονδία ζήτησε να βγουν προς τα έξω τα οικονομικά δεδομένα της, αφού έβλεπε ότι το χρήμα έρεε άφθονο. Τελικά κατέληξαν ότι ήταν δυο οικογένειες Αράβων, που είχαν τοποθετήσει τον Πήτερ Τρέμπλινγκ σαν πρόεδρο της ομάδας στην Αγγλία, καθοδηγώντας την ομάδα και απλά έδινε αναφορά.

 

Τα πολλά έξοδα και το... 5ετες πλάνο

Έγιναν πολλές μεταγραφικές κινήσεις, με αρκετά καλούς παίκτες να εντάσσονται στο ρόστερ της και υψηλά συμβόλαια (όπως ο κίπερ Σμάϊχελ με πενταετές). Μεταξύ αυτών ήρθε και ο πρώην διεθνής Άγγλος αμυντικός, Σολ Κάμπελ (τώρα είναι στην Άρσεναλ) που πάντως αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι και αποχώρησε από την Νοτς Κάουντι, για δικούς του, όπως είπε, λόγους. Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν η πρόσληψη του Σουηδού Σβεν Γκόραν Έρικσον στο πόστο του εκτελεστικού διευθυντή, όπου με τις γνώσεις του και την εμπειρία του, θα βοηθούσε να πραγματοποιεί το 5ετες πλάνο που είχε θέσει η νέα διοίκηση και ανέφερε ότι η ομάδα θα αγωνίζεται σε αυτό το διάστημα στην Τσάμπιονσιπ.

 

Οι έρευνες έφεραν την πώληση

Οι έρευνες για τους ιδιοκτήτες της Νοτς Κάουντι συνεχίστηκαν από τον ομοσπονδία ενώ εντύπωση προκάλεσε, ότι κάποια στιγμή συναίνεσε και ο Τρέμπλινγκ στο κομμάτι αυτό. Κάποια χρέη προς το δημόσιο εξοφλήθηκαν άμεσα αλλά παρατηρήθηκαν και άλλες οικονομικές ατασθαλίες στην πορεία (από προηγούμενα έτη αλλά και πολλά έξοδα από τους Άραβες). Αιφνίδια, η Munto Finance ανακοίνωσε ότι βάζει πωλητήριο στον σύλλογο. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Πρώτος και καλύτερος ο Σβεν Γκόραν Έρικσον που έδειχνε πλέον έτοιμος να τα παρατήσει και να φύγει. Τελικά, οι μετοχές του συλλόγου μεταβιβάστηκαν στον Πήτερ Τρέμπλινγκ (έναντι συμβολικού ποσού μόλις μιας λίρας) που έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον δήλωσε ότι παραμένει, για να βοηθήσει τον άνθρωπο που ουσιαστικά τον έφερε στην ομάδα. Ο Τρέμπλινγκ δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος των εξόδων και έγιναν κινήσεις για νέους επενδυτές.

 

Ο από μηχανής... πρόεδρος Τριου

Οι προσπάθειες του Έρικσον έπεσαν στο κενό, και τελικά βρέθηκε ως από μηχανής θεός ο πρώην πρόεδρος της Λίνκολν, Ρέϊ Τριου για να αναλάβει την ομάδα. Πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ενώ οι Τρέμπλινγκ και Έρικσον αποχώρησαν. Τα προβλήματα παρέμειναν πολλά, καθώς κινδύνεψε με διάλυση η Νοτς Κάουντι και χρεοκοπία. Πήρε παράταση από το ανώτατο δικαστήριο για εξόφληση χρεών προς το δημόσιο (324.000 λίρες), κάτι που έγινε και τουλάχιστον η φετινή σεζόν θα βγει χωρίς τον φόβο για καθεστώς διαχείρισης (υπάρχουν και άλλα χρέη που θα τακτοποιηθούν με το τέλος της σεζόν).

 

Το θέμα των προπονητών...

Δεν είναι μόνο όμως οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νοτς Κάουντι που έχουν βαρύνει την φετινή σεζόν αλλά και οι προπονητές. Πλέον η ομάδα πορεύεται με τον Στηβ Κότεριλ που είναι ουσιαστικά ο 4ος στον πάγκο για φέτος. Ξεκίνησε, με τον Ίαν Μακ Πάρλαντ (όπου αποδείχτηκε λίγος), συνέχισε με τον Χανς Μπάκε (τον γνωστό από την θητεία του στον Παναθηναϊκό) που έφυγε μετά την πώληση του συλλόγου από την Munto Finance, ισχυριζόμενος ότι η νέα διοίκηση δεν μπορεί να του εξασφαλίσει όλα αυτά που ήθελε (μεταγραφές κυρίως), ανέλαβε για ένα διάστημα υπηρεσιακός ο Ντέϊβ Κέβαν και τέλος ήρθε ο Κότεριλ. Πλέον με αυτόν στο τιμόνι, η ομάδα δείχνει σε καλή κατάσταση (τέσσερις σερί νίκες από τότε που ανέλαβε) και με τα οικονομικά να μην προβληματίζουν άμεσα, υπάρχει προσήλωση στον στόχο της διεκδίκησης της ανόδου που είχε οριοθετηθεί από την αρχή της περιόδου.