Oταν ο Καντονά άνοιξε... λογαριασμό!

Ηταν 19 Δεκεμβρίου του 1992 όταν ο Ερίκ Καντονά, άνοιξε λογαριασμό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Το england365 θυμάται αυτή την επέτειο του Γάλλου επιθετικού.



Oταν ο Καντονά άνοιξε... λογαριασμό!

Ολα άρχισαν τον Νοέμβριο του 1992 όταν ο μετέπειτα πρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Μάρτιν Εντουαρντς μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Λιντς. Στη σκηνή ήταν μπροστά ο Αλεξ Φέργκιουσον που είπε στον Εντουαρτς να ρωτήσει πόσα θέλει η Λιντς κι όταν άκουσε το 1,2 εκατομμύρια λίρες, είπε να τον πάρουν αμέσως!

Ο Γάλλος επιθετικός έκανε στις 2 Δεκεμβρίου ντεμπούτο, σε φιλικό αγώνα με τη Μπενφίκα για τα γενέθλια του Εουσέμπιο που γινόταν 50 χρόνων. Τέσσερις ημέρες αργότερα ήρθε και το ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα, κόντρα στη Σίτι, όταν μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος στη νίκη με 2-1.

Και στις 19 Δεκεμβρίου πήρε το πρώιμο χριστουγεννιάτικο δώρο του! Πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην ισοπαλία 1-1 με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η απόδοση του βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει η Γιουνάιτεντ στον πρώτο της τίλο μετά από 26 χρόνια και ο ίδιος να κλείσει τη σεζόν με 13 γκολ σε 24 ματς!

Ενας θρύλος είχε δημιουργηθεί για το «Ολντ Τράφορντ»!