Oι νύχτες ντροπής του Σερ Αλεξ!

Η ήττα από την Κρίσταλ Πάλας με 2-1 το βράδυ της Τετάρτης ντρόπιασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, με τον Αλεξ Φέργκιουσον να ζητάει συγνώμμη από τους φίλους της ομάδας. Το england365.gr θυμίζει τις 10 πιο εφιαλτικές βραδιές της Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» από τότε που είναι προπονητής ο Φέργκιουσον.



Oι νύχτες ντροπής του Σερ Αλεξ!
 Δείτε τα 10 χειρότερα αποτελέσματα του Αλεξ Φέργκιουσον στο «Ολντ Τράφορντ»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότινγχαμ Φόρεστ 1-2   20 Απριλίου 1992

Εκείνη την εποχή η Γιουνάιτεντ διεκδικούσε για πρώτη φορά τον τίτλο μετά από 25 χρόνια. Ωστόσο η ήττα στην έδρα της από την Κρίσταλ Πάλας μείωσε αρκετά τις πιθανότητες με τον Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια και τον ΜακΚλέρ να ισοφαρίζει προσωρινά. Ακολούθησαν ήττες από τη Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι διάβολοι» αποχαιρέτησαν τον τίτλο που πήγε στη Λιντς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιορκ 0-3 20 Σεπτεμβρίου 1995

Εάν ή πρόσφατη ήττα από την Κρίσταλ Πάλας ήταν ντροπιαστική, η συντριβή από τη Γιορκ αποτέλεσε θεομηνία. Στο ματς για το Λιγκ Καπ, παρότι έπαιζαν στη Γιουνάιτεντ παίκτες όπως ο Μπέκαμ, ο Γκιγκς και ο Νέβιλ, μπήκαν τρία γκολ. Στη ρεβάνς η Μάντσεστερ κέρδισε 3-1 αλλά φυσικά αποκλείστηκε!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φενέρμπαχτσέ 0-1 20 Νοεμβρίου 1996

Ενα χρόνο αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε το σερί στην έδρα της, που την έκανε να υπερηφανεύεται ότι δεν είχε χάσει στην Ευρώπη για 40 χρόνια. Τη ζημιά την έκανε η Φενέρμπαχτσέ στη φάση των ομίλων με το γκολ του Μπόλιτς και ήταν η πρώτη ομάδα που το κατάφερε αυτό μετά από 56 συλλόγους που δεν το πέτυχαν. Την άσχημη φόρμα της Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσαν οι επόμενες ήττες με 5-0 από τη Νιούκαστλ και 6-3 από τη Σαουθάμπτον. 

 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ντέρμπι Κάουντι 2-3 5 Απριλίου 1997

Η Γιουνάιτεντ πήγαινε για τον τίτλο στη σεζόν 1996/97 όταν υποδέχτηκε τη Ντέρμπι στο «Θέατρο των Ονείρων». Τα γκολ των Καντονά και Σόλσκιερ δεν ήταν αρκετά καθώς η ήττα ήρθε με 3-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αρσεναλ 0-1 8 Μαϊου 2002

Αυτή η ήττα πόνεσε. Το γκολ του Βιλτόρ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» στέρησε κάθε ελπίδα τίτλου στη Γιουνάιτεντ και η Αρσεναλ πανηγύρισε το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο της μεγάλης της αντιπάλου, με το εξής σύνθημα: «We won the league in Manchester».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1 – 3 10 Μαϊου 2005

Η χρονιά 2004/05 δεν ήταν η καλύτερη για τη Γιουνάιτεντ που τερμάτισε τρίτη με διαφορά 18 βαθμών από την Τσέλσι. Οι «μπλε» πόνεσαν τους «κόκκινους διαβόλους» ακόμα περισσότερο με τη νίκη αυτή με 3-1, στο τέλος της σεζόν, ειδικά μάλιστα όταν το 1-0 έκανε ο Φαν Νιστελρόι. Τάγκο, Γκούνγιονσεν και Τζο Κόουλ τα γκολ που ακολούθησαν για τους φιλοξενούμενους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κόβεντρι 0-2 26 Σεπτεμβρίου 2007

Το Λιγκ Καπ αποτελούσε πάντα την «αχίλλεια πτέρνα» της Γιουνάιτεντ, κάτι που επαναλήφθηκε μπροστά σε 74.000 θεατές κόντρα στην Κόβεντρι. Ο Φέργκιουσον είχε βάλει αρκετούς αναπληρωματικούς οι οποίοι μετά έφυγαν από την ομάδα, όπως και ο Πικέ που σε εκείνο το ματς ντροπιάστηκε από τον σκόρερ των δύο γκολ Μιφσούντ. Πήγε στη Μπαρτσελόνα και η συνέχεια είναι γνωστή...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4 14 Μαρτίου 2009

Μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά η ήττα αυτή από τη Λίβερπουλ έπεσε βαριά! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ, αλλά μετά ο Φαν Ντερ Σαρ μάζεψε τέσσερις φορές τη μπάλα από την εστία του, ενώ η ... καταστροφή ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Βίντιτς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς 0-1 3 Ιανουαρίου 2010

Για το Κύπελλο αυτή τη φορά η ήττα ήρθε από τη Λιντς, που είχε πάψει προ πολλού να αποτελεί μια μεγάλη δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Φέργκιουσον έβαλε στο ματς αρκετούς από τους βασικούς, όπως ο Ρούνεϊ, αλλά το γκολ του Μπέκφορντ στο 19ο λεπτό έκρινε το ματς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μαν.Σίτι 1-6 23 Οκτωβρίου 2011

Και φτάσαμε στα φετινά, καθώς πριν την Κρίσταλ Πάλας, είχε έρθει αναμφίβολα η πιο βαριά και ντροπιαστική εντός έδρας ήττα στην ιστορία της ομάδας. Η συμπολίτισσα αλλά και μεγάλη αντίπαλος Σίτι πέρασε σαν σίφουνας με τα γκολ που πέτυχε!