Στους «32»… κι ακόμα παραπέρα!

Στόχος επετεύχθη! Η Στόουκ βρίσκεται στην επόμενη φάση του Europa League! Η ομάδα του Τόνι Πιούλις μπορεί να ζορίστηκε κόντρα στη Ντιναμό, μπορεί να έκανε τα πράγματα δύσκολα από μόνη της, αλλά το τελικό 1-1 τη στέλνει στους «32» και στην Τουρκία για την κατάκτηση της κορυφής στο τελευταίο ματς του 5ου γκρουπ!  



Στους «32»… κι ακόμα παραπέρα!

Α’ ημίχρονο:

Αγνώριστη, ασύνδετη και πολύ περισσότερο… αδιόρθωτη. Η Στόουκ αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Μπριτάνια» η Ντιναμό Κιέβου και η δική της αδυναμία, έκανε την ουκρανική ομάδα να φαντάζει απροσπέλαστο εμπόδιο! Το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων στο ημίχρονο μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και… άδικο (!) βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε η Ντιναμό! Στο 28ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Άπσον, στους οποίου τα πόδια κόντραρε η μπάλα από σουτ του Αλίγιεφ για να καταλήξει στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς, ενώ στο 40’, ο Σεφτσένκο πέτυχε το δοκάρι προς ανακούφιση των «πότερς».

Ο Πιούλις προβληματίστηκε βλέποντας την ομάδα του να απειλεί μονάχα από στημένες φάσεις, αλλά το προβάδισμα των Ουκρανών ήταν ό,τι πιο δίκαιο θα μπορούσε να έχει συμβεί στο πρώτο μέρος.

Β’ ημίχρονο:

Ήταν δεδομένο ότι η Στόουκ είχε χάσει 45 λεπτά και χωρίς εξήγηση. Στην επανάληψη, ήταν ξανά η ομάδα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ευρώπη. Η Ντιναμό δεν ήταν τέτοιου επιπέδου ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση και κλείστηκε στα καρέ της! Ο Πέναντ, στο 58ο λεπτό, λίγο έλειψε να σκοράρει για τους «πότερς» και να τους βάλει ξανά στο παιχνίδι σε εξαιρετικό – χρονικά – σημείο, αλλά είδε τον Κατσέριντι να απομακρύνει πάνω στη γραμμή!

Ο Κένιου Τζόουνς ανέλαβε δράση, ύψωσε το… ανάστημά του μέσα στην περιοχή στο 81ο λεπτό και ολομόναχος μπροστά από τον Σοφκόφσκι σκόραρε με κεφαλιά, έγραψε το τελικό 1-1 και χάρισε την πρόκριση στη Στόουκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Σότον, Χουτ, Άπσον, Χιγκινμπόθαμ, Πέναντ (88’ Γουάιτχεντ), Παλάσιος, Ντιαό (70’ Φούλερ), Ντέλαπ, Τζερόμ, Τζόουνς (84’ Γουόλτερς)

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Μπετάο, Κατσέριντι, Βουκόγιεβιτς, Αλίγιεφ, Γκούσεφ, Γιουσούφ (85’ Νίνκοβιτς), Σεφτσένκο (73’ Λεάντρο Αλμέιντα), Γιαρμολένκο, Μπράουν