Η αυτοκτονία έφερε αποκαλύψεις...

H αυτοκτονία του Γκαρι Σπιντ το πρωί της Κυριακής στο γκαράζ του σπιτιού του, φαίνεται πως λειτούργησε σαν «καμπανάκι» για άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.



Η αυτοκτονία έφερε αποκαλύψεις...

Όπως αποκάλυψε στην Daily Express ο Πιτερ Κει, o εκτελεστικός διευθυντής της κλινικής που δημιούργησε πριν από χρόνια ο Τόνι Ανταμς, μετά το θάνατο του Ουαλού τεχνικού πέντε ποδοσφαιριστές επικοινώνησαν μαζί του προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια. «Το να παραδεχθείς ότι χρειάζεσαι βοήθεια είναι η δυσκολότερη και γενναιότερη απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος και στην κλινική θα προσπαθήσουμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή τους» τόνισε ο Κει.

Μπορεί για πολλούς η δόξα και ο πλούτος που απολαμβάνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές να ισοδυναμεί με την ευτυχία και την αρμονία, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική όπως εξηγεί ο Κει.  «Οι ποδοσφαιριστές είναι όπως όλοι οι άνθρωποι. Η μόνη τους διαφορά είναι πως αμείβονται με καλούς μισθούς και εργάζονται παρουσία χιλιάδων θεατών. Κατά τ ’άλλα υποφέρουν από τις ίδιες αδυναμίες και ανασφάλειες όπως όλοι». 

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Κει δεν θα του προκαλέσει έκπληξη αν ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα ζητήσει τη βοήθεια της κλινικής, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. 

Στα έντεκα χρόνια λειτουργίας της Sporting Chance Clinic, εκατοντάδες είναι οι ποδοσφαιριστές που απευθύνθηκαν σε αυτή προκειμένου να λάβουν την υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το αλκοολ (όπως ο δημιουργός της Τόνι Ανταμς), με τον τζόγο και τα ναρκωτικά (όπως ο  συμπαίκτης του στην Αρσεναλ Πολ Μέρσον), αλλά και την κατάθλιψη (όπως ο Σταν Κόλιμορ, ο οποίος λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία του Σπιντ είχε περιγράψει πως κυλούσε η ζωή του με το πρόβλημα αυτό). Πιο πρόσφατα την πόρτα της κλινικής πέρασε και ο αρχηγός της ΚΠΡ Τζοι Μπαρτον  ο οποίος στο παρελθόν έχει δημιουργήσει προβλήματα με την συμπεριφορά του.  Τις τελευταίες ώρες ο 29χρονος μέσος έχει βρεθεί και στο επίκεντρο διαμάχης καθώς χαρακτήρισε στο twitter «εγωιστική πράξη» την αυτοκτονία του Σπιντ, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Κει ελπίζει πως μέσα από την τραγική ιστορία του Γκαρι Σπιντ,  ο κόσμος θα διαπιστώσει πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ξεχωριστοί από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και είναι το ίδιο ευάλωτοι στις «επιθέσεις» όπως όλοι οι άνθρωποι. «Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί που πιστεύουν πως το να πηγαίνουν στο γήπεδο τους δίνει και το δικαίωμα να βρίζουν τους παίκτες. Μόλις το σαββατοκύριακο, ο Στιβ Μπρους άκουσε τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας να τον αποκαλούν «χοντρό μπά…ρδο». Ελπίζω από εδώ και στο εξής να το ξανασκεφτούν πριν προβούν σε τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές».