Championship: 18η Αγωνιστική

Εύκολο θεωρητικά είναι το έργο για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας της Championship στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής. Στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι φιλοξενείται η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Σαουθάμπτον, την ώρα που η δεύτερη Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Ντέρμπι.



Championship: 18η Αγωνιστική

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις (17:00)

ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Ιπσουιτς: Εκτός εαυτού ήταν ο Πολ Τζιούελ μετά την ήττα της ομάδας του στο «Σίτι Γκράουντ». Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι η Ιπσουιτς έχασε 3-2, μια και οι παίκτες του προτίμησαν να το ρίξουν στα... κόλπα όταν προηγήθηκαν 2-1, παρά να «κλειδώσουν» το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά ο Τζιούελ είδε σημάδια βελτίωσης, αν και το σημαντικό είναι ότι η ομάδα του μετράει πλέον τέσσερις διαδοχικές ήττες και πλησιάζει επικίνδυνα στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο δανεικός μέσος Κιθ Αντριους επιστρέφει πιθανότατα στην ενδεκάδα των «τράκτορ μπόις», όμως πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ιμπραχίμα Σονκό. Ωστόσο, υπήρχε... δουλειά τις τελευταίες ημέρες στο «Πόρτμαν Ρόουντ». Αρχικά, ο γκολκίπερ, Ρίτσαρντ Ράιτ, υπέγραψε ξανά με την Ιπσουιτς και θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι. Από την άλλη, δανεικοί δόθηκαν οι επιθετικοί Πρίσκιν και Μάρεϊ και ο αμυντικός Ο’Κόνορ.

Ρέντινγκ: Αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα που είχε στο πρώτο κομμάτι της περυσινής περιόδου εμφανίζει μέχρι στιγμής η Ρέντινγκ και έτσι είναι λογικό να μην μπορεί να πλησιάσει στην πρώτη εξάδα. Μετά την εντός έδρας ήττα (2-1) από την Κάρντιφ ο προπονητής Ράιαν ΜακΝτέρμοτ ισχυρίστηκε πως η αδυναμία της ομάδας του να σταθεροποιήσει την απόδοσή της οφείλεται στο ότι σε σχέση με πέρυσι από τους «βασιλικούς» έχουν αποχωρήσει ορισμένοι παίκτες ποιότητας που δεν αντικαταστάθηκαν. Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο φουλ μπακ Τζόζεφ Μιλς και οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο «Πόρτμαν Ρόουντ» είναι μοιρασμένες. Σε περίπτωση που ο νεαρός αμυντικός δεν τα καταφέρει τη θέση του θα πάρει ο βετεράνος Ιαν Χαρτ. Ο έμπειρος μέσος Μπρίνιαρ Γκούναρσον δεν αναμένεται να προλάβει, όμως καλές πιθανότητες επιστροφής έχει ο Νοτιοαφρικανός στόπερ Κούμαλο. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο νεαρός επιθετικός Μπίγκναλ.

 

 

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Κάρντιφ: Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες το σερί της Κάρντιφ σταμάτησε το «Ricoh Arena». Οι Ουαλοί, μετά το μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Ρέντινγκ, δεν τα κατάφεραν απέναντι στην κατώτερη ποιοτικά Κόβεντρι, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο την απόσταση που τους χωρίζει από την πρώτη δυάδα. Ο εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα Πίτερ Γουΐτιγχαμ, σκόραρε ξανά, δίνοντας προβάδισμα στο 48’ στους «μπλούμπερντς», που δέχθηκαν την ισοφάριση λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο αρχηγός Κρεγκ Χάντσον είναι αμφίβολος για τους γηπεδούχους. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έλειψε από το μεσοβδόμαδο ματς με την Κόβεντρι και ίσως να μην προλάβει ούτε σήμερα. Από εκεί και πέρα, μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Ρούντι Γκέστεντε. Ο Μάλκι Μακάι ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα διευρύνει το αήττητο σερί της σε επτά αγώνες.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Συνεχίζει να βρίσκεται σε ρυθμό… σκαμπανεβάσματος η Φόρεστ. Στο τελευταίο παιχνίδι των «ρεντς» ήταν η σειρά για... ανέβασμα, με τους παίκτες του Στιβ Κότεριλ να επικρατούν 3-2 της Ιπσουιτς. Πέρα από τους τρεις βαθμούς, αυτό που πρέπει να κρατήσουν από το συγκεκριμένο ματς οι «ρεντς» είναι η ανατροπλή που πέτυχαν. Βρέθηκαν να χάνουν 2-1 στο 62’ όμως με γκολ του Λιντς (84’) και του Τουντγκάι (91’) έφεραν το ματς τούμπα... Ευχάριστα τα νέα σήμερα για τον Κότεριλ, που βλέπει τέσσερις ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν. Οι μέσοι Αντερσον και Μπόατενγκ, και οι επιθετικοί ΜακΚλίρι και Μπλάκστοκ, πήραν χρόνο συμμετοχής με τις ρεζέρβες τη Δευτέρα και όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν στην αποστολή, επιστρέφοντας από μεγάλο διάστημα αποχής. Σε περίπτωση που γυρίσει ο Μπλάκστοκ θα το κάνει στο γήπεδο που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο πριν από 12 μήνες.

 

 

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Κρίσταλ Πάλας: Αν συνεχίσουν έτσι σίγουρα σε λίγο καιρό θα τα βάψουν... μαύρα στην Κρίσταλ Πάλας. Μετά την ήττα 3-0 από την έδρα της Λέστερ, οι «αετοί» συμπλήρωσαν τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη και το χειρότερο είναι ότι σε αυτό το διάστημα δεν έχουν βρει τα αντίπαλα δίχτυα. Ο τεχνικός Ντάγκι Φρίντμαν προσπαθεί να βρει από κάπου να... πιαστεί και δηλώνει ότι δεν ανησυχεί, γιατί όπως τόνισε οι παίκτες του δημιουργούν ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλειστούν αλλαγές στην ενδεκάδα και ειδικά στη γραμμή κρούσης. Πιθανή είναι η επάνοδος στο αρχικό σχήμα του πολύτιμου μέσου Ντάρεν Αμπροουζ. Με νέο μέλος στην αποστολή τον αμυντικό Κέιναν, που ήρθε δανεικός από την Κάρντιφ, θα παρουσιαστούν οι γηπεδούχοι. Εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός δράσης οι μακροχρόνια τραυματίες μέσοι Γουΐλιαμς και Μάρου, και ο φουλ μπακ Χιλς.

Μίλγουολ: Ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της η Μίλγουολ και η εντός έδρας ήττα (2-1) από την Μπρίστολ Σίτι έφερε ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα «λιοντάρια» απέχουν μόλις δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και πρέπει κυρίως να είναι πιο αποφασιστικά σε αγώνες που κρίνονται στις λεπτομέρειες, όπως εκείνος του προηγούμενο Σαββάτου. Προφανώς έχοντας διαγνώσει κάποιες από τις αδυναμίες της ομάδας του ο Κένι Τζάκετ έκανε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία για δανεισμούς παικτών. Ετσι, στο ρόστερ της Μίλγουολ ανήκουν, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οι νεαροί αμυντικοί Μπέικερ και Λόρι, που αποκτήθηκαν από την Αστον Βίλα. Επίσης, αποκτήθηκε και ο μέσος Τζος Ράιτ, ο οποίος ήταν ελεύθερος. Στη σημερινή αναμέτρηση δεν θα αγωνιστεί ο γκολκίπερ Φορντ, που θα λείψει για ένα μήνα. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο μακροχρόνια τραυματίας επιθετικός ΜακΚουόιντ και ο βασικός μέσος Μκανταγουάιρ.

 

 

ΛΙΝΤΣ – ΜΠΑΡΝΣΛΙ

Λιντς: Αρκετά καλή περίοδο διανύει η Λιντς. Τα «παγόνια» επέστρεψαν στη δράση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας σπουδαίο «διπλό» στο ντέρμπι με την Μπέρνλι. Σημείωσαν, μάλιστα την ανατροπή με δύο γκολ του Σνόντγκρας προς το τέλος του ματς, φτάνοντας στο τελικό 2-1. Πριν το... διάλειμμα λόγω Εθνικών ομάδων οι παίκτες του Σάιμον Γκρέισον είχαν φύγει με τους τρεις βαθμούς και από την έδρα της Λέστερ. Ετσι, η αναμέτρηση στο «Ελαντ Ρόουντ» με αντίπαλο την αδύναμη εκτός έδρας Μπάρνσλι μοιάζει σαφώς ευκολότερη υπόθεση. Ο αριστερός μέσος Ντάνι Πιου έλειψε από το προηγούμενο παιχνίδι, όμως λογικά θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Ο νεοφερμένος γκολκίπερ Μάικ Τέιλορ θα μείνει στον πάγκο, ως μπακ απ του δανεικούς ΜακΚάρθι που θα ξεκινήσει. Τιμωρημένος είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ο’Ντι

Μπάρνσλι: Ορεξάτη επέστρεψε στη δράση η Μπάρνσλι και για δεύτερο σερί ματς στο «Οκγουελ» κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι «τάικς» έκαναν πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Ντονκάστερ και δίκαια έφτασαν στο 2-0. Τα τέρματα για την ομάδα του Κιθ Χιλ σημείωσε ο Κρεγκ Ντέιβις, που έφτασε τα τέσσερα για την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» της παραμένουν το μεγάλο πρόβλημα για την Μπάρνσλι, που μέχρι τώρα έχει πάρει μόνο ένα «τρίποντο» σε οκτώ εξόδους. Ο νεοφερμένος επιθετικός Ρέιντζερ (αποκτήθηκε δανεικός από τη Νιούκαστλ) αναμένεται να είναι στη 16άδα, αλλά αρχικά θα μείνει στον πάγκο. Ευχάριστα τα νέα για τον Χιλ και με την επιστροφή του μέσου Ντρινκγουότερ, ενώ εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής και γυρίζει ο φορ Γκρέι.

 

 

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Μπλάκπουλ: Αλώβητη από μια δύσκολη έδρα πέρασε η Μπλάλπουλ. Οι «σισάιντερς» έμειναν όρθιοι στο «Ριβερσάιντ», αποσπώντας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην υπολογίσιμη φέτος Μίντλεσμπρο. Ο βαθμός αυτός, σε συνδυασμό με τα «τρίποντα» κόντρα σε Μίλγουολ και Λιντς, ασφαλώς και «φτιάχνει» την ψυχολογία των παικτών του Ιαν Χολογουέι ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπέρμιγχαμ. Η απουσία του Τρεζόρ Λούα Λούα από την ενδεκάδα δημιούργησε ερωτηματικά για το μέλλον του Κογκολέζου επιθετικού στην ομάδα, όμως μια μικρή παρεξήγηση που δημιουργήθηκε φαίνεται ότι λύθηκε και ο πρών παίκτης του Ολυμπιακού είναι έτοιμος να επιστρέψει. Αναμένεται να βρεθεί στη γραμμή κρούσης στο πλευρό του πιτσιρικά Τζόνζο Σέλβι, ο οποίος έχει σκοράρει πέντε φορές στα τέσσερα τελευταία ματς. Ο Χολογουέι δεν αντιμετωπίζει κάποια σημαντική απουσία και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Μπέρμιγχαμ: Την... πόρτα της πρώτης εξάδας χτυπάει πλέον η Μπέρμιγχαμ, που προέρχεται από το 2-1 επί της Μπέρνλι. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι οι «μπλε» δεν δείχνουν να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αν και σύμφωνα με τη λογική η διακοπή θα τους βοηθούσε να πάρουν πολύτιμες «ανάσες». Η νίκη επί της Μπέρνλι, μεσοβδόμαδα, ήρθε με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα η Πίτερμπρο είχε καταφέρει να φύγει με το 1-1 από το «Σεντ Αντριους». Ο αριστερός μπακ Ρίτζγουελ και ο μέσος Μοργκάνο Γκομίς θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας, αλλά ακόμα και να το περάσουν δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο μέσος Μουτς.

 

 

ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Μπράιτον: Κάτι καλύτερο θα περίμενε ο Γκουστάβο Πογέτ από την αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην πρωτοπόρο Σαουθάμπτον, όμως οι παίκτες του άντεξαν μόνο για ένα ημίχρονο στο «Σεντ Μέρις». Οι «γλάροι» βρέθηκαν να χάνουν στο 50’, ενώ ένα ανύπαρκτο που δόθηκε επτά λεπτά αργότερα στη Σαουθάμπτον έκρινε οριστικά το ματς, με το σκορ να καταλήγει στο 3-0 (με δεύτερο πέναλτι υπέρ των «αγίων». Ο Στιβ Χάρπερ επέστρεψε στη Νιουκάστλ, μια και ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του, και μετά από ένα μήνα παραμονής στον πάγκο ο βετεράνος Δανός Κάσπερ Ανκεργκρεν ετοιμάζεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια. Τιμωρημένος είναι ο αριστερός μπακ Μαουρίσιο Ταρίκο, όμως τα προβλήματα τραυματισμών των «γλάρων» λιγοστεύουν, με δεδομένο ότι επιστρέφουν οι σημαντικοί μέσοι Βιθέντε και Χάρα επιστρέφουν. Μετά από επτά μήνες απραξίας, ο Ανταμ Ελ-Αμπντ (στόπερ) αγωνίστηκε στις αρχές της εβδομάδας με τις ρεζέρβες και πλησιάζει στην επιστροφή. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο αμυντικός Ελφικ και ο μέσος Ντίκερ.

Κόβεντρι: Μικρά σημάδια βελτίωσης παρουσίασε η Κόβεντρι στην αναμέτρηση με την Κάρντιφ, ωστόσο αυτά δεν ήταν αρκετά για να της δώσουν την πρώτη νίκη της έπειτα από επτά αγωνιστικές. Πάντως, ο Αντι Θορν τόνισε ότι ήταν άκρως θετικό ότι οι παίκτες του αντέδρασαν και βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν σε 1-1 μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» είχαν τρία διαδοχικά εντός έδρας ματς και αυτός ήταν ο μοναδικός βαθμός που πήραν. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Κόβεντρι, ο Γκάρι Γκάρντνερ, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Ο πολλά υποσχόμενος νεαρός μέσος, αποκτήθηκε δανεικός από την Αστον Βίλα και εκτός απροόπτου θα είναι στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Θορν. Θετικό για τον τελευταίο είναι ότι παρά τις πιέσεις κατάφερε να κρατήσει στην ομάδα τον σταρ επιθετικό Γιούτκεβιτς, που ήδη έχει σκοράρει επτά φορές. Ο μέσος Μπελ έχασε την εντός έδρας ήττα από τη Γουέστ Χαμ και θα χρειαστεί να περάσει από τεστ ετοιμότητας. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Ο’Ντόνοβαν.

 

 

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Μπρίστολ Σίτι: Θαύματα κάνει ο Ντέρεκ ΜακΑϊνς και φαίνεται ότι έχει βάλει την Μπρίστολ Σίτι στον δρόμο που θα τη βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «ρόμπινς» έχουν κερδίσει τα τρία από τα πέντε ματς που έχουν στον πάγκο τους τον Σκωτσέζο τεχνικό και δείχνουν να έχουν βρει τον τρόπο για να απομακρυνθούν από τις περιπέτειες. Την περασμένη αγωνιστική πέτυχαν μεγάλο «διπλό» επί της Μίλγουολ, με τον Νίκι Μέιναρντ να επιβεβαιώνει τον τίτλο του σπουδαίου σκόρερ και να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Χωρίς αλλαγές στο αρχικό σχήμα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Ντέρεκ ΜακΑϊνς μετά την επιτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο επιθετικός Τζον Στεντ εξακολουθεί να είναι τραυματίας και παραμένει μια εβδομάδα μακριά από την επιστροφή του στη δράση. Οι αμυντικοί Κάρι και ΜακΑλιστερ, που λείπουν εδώ και καιρό, αγωνίστηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας με τις ρεζέρβες και η επάνοδός τους είναι κοντά. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν σημαντικές απώλειες.

Σαουθάμπτον: Πραγματικά ασταμάτητη δείχνει η Σαουθάμπτον και διατηρώντας την εξαιρετική φόρμα της. Πολύ πίστευαν ότι οι νεοφερμένοι στην κατηγορία «αγίοι» θα... ξεφούσκωναν με την πάροδο του χρόνου, όμως με το πρωτάθλημα να πλησιάζει στα μισά δεν δείχνουν τέτοια διάθεση. Την περασμένη αγωνιστική, έστω με λίγη βοήθεια από τη διαιτησία, έφτασαν στο 3-0 επί της Μπράιτον. Αυτό ήταν το τέταρτο διαδοχικό «τρίποντο» για την ομάδα του Νάιτζελ Αντκινς, που δεν έχει χάσει εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Ο πλάγιος αμυντικός Νταν Χάρντινγκ απουσίασε την περασμένη αγωνιστική, λόγω προβλήματος στο γόνατο, όμως λογικά να επανέλθει. Κατόπιν τούτου, οι αμυντικοί Ζαϊντό και Σίμπορν και ο επιθετικός Κόνολι παραμένουν οι μοναδικοί απόντες των φιλοξενούμενων. Η απουσία του τελευταίου σημαίνει ότι ο Λι Μπάρναρντ, επιθετικός που απουσίαζε για μεγάλο διάστημα από τη δράση, θα βρεθεί και αυτή την αγωνιστική στην 16άδα και ίσως πραγματοποιήσει την τρίτη διαδοχική εμφάνισή του από τον πάγκο.

 

 

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Ντονκάστερ: Σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό, το αποτέλεσμα του οποίου ίσως να παίξει μεγάλη σημασία στο τέλος του πρωταθλήματος, η Ντονκάστερ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Οι «ρόβερς» έχασαν 2-0 στην έδρα της Μπάρσνλι, με τον Ντιν Σόντερς να παραδέχεται ότι η ομάδα του δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και βελτίωση για να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση. Ενισχυμένη με τις τρεις μεγάλες προσθήκες που έκανε θα παραταχθεί η Ντονκάστερ, με του Χαμπίμπ Μπέιγ (αμυντικός), Μαρκ-Αντουάν Φορτουνέ (επιθετικός) και Ερόλντ Γκουλόν (μέσος) να είναι έτοιμοι να κάνουν το ντεμπούτο τους. Ομως, ο επίσης νεοφερμένος αμυντικός Πασκάλ Τσιμποντά θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες, μια και τραυματίστηκε στον μηρό. Τραυματίες από το προηγούμενο παιχνίδι αποχώρησαν οι Μάρτις (αμυντικός), Κόπινγκερ (μέσος), Φρεντ (μέσος), Σαρπ (επιθετικός) και Νέιλορ (αμυντικός). Ο πρώτος θα μείνει εκτός για ένα μήνα, με τους υπόλοιπους τέσσερις να περνούν από τεστ ετοιμότητας. Ποινή τριών αγωνιστικών ξεκινά ο Λόκγουντ (αμυντικός), ο οποίος αποβλήθηκε στο «Οκγουελ».

Γουότφορντ: Δεύτερη στη σειρά εντός έδρας νίκη για τη Γουότφορντ, η οποία κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παίζοντας απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο οι «σφήκες» έφτασαν στο 2-0 επί της Πόρτσμουθ, με τον Σιν Ντάιτς να δίνει τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για τη συνέπεια που επιδεικνύουν τις τελευταίες αγωνιστικές. Στην ενδεκάδα αναμένεται επιστρέφει ο αρχηγός Τζον Εστάς, αντικαθιστώντας στο κέντρο τον Τζόναθαν Χογκ, που εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ξανά ο αμυντικό Λόιντ Ντόιλι, πριν αποφασιστεί η συμμετοχή του. Ο κεντρικός αμυντικός Μάρτιν Τέιλορ και ο μέσος Στίβεν ΜακΤζιν παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες. Δανεικός στη Γέοβιλ παραχωρήθηκε ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Τζιλμάρτιν.

 

 

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Πίτερμπρο: Η εμφάνισή της, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν δικαιολογούσε τίποτα, αλλά η Πίτερμπρο κατάφερε να φύγει με το 1-1 από την έδρα της Μπέρμιγχαμ. Ο Ντάρεν Φέργκιουσον χαρακτήρισε το πρώτο 45λεπτο το χειρότερο φετινό της ομάδας του, ωστόσο μέσα από τα αποτελέσματα «χτίζεται» η ψυχολογία αι το «Χ» στο «Σεντ Αντριους» δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Μετά από 25 διαδοχικές παρουσίες στην αρχική ενδεκάδα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί ο Μαρκ Λιτλ. Ο δεξιός μπακ της Πίτερμπρο θα προφυλαχθεί, μια και αντιμετωπίζει κι ένα μικρό πρόβλημα στους προσαγωγούς. Από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα με τη συμμετοχή του Γκραντ ΜακΚαν. Ο αρχηγός των γηπεδούχων αντικαταστάθηκε κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, αφού σκόραρε, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην γάμπα δεν πρόκειται να τον κρατήσει εκτός.

Μίντλεσμπρο: Τρία ματς αήττητη συμπλήρωσε η Μίντλεσμπρο, μετά την ισοπαλία στην έδρα της υπολογίσιμης Μπλάκπουλ. Το 2-2 ήταν σπουδαίο αποτέλεσμα για την «Μπόρο», που προερχόταν από δύο νίκες, όμως δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Εκεί βρίσκεται τώρα η Κάρντιφ, αν και έχει ένα παιχνίδι περισσότερο. Πάντως, σε γενικές γραμμές η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και απέναντι στην Πίτερμπρο. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα προετοιμάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για το σημερινό ματς. Ο Μοουμπρέι έχει όμως δυο αμφιβολίες που έχουν να κάνουν με τον δεξιό μπακ Χότι και τον μέσο Τόμσον, που θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας.Σίγουρα πάντως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σκωτσέζο αριστερό εξτρέμ Αντι Χαλιντέι, ο οποίος δόθηκε δανεικός στη Γουόλσο μέχρι τον Ιανουάριο.

 

 

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΛΕΣΤΕΡ

Πόρτσμουθ: Διαφορετικά θα περίμενετε τα πράγματα στο πρώτου του παιχνίδι στον πάγκο της Πόρτσμουθ ο Μάικλ Απλετον και αλλιώς του ήρθαν.Οι «πομπέι» ήταν απογοητευτικοί στην αναμέτρηση που έγινε στην έδρα της Γουότφορντ και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που έχασαν με το... τιμητικό 2-0. Ο Απλετον τόνισε ότι αρκετοί από τους παίκτες του θα πρέπει να αλλάξουν γρήγορα μυαλά, ενώ δεν έκρυψε και ότι η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση. Ο φουλ μπακ Μάτοκ και ο μέσος Θορν είναι τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ των γηπεδούχων, μια και αποκτήθηκαν δανεικοί από τη Γουέστ Μπρόμιτς, πρώην ομάδα του τεχνικούΑπλετον. Η εμφάνιση του επίσης δανεικού (από τη Μάντσεστερ Σίτι) Αμπντούλ Ραζάκ (μέσος) ήταν ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία στο παιχνίδι της Πόρτσμουθ και ίσως αυτή τη φορά ξεκινήσει. Εκτός παραμένει ο βετεράνος αμυντικός Χέρμαν Χρέινταρσον.

Λέστερ: Θετική επίδρασγ φαίνεται πως είχε στα αποδυτήρια της Λέστερ η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νάιτζελ Πίρσον, μια και οι «αλεπούδες» επέστρεψαν με εμφαντικό τρόπο στις νίκες, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Ξεπερνώντας άμεσα την εντός έδρας ήττα από τη Λιντς (1-0) έφτασαν στο 3-0, δείχνοντας σε ακόμα ένα ματς ότι έχει παίκτες με ποιότητα. Αυτή η νίκη έστειλε τις «αλεπούδες» στην όγδοη θέση, όμως ο προπονητής τους δήλωσε πως έχουν την ικανότητα να τερματίσουν στην πρώτη δυάδα. Σε θέση να βοηθήσει και πάλι τη Λέστερ είναι ο κεντρικός αμυντικός Σολ Μπαμπά, έχοντας εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής. Το δίλημμα για τον Πίρσον είναι αν θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τον Σεντ Λέτζερ, που το πήγα καλά καλύπτοντας το κενό του Μπαμπά. Αναγκαστική αλλαγή, στη διάρκεια του δεύτερου μέρους του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας έγινε ο πλάγιος μπακ Λι Πελτιέρ,όμως η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους και σήμερα αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

 

 

ΧΑΛ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Χαλ: Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της Λέστερ ο «υπηρεσιακός» Νικ Μπάρμπι. Ο διάδοχος του Νάιτζελ Πίρσον οδήγησε τις «τίγρεις» στο 2-0 επί της Ντέρμπι, αν και προτίμησε να δώσει τα εύσημα στους παίκτες του και τον προηγούμενο προπονητή. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές, αφού ο λόγος της αποχώρησης του Γκρέισον δεν ήταν η κακή εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα. Χωρίς τον βασικό επιθετικό Ααρον Μακλίν, που συμπλήρωσε κάρτες, θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι. Από τη στιγμή που ο επίσης φορ Γουόγκχορν παραμένει εκτός δράσης, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο βετεράνος Ντέλε Αντεμπόλα. Ο Μπάρμπι, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του, υπολογίζει στον έμπειρο αριστερό αμυντικό Αντι Ντόουσον, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός πλάνων παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Πούσιτς (εξτρέμ), Ολοφινζάνα (μέσος) και Γκαρσία (μέσος).

Μπέρνλι: Προσπάθησε πάρα πολύ, χωρίς τελικά να πάρει κάτι από το ταξίδι στο Μπέρμιγχαμ. Οι «κλάρετς» έχασαν 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα του «Σεντ Αντριους», και σύμφωνα με τον τεχνικό Εντι Χάουι το αποτέλεσμα αυτό «πόνεσε περισσότερο και από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τη Λιντς, γιατί όλα έδειχναν ότι η ομάδα του θα κατάφερνε να βάλει ένα βαθμό στο σακούλι. Μολονότι η Μπέρνλι διανύει ένα αρνητικό σερί δεν αποκλείεται ο Χάουϊ να επιμείνει στην ενδεκάδα της περασμένης αγωνιστικής. Σίγουρα στην επίθεση θα παραμείνει ο Βόουκς, που στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν βασικός για πρώτη φορά, μια και παραμένου εκτός οι φοτ Οστιν, Πάτερσον και Αϊνγκς. Ο βασικός γκολκίπερ Μπρίαν Γένσεν μπαίνει σιγά σιγά σε ρυθμούς προπονήσεων, όμως θέλει τουλάχιστον ακόμα μια εβδομάδα για να επιστρέψει.

 

 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΝΤΕΡΜΠΙ (19:20)

Γουέστ Χαμ: Ασταμάτητη δείχνει το τελευταίο διάστημα η Γουέστ Χαμ και απόλυτα δικαιολογημένα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τα «σφυρια» τρέχουν ένα σεί πέντε αγώνων χωρίς ήττα, στη διάρκεια του οποίου έχουν τέσσερις νίκες. Δύο εξ αυτών προήλθαν στα ισάριθμα πρόσφατα ματς και μάλιστα εκτός έδρας. Μετά το 2-0 επί της Χαλ ακολούθησε το 2-1 στο «σπίτι» της Κόβεντρι, αποτέλεσμα που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Σαμ Αλαρντάις. Εκτός δράσης με πρόβλημα στη γάμπα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα ο μέσος Ματ Τέιλορ, όμως όπως όλα δείχνουν επανέρχεται. Κατά πάσα πιθανότητα στο αρχικό σχήμα θα βρεθεί και ο άλλοτε βασικός φορ Κάρλτον Κόουλ, μια και προερχόμενος από τον πάγκο βοήθησε τη Γουέστ Χαμ να πάρει διαδοχικές νίκες απέναντι σε Χαλ και Κόβεντρι. Από εκεί και πέρα, παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες και δεν υπολογίζονται οι Ριντ (αμυντικό;), Ο’Νιλ (μέσος), Λάνσμπερι (μέσος) και Μπέντλι (μέσος).

Ντέρμπι: Εδαφος σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδεςπου διεκδιούν μια θέση στην πρώτη εξάδα. Τα «κριάρια» διανύουν μια από της χειρότερες περιόδους του μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν και πρέπει να «ρολάρουν» πάλι πριν χάσουν οριστικά το... τρένο. Η ομάδα του Νάιτζελ Κλαφ έρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες πιο πρόσφατη εκ των οποίων στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χαλ (2-0). Πιθανότητες να επιστρέψει μετά από μεγάλο διάστημα έχει ο Τζέιμς Μπέιλι. Ο μέσος των φιλοξενούμενων απουσίασε από τα 12 προηγούμενα παιχνίδια, μετά από τραυματισμό στον αστράγαλο. Ο Θίο Ρόμπινσον βρίσκεται στα... πιτς, μαζί με τους επίσης επιθετικούς Νέιθαν Τάισον και Στιβ Ντέιβις.Γι’ αυτό ο Κλαφ προχώρησε στον δανεισμό του Ούγγρου Ταμάς Πρίσκιν από την Ιπσουιτς, με τον τελευταίο να έχει σημαντικές πιθανότητες να ξεκινήσει.