Ο Ντέιβιντ των τίτλων!

Το κατάφερε και αυτό. Πήγε στην Αμερική, έπαιξε μπάλα, κέρδισε βραβεία και από τα ξημερώματα της Δευτέρας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στέφθηκε για ακόμη μία φορά πρωταθλητής!  Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι, κόντρα στα κακεντρεχή σχόλια και την αρνητική κριτική ποδοσφαιρόφιλων και Τύπου, η συστηματική και σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Και στην περίπτωσή του… συνοδεύονται με τίτλους.



Ο Ντέιβιντ των τίτλων!

Αυτό ήταν το μεγάλο του στοίχημα. Το είχε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι δεν πρόκειται να έφευγε από τις ΗΠΑ ή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αν δεν κέρδιζε το μετάλλιο του πρωταθλητή με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι!

Αφού σάρωσε τα πάντα στην Ευρώπη με τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, πανηγύρισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον 17ο τίτλο της καριέρας του! Και μην ξεχνάμε ότι είναι… μόλις 36 ετών! Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, πρόθεσή του είναι να συνεχίσει την μπάλα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο!

Και τώρα τι;

Τα ρεπορτάζ τον παρουσιάζουν μια ανάσα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Σύλλογο με ιστορία, υψηλού επιπέδου- μετά την είσοδο των νέων της ζάμπλουτων ιδιοκτητών-που έχει θέσει ως στόχο την κορυφή στη Γαλλία!

Στην Αμερική, βέβαια, ονειρεύονται τη στιγμή που θα δώσει τα χέρια με τους Γκάλαξι και θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Το υπάρχον εκπνέει στο τέλος του μήνα και οι ιθύνοντες του MLS προτίθεται να του προσφέρουν νέο. Τα ρεπορτάζ, όμως, στην Αγγλία τον παρουσιάζουν μακριά από τις ΗΠΑ, ενώ ήδη έχουν προβάλλει τον Φρανκ Λάμπαρντ ως υποψήφιο για να τον αντικαταστήσει!

«Πλούσιος» (και) σε τίτλους!

Όπως γράψαμε και παραπάνω, αυτός ήταν ο 17ος τίτλος της επαγγελματικής του καριέρας. Είχαν προηγηθεί τα δοξασμένα χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους», που είχε κατακτήσει τα πάντα και ακολούθησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Ισπανίας με τη φανέλα της Ρεάλ  Μαδρίτης. Μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999. Όσο για το αμερικανικό πρωτάθλημα; Είναι από τους ελάχιστους Ευρωπαίους που έχουν κατακτήσει τίτλο σε σύλλογο άλλης Ηπείρου.

Αντίθετα, η μοναδική επαγγελματική του επιλογή (με εξαίρεση πάντα την Πρέστον στην οποία αγωνίστηκε δανεικός το 1994-95) που δεν στέφθηκε με επιτυχία- με την κατάκτηση τίτλων δηλαδή- ήταν  στο Μιλάνο! Στον πρώτο δανεισμό του στη Μίλαν το 2009 πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και αποστόμωσε (ακόμη μία φορά) όσους είχαν σπεύσει από την επίσημη παρουσίασή του κιόλας να τον «τελειώσουν».

Μπήκε στην καρδιά των «ροσονέρι», αλλά ποτέ στα βιβλία της ιστορίας τους αφού οι αγωνιστικές συγκυρίες δεν του το επέτρεψαν. Αντίθετα, τη δεύτερη θητεία του δεν θέλει να τη θυμάται, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με την Κιέβο και έμεινε εκτός δράσης μεγάλο διάστημα, χάνοντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων των Γκάλαξι!

Έχει και συνέχεια…

Πάντως, μην νομίζει κανείς ότι ήρθε το τέλος. Ο Άγγλος σούπερ σταρ δεν σκοπεύει να πει «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους. Αντιθέτως, περιμένει τη στιγμή που θα κληθεί στην αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν μάλιστα ενσωματωθούν στο ρόστερ και οι υπόλοιποι σούπερ σταρ που «παίζουν» (Μπέιλ, Γκιγκς, Γουΐλσιρ), τότε δεν αποκλείεται ο «Μπεκς» να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του. Και τι τίτλο… Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ με την εθνική Αγγλίας.

Δείτε τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο «Μπέκς»:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Πρωταθλήματα (6): 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03
FA Cup (2): 1995–96, 1998–99
Τσάμπιονς Λιγκ: 1998-99
Διηπειρωτικό: 1999
FA Community Shield (4): 1993, 1994, 1996, 1997

Ρεάλ Μαδρίτης:
Πρωτάθλημα: 2006-07
Σούπερ Καπ Ισπανίας: 2003

Λος Άντζελες Γκάλαξι:
Πρωτάθλημα: 2011