Championship: 17η Αγωνιστική

Ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να αφήσει πίσω της βαθμούς δεν θέλει η πρωτοπόρος της Championship, Σαουθάμπτον, στην έδρα της κόντρα στην Μπράιτον στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στην έδρα της Κόβεντρι δοκιμάζεται η Γουέστ Χαμ, την ώρα που η Μίντλεσμπρο υποδέχεται την Μπλάκπουλ.



Championship: 17η Αγωνιστική

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΛΙΝΤΣ

Μπέρνλι: Η πρώτη ομάδα που ηττήθηκε φέτος στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι έγινε στην αγωνιστική πριν την διακοπή η Μπέρνλι. Παρουσιάζοντας τρανταχτές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές ηττήθηκε 3-1 στο «Αστον Γκέιτ» και λογικά ο Εντι Χάουϊ ήταν έξαλλος με τους παίκτες του μετά το ματς. Η διακοπή ίσως βοηθήσει τους «κλάρετς» να βελτιωθούν, όμως χρειάζεται παραπάνω και ήδη υπάρχει ενημέρωσει για μεταγραφές μέσα στον Γενάρη. Πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο αμυντικός Μάικλ Νταφ, που λείπει δύο μήνες με πρόβλημα στο γόνατο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον επιθετικό Πάτερσον. Ο Χάουϊ παραμένει χωρίς τον βασικό γκολκίπερ Γένσεν και τον επιθετικό Ντάντι Αϊνγκς.

Λιντς: Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις τις πριν τη διακοπή η Λιντς. Τα «παγόνια» από το εντός έδρας 0-5 κόντρα στη Μπλάκπουλ και κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 στην έδρα της υπολογίσιμης Λέστερ. Παραμένουν βέβαια εκτός της πρώτης εξάδας, αλλά μόνο λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων από την Κρίσταλ Πάλας και την Μπλάκπουλ, με τον τεχνικό Σάιμον Γκρέισον να θεωρεί ότι η ομάδα του έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη δυάδα. Επιστρέφει από τιμωρία ο κεντρικός αμυντικός Τομ Λις, κάτι που λογικά θα ισχύσει και για τον επίσης στόπερ Ντάρεν Ο’Ντι. Οι Κίσνορμπο και Ο’Μπράιαν που τους αντικατέστησαν τα πήγαν καλά και ο Γκρέισον καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Ο γκολκίπερ Αλεξ ΜακΚάρθι αναμένεται να παραμείνει από τα δοκάρια, έχοντας αποκτηθεί δανεικός από τη Ρέντινγκ μόλις πριν το ματς με τη Λέστερ, μια και ο Γκρέισον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Ρατσούμπκα, που κλήθηκε αρχικά να αντικαταστήσει τον βασικό Αντι Λόνεργκαν.

 

 

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Γουότφορντ: Από ήητα συνοδεύτηκε το ταξίδι της Γουότφορντ στην έδρα της Μίντλεσμπρο. Ωστόσο, η απογοήτευση για τις «σφήκες» δεν ήρθε τόσο από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως από το ότι το γκολ που έφερε την ήττα (1-0) ήρθε από θέση οφ σάιντ. Μετά τις νίκες επί των Πίτερμπρο και Μπράιτον η ομάδα του Σιν Ντάιτς είχε για τρίτο ματς καλή απόδοση και όλοι ελπίζουν ότι σύντομα θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θα την απομακρύνουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο αρχηγός των γηπεδούχωνΤζον Εστάς τίθεται και πάλι στη διάθεση του προπονητή του. Ο έμπειρος μέσος έχασε τα τρία προηγούμενα ματς με πρόβλημα στην πλάτη, όμως πλέον είναι απολύτως καλά. Ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο καλά τα πράγματα με την αποθεραπεία του πολύ καλού αμυντικού Λόιντ Ντόιλι, που παραμένει εκτός. Εκτός πλάνων παραμένει και ο κεντρικός αμυντικός Μάρτιν Τέιλορ, όπως και ο μακροχρόνια τραυματίας μέσος Στίβεν ΜακΓκιν.

Πόρτσμουθ: Κάνοντας ονειρεμένο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτσμουθ επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι «πομπέι» δεν ήταν και τόσο... φιλόξενοι στην επιστροφή του Στιβ Κότεριλ στο «Φράτον Παρκ», κερδίζοντας 3-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι φιλοξενούμενοι επιστρέφουν στη δράση με νέο πρόσωπο στον πάγκο, μια και η διοίκηση συμφώνησε για τα επόμενα 3,5 χρόνια με τον μέχρι πρότινος βοηθό του Ρόι Χόντσον στη Γουέστ Μπρόμιτς, Μάικλ Απλετον. Στο πρώτο του ματς στην Πόρτσμουθ ο 35χρονος τεχνικός δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεσή του τον σημαντικό μέσο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος λόγω προβλήματος στον αστράγαλο δεν αγωνίστηκε ούτε απέναντι στη Φόρεστ. Σε αυτό το ματς επέστρεψε από τραυματισμό ο έμπειρος φορ Μπενζανί (μπήκε ως αλλαγή) και εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιηθεί και σήμερα. Ο βετεράνος αμυντικός Χέρμαν Χρέινταρσον ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, λόγω προβλήματος στον αχίλλειο, ενώ ο δανεικός μπακ Μπιορν Αρνε Ρίισε επέστρεψε στη Φούλαμ.

 

 

ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Κόβεντρι: Σε σάκο του μποξ της κατηγορίας έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η Κόβεντρι και με δεδομένες τις περιορισμένες λύσεις που υπάρχουν στο ρόστερ θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση. Μετά και την ήττα 3-0 στην έδρα της Μίλγοουλ οι «γαλάζιοι ουρανοί» έφτασαν τα πέντε ματς χωρίς «τρίποντο» και δικαιολογημένα ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με τη Ντονκάστερ. Ο Αντι Θορν προσπαθεί να διαφοροποιήσει λίγο τα πράγματα και ήδη έχει καταθέσει αιτήματα για να αποκτήσει κάποιους δανεικούς, ωστόσο περιμένει στο ακουστικό του... Για τη σημερινή αναμέτρηση υπάρχει η ελπίδα ότι θα επιστρέψουν μέχρι και πέντε ποδοσφαιριστές. Οι αμυντικοί ΜακΠέικ, Γουν, Χάσι και Κράνι έχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν μετά από καιρό στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η επάνοδος του νεαρού μέσους Γκαέλ Μπιγκιραμά, που εξέτισε τιμωρία τριών αγωνιστικών. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποια άλλα προβλήματα τραυματισμών, όπως αυτό του επιθετικού Ρόι Ο’Ντόνοβαν και του μέσου Ντέιβιντ Μπελ, ο οποίος θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Γουέστ Χαμ: Με σερί τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς ήττα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της πριν την υποχρεωτική διακοπή η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» είχαν μια ισοπαλία και τρεις νίκες σε αυτό το διάστημα, με πιο πρόσφατο το 2-0 στην έδρα της υπολογίσιμης Χαλ. Ακόμα σημαντικότερο από τις νίκες, όμως, για τον Σαμ Αλαρντάις ήταν ότι σε τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια η ομάδα του κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Οι Λονδρέζοι χρειάζονται τους τρεις βαθμούς σήμερα για να παραμείνουν στην πρώτη δυάδα, μια και ακολουθεί η Μίντλεσμπρο σε απόσταση ενός βαθμούς. Επειτα από μεγάλο διάστημα αναμονής ο αμυντικός Γκιν Ντεμέλ, είναι επιτέλους κοντά στο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Στις προπονήσεις επέστρεψε και ένας άλλος μπακ, ο Τζόι Ο’Μπράιαν, που επίσης είναι σε θέση να αγωνιστεί. Κοντά στην επάνοδό του βρίσκεται και ο μέσος Ματ Τέιλορ, όμως θα χρειαστεί να περάσει από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασιστεί η συμμετοχή του. Δεδομένες σε ακόμα ένα παιχνίδι είναι οι απουσίες των Ριντ (αμυντικός), Ο’Νιλ (εξτρέμ), Λάνσμπερι (μέσος) και Μπεντ (μέσος).

 

 

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Μίντλεσμπρο: Πραγματοποίησε ένα από τα λιγότερο καλά παιχνίδια της το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ούτε αυτό ήταν αρκετό για να στερήσει από τη Μίντλεσμπρο τη νίκη στο ματς με τη Γουότφορντ. Η «Μπόρο» επικράτησε 1-0 στο «Ριβεσάιντ» και ο Τόνι Μοουμπρέι δεν στενοχωρήθηκε καθόλου που το γκολ του ΜακΝτόναλντ σημειώθηκε από θέση οφ σάιντ. Η ομάδα του Σκωτσέζου τεχνικού παραμένει αήττητη φέτος μπροστά στο κοινό της, ωστόσο αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις. Κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Αυστραλός αμυντικός Ράιαν Γουΐλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη αγωνιστική σε αγώνα με την Εθνική της χώρας του. Ο μέσος Νίκι Μπέιλι επίσης συμμετείχε στις προπονήσεις της εβδομάδας και αναμένεται να βρεθεί τουλάχιστον στην 16άδα. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο καλά τα νέα για τον ακραίο αμυντικό Τζάστιν Χόιτ και τον μέσο Κέβιν Τόμσον. Ο πρώτος βρίσκεται εκτός δράσης από της αρχές του μήνα και ο δεύτερος από τα μέσα Οκτωβρίου και κανείς τους δεν αναμένεται να γυρίσει.

Μπλάκπουλ: Προερχόμενη από το εντυπωσιακό 5-0 στην έδρα της Λιντς, η Μπλάκπουλ δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε για να κάμψει την αντίδραση της Μίλγουολ και να πάρει ακόμα τρεις βαθμούς. Τελικά οι «σισάιντερς» τα κατάφεραν και έφτασαν στο ισχνό 1-0, χάρη σε ένα γκολ του βετεράνου Κέβιν Φίλιπς από τα 30 μέτρα. Παρά τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζουν μέχρι τώρα στην απόδοσή τους οι φιλοξενούμενοι έχουν την ποιότητα και λογικά θα ένα μέχρι τέλους στο «κόλπο» για μια θέση στην πρώτη εξάδα. Το γκολ που πέτυχε ο Φίλιπς ερχόμενος από τον πάγκο έχει δημιουργήσει ευχάριστον «πονοκέφαλο» στον Ιαν Χολογουέι, μια και οι επίσης επιθετικοί Λούα Λούα και Σέλβι πρωτοστάτησαν στο 5-0 επί της Λιντς. Ο εξτρέμ Ελιοτ Γκραντέν αποτελεί ακόμα μια επιθετική επιλογή, όμως δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Ο τερματοφύλακας Μαρκ Χάλστεντ δόθηκε δανεικός στη Στόκπορτ για το επόμενο τρίμηνο, ενώ ο επιθετικός Γκάρι Τέιλορ-Φλέτσερ εξακολουθεί να είναι τραυματίας.

 

 

ΜΠΑΡΝΣΛΙ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Μπάρνσλι: Απογοητευμένος μόνο από το αποτέλεσμα δήλωσε ο Κιθ Χιλ για τον αγώνα της ομάδας του με την Μπράιτον, όμως σε τελική ανάλυση τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα κρίνουν το αν οι «τάικς» θα μείνουν ή όχι στην κατηγορία. Ασφαλώς και δεν μπορεί να πει κάτι για την προσπάθεια της Μπάρνσλι στο «Amex», παρά την ήττα 2-0, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν αρκεί η προσπάθεια. Λείπει ποιότητα και με το μπάτζετ που υπάρχει δεν γίνεται να αλλάξουν πολύ τα πράγματα, αν και ο Χιλ θα προσπαθήσει να αποκτήσει δύο δανεικούς, ένας εκ των οποίων επιθυμεί να είναι επιθετικός. Ο επιθετικός Αντι Γκρέι και ο δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντάνι Ντρινκγουότερ (μέσος), δεν υπολογίζονται για το ματς με τη Ντονκάστερ, μια και είναι τιμωρημένοι. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αγωνιστούν παίκτες που απουσίαζαν εδώ και καιρό, όπως ο Χέινς (επιθετικός), ο Νόουμπλ-Λάζαρους (επιθετικός), ο Χάσελ (αμυντικός) και ο Λόβρε (μέσος). Δεδομένη είναι η επάνοδος του εξτρέμ Ο’Μπράιαν, που εξέτισε την τιμωρία του στον αγώνα με την Μπράιτον.

Ντονκάστερ: Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις τις πριν το... υποχρεωτικό διάλειμμα η Ντονκάστερ, που σημείωσε μόλις τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη της. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Χατζί Ντιούφ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (σ.σ.: το άλλο τέρμα πέτυχε ο Μπίλι Σαρπ, που αποτελεί σταθερή αξία στο σκοράρισμα) οι «ρόβερς» προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο στην έδρα της Ιπσουιτς, για να επικρατήσουν τελικά με το οριακό 3-2. Εχοντας συνεργασία με τον... σούπερ ατζέντη Γουΐλι ΜακΚάι ο Ντιν Σόντερς ευελπιστεί ότι θα πείσει και άλλους παίκτες επιπέδου Ντιούφ και Τσιμποντά να πάνε στο «Κιπμόουτ» μέχρι το deadline για τους δανεισμούς, που είναι στις 24 του μήνα. Ενας ακόμα σημαντικός παίκτης που αποκτήθηκε δανεικός από τους «ρόβερς» είναι ο γκολκίπερ Καρλ Ικέμε, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια. Ο μέσος Μπράιαν Στοκ έχασε κάποιες από τις τελευταίες προπονήσεις, όμως λογικά θα προλάβει, όμως δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τον Κρις Μπράουν (επιθετικός). Ο Μάρτιν Γουντς (μέσος) και ο Τζον Οστερ (μέσος) παραμένουν στη λίστα με τους μακροχρόνια τραυματίες.

 

 

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ

Μπέρμιγχαμ: Αν κάποια ομάδα χρειαζόταν απαραίτητα τη διακοπή για να πάρει «ανάσες» αυτή δεν ήταν άλλη από την Μπέρμιγχαμ. Οι «μπλε» είχαν... σκάσει σε ένα διάστημα που τα παιχνίδια της Τσάμπιιονσιπ εναλλάσονταν με εκείνα για το Γιουρόπα Λιγκ και ο Κρις Χιούτον δέχθηκε με ικανοποίηση το διάλειμμα. Παρά τις μαζεμένες υποχρεώσεις η Μπέρμιγχαμ είχε αρκετά καλά αποτελέσματα και αν πάρει τα τρία ματς που «χρωστάει» θα μπει για τα καλά στο κόλπο για μια θέση στην πρώτη δυάδα. Η κούραση των «μπλε» ήταν εμφανής στο τελευταία ματς πριν τη διακοπή, με αποτέλεσμα να ηττηθούν 1-0 στην έδρα της Ρέντινγκ. Σημαντική η επάνοδος του εξτρέμ Ζαν Μποσεζούρ. Ο Χιλιανός διεθνής εξέτισε ποινή μιας αγωνιστική κόντρα στη Ρέντινγκ και αναμένεται να βρεθεί στην ενδεκάδα. Ο μέσος Μοργκάνο Γκομίς εξακολουθεί να είναι τραυματίας και λογικά θα γυρίσει την επόμενη εβδομάδα. Δύο με τρεις εβδομάδες μακριά από την επιστροφή του στην δράση βρίσκεται ο ελπιδοφόρος μέσος Τζόρνταν Μουτς.

Πίτερμπρο: Τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών ηττών έβαλε την περασμένη αγωνιστική η Πίτερμπρο και μάλιστα με αρκετά περιπετειώδη τρόπο. Οι «πος» βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντέρμπι, όμως είχαν τον τρόπο και κυρίως το κουράγιο να φτάσουν στο 3-2, με γκολ του ΜακΚαν στο 90’. Ασφαλώς και ο Ντάρεν Φέργκιουσον έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και από το ότι σε ακόμα ένα ματς σημείωσαν αρκετά γκολ. Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η τάση της Πίτερμπρο να βρίσκεται πίσω σε ματς και να δέχεται με ευκολία γκολ και αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο δούλεψαν οι φιλοξενούμενοι περισσότερο στο διάστημα της διακοπής. Ο επιθετικός Λι Τόμλιν εξέτισε τιμωρία τριών αγωνιστικών και επιστρέφει όπως και ο μέσος Φρένκλινγκτον. Ενας τραυματισμός δεν επέτρεψε στον Κρεγκ Αλκοκ να αντιμετωπίσει τη Ντέρμπι, όμως επιστρέφει. Το ίδιο ισχύει και για τον επίσης αμυντικό Ράιαν Μπένετ. Ο επιθετικός Ράιαν Χίμπερτ βρίσκεται στο στάδιο της επανένταξης, έχοντας ξοδέψει περισσότερο από ένα χρόνο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

 

 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Απότομα... προσγειώθηκε ο Στιβ Κότεριλ με την επιστροφή του στο «Φράτον Παρκ». Μέτα από ένα θετικό σε γενικές γραμμές ξεκίνημα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο τεχνικός των «ρεντς» έζησε την ταπείνωση από την πρώην ομάδα του, με τη Φόρεστ να χάνει 3-0 πό την Πόρτσμουθ. Πάντως, ο Κότεριλ δεν έδειξε να απογοητεύται από το αποτέλεσμα, θεωρώντας ότι το σκορ αδικεί κατάφορα την ομάδα του. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στο «Σίτι Γκράουντ» έχει εντοπίσει που «πονάει» η ομάδα του και θεωρεί πως τα πράγματα δεν είναι όσο τραγικά φαίνονται σύμφωνα με τη βαθμολογία. Αρκετοί παίκτες επιστρέφουν από τραυματισμό, αλλά πολύ δύσκολα ο Κότεριλ θα μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει κάποιο εξ αυτών. Ο επιθετικός Ντέξτερ Μπλάκστοκ είναι σε θέση να αγωνιστεί έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, ενώ για μεγάλο διάστημα απουσίαζαν και οι μέσοι Αντερσον και Μπόατενγκ, με τον εξτρέμ ΜακΚλίρι. Αν τελικά κάποιος από αυτούς αγωνιστεί, πιθανότατα θα είναι ο Αντερσον. Ο επιθετικός Ισμαελ Μίλερ αναρρώνει από επέμβαση κήλης, ενώ μακροχρόνια εκτός είναι ο έμπειρος μέσος Κόεν.

Ιπσουιτς: Με μεγάλη ανακούφιση δέχθηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Πολ Τζιούελ, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται σε ελεύθερη πρώτη. Με την εντός έδρας ήττα (3-2) από τη Ντονκάστερ η Ιπσουιτς έφτασε τις τρεις στη σειρά και ο προβληματισμός για το πως θα εξελιχθεί η χρονιά είναι μεγάλος. Οπως φάνηκε και στο ματς με τους «ρόβερς», δηλαδή την ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, οι «τράκτορ μπόις» έχουν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα, όταν μάλιστα στο προηγούμενο παιχνίδι τους έχασαν 4-1 από τη Μίλγουολ. Με 27 γκολ παθητικό μέχρι τώρα η Ιπσουιτς έχει καλύτερη άμυνα μόνο από τη Ντονκάστερ, η οποία έχει δεχθεί 28. Και τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τη σημερινή αναμέτρηση με δεδομένο ότι τραυματίστηκε και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο «Σίτι Γκράουντ» ο έμπειρος στόπερ Ιμπραχίμα Σονκό. Ωστόσο, ο έμπειρος μέσος Λι Μπόιερ συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της εβδομάδας και θα βοηθήσει. Ετοιμος να επιστρέψει είναι και ο επιθετικός Νέιθαν Ελινγκτον. Τραυματίας παραμένει ο αμυντικός Ντάμιεν Ντελάνι.

 

 

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΧΑΛ

Ντέρμπι: Οι δύο τελευταίες διαδοχικές ήττες... μουτζούρωσαν την γενικά καλή εικόνα της Ντέρμπι σε αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος. Μετά το 0-3 από την Κάρντιφ τα «κριάρια» έχασαν 3-2 στην έδρα της Πίτερμπρο, σε ένα ματς που βρέθηκαν να προηγούνται 2-0. Ο Νάιτζελ Κλαφ τόνισε ότι οι συζητήσεις με τους συνεργάτες του περιορίστηκαν σε αυτά τα δύο ματς και κυρίως στον τρόπο που δέχθηκε τα γκολ η ομάδα του και όχι στους προηγούμενους 14 αγώνες, όπου όπως τόνισε η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες. Από τραυματισμό έρχεται ο αμυντικός Τζον Μπρέιφορντ και ο Κλαφ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του. Κοντά στην επιστροφή του βρίσκεται και ο αρχηγός Σον Μπάρκερ, μια και μεσοβδόμαδα πήρε χρόνο συμμετοχής αγωνιζόμενος με τις ρεζέρβες. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε μαζί με τους Ρίγκοτ (αμυντικός) και Γκριν (μέσος), που επίσης φλερτάρουν με μια θέση στην ενδεκάδα. Οι επιθετικοί Ντέιβις, Τάισον, Ρόμπινσον και ο αμυντικός Αντερσον ήταν οι τραυματίες της Ντέρμπι πριν τη διακοπή και από αυτούς μόνο ο Ρόμπινσον έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να παίξει.

Χαλ: Με νέα δεδομένα ξεκινάει η Χαλ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Οι δύο συνεχόμενες ήττες, από Μπάρνσλει και Γουέστ Χαμ, μάλλον ήταν τυχαίες για τις εξελίξεις. Η ουσία ήταν ότι ο Νάιτζελ Πίρσον δεν μπόρεσε να πει το «όχι» στην επιστροφή του στη Λέστερ και άφησε τις τίγρεις. Ο βετεράνος μέσος –και ούτως ή άλλως ήδη μέλος του τεχνικού τιμ- Νικ Μπάρμπι πήρε το χρίσμα του υπηρεσιακού τεχνικού από τη διοίκηση και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του. Πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί πιο... μόνιμη του προσωρινού. Εκτός δράσης από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται ο εξτρέμ Κάμερον Στιούαρτ, όμως ίσως σήμερα μπει ξανά στη «μάχη». Αλλος ένας παίκτης που μπορεί να επανέλθει μετά από μακροχρόνια απουσία είναι ο αριστερός μπακ Ντόουσον. Ο δανεικός επιθετικός από τη Λέστερ, Μάρτιν Γουόγκχορν, και ο μέσος Μάρτιν Πούσιτς παραμένουν εκτός, όπως και ο εξτρέμ Γκαρσία και ο μέσος Ολοφινζάνα.

 

 

ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΚΑΡΝΤΙΦ

Ρέντινγκ: Η ομάδα που σταμάτησε το αήττητο σερί εννέα αγώνων που είχε η Μπέριγχαμ έγινε την περασμένη αγωνιστική η Ρέντινγκ. Οι «βασιλικοί» βελτιώθηκαν αρκετά στην άμυνα και μετά από τέσσερις αγώνες γύρισαν στις επιτυχίες, με το 1-0 να διαμορφώνεται χάρησε σε γκολ του Νόελ Χαντ, ένα τέταρτο πριν από το τέλος. Πάντως και ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση, τονίζοντας ότι όσο περισσότερο παίζουν μαζί οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποιούνται τόσο καλύτεροι θα γίνονται. Πρακτικά πλήρη αποστολή έχουν οι γηπεδούχοι, αφού και οι διεθνείς των «βασιλικών» επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες τους χωρίς προβλήματα. Θέμα έχει προκύψει με τον πολύ καλό εξτρέμ Τζίμι Κεμπέ, ο οποίος δεν δέχθηκε να ανανεώσει και δήλωσε ότι περιμένει πως τον Ιανουάριο θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Κάρντιφ: Με γεμάτες «μπαταρίες» και προερχόμενη από ένα πολύ καλό σερί μπαίνει και πάλι στο πρωτάθλημα η Κάρντιφ. Οι Ουαλοί στα τρία προηγούμενα ματς έπαιξαν με Λιντς, Ντέρμπι και Κρίσταλ Πάλας, ομάδες δηλαδή που τότε βρίσκονταν από πάνω τους στη βαθμολογία, και κατάφεραν να συλλέξουν επτά βαθμούς. Οι «μπλούμπερντς» έχουν πολύ καλό μομέντουμ και απέναντι σε μια Ρέντινγκ που έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της θα ψάξουν για ακόμα ένα «τρίποντο». Οπως όλα δείχνουν ο Ντέιβιντ Μάρσαλ θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Ο τερμαφοτύλακας της Κάρντιφ αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του 3-0 επί της Ντέρμπι, όμως φαίνεται πως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Από το προηγούμενο ματς απουσίασε για προσωπικούς λόγους ο μέσος Στίβεν ΜακΦέιλ, αλλά και αυτός αναμένεται να βρεθεί στην ενδεκάδα. Ετσι, ο μοναδικός απόντας για τον Μάλκι Μακάι παραμένει ο επιθετικός Ρούντι Γκέστεντε.

 

 

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Σαουθάμπτον: Η πεποίθηση ότι η ομάδα θα επιστρέψει δυνατή στη δράση επικρατεί στη Σαουθάμπτον, μάλλον απόλυτα λογικά. Οι «άγιοι», που παραμένουν αήττητοι εδώ και επτά αγωνιστικές, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους πριν τη διακοπή με τρεις νίκες και απολογισμό τερμάτων 9-3. Μετά το πρόσωπο που δείχνουν στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος δικαιολογημένα οδηγούν την «κούρσα» και από τη στιγμή που δεν δείχνουν να... ξεφουσκώνουν τα καλύτερα έρχονται. Το τελευταίο παιχνίδι τους ήταν αρκετά αλλόκοτο. Προηγήθηκαν 2-0 στην έδρα της Κόβεντρι, ισοφαρίστηκαν στο 70’, όμως πίεσαν και πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ έφτασαν στο 4-2. Χωρίς νέα προβλήματα θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι. Μοναδικοί σίγουροι απόντες είναι ο βετεράνος στόπερ Ραντί Ζαϊντί και ο δεξιός μπακ Νταν Σίμπορν. Ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής Ντιν Χάμοντ είναι έτοιμος να επιστρέψει στη μεσαία γραμμή, ενώ και ο επιθετικός Λι Μπάρναρντ φαίνεται πως ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό.

Μπράιτον: Εσκασε το... χειλάκι τους στην Μπράιτον. Βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους οι «γλάροι» θύμησαν κάτι από την ομάδα που στο ξεκίνημα της περιόδου εντυπωσίασε και έφτασαν στο 2-0 επί της Μπάρνσλι. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ μετά από 10 αγωνιστικές και ο Ουρουγουανός ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Παράλληλα, έθεσε όριο στον εαυτό του ότι στα επόμενα δύο χρόνια η ομάδα θα πρέπει να είναι διεκδικήτρια της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ. Προς το παρόν, όμως, πρέπει να κοιτάξει το ματς στο «Σεντ Μέρις» και το πως η ομάδα του θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Αρκετές επιστροφές αναμένεται να έχουν οι φιλοξενούμενοι. Ο πλάγιος μπακ Μάρκς Πέιντερ, οι μέσοι Βισέντε και Γκονσάλο Χάρα και ο επιθετικός Γουΐλ Χόσκινς βρίσκονται πλέον στη διάθεση του Πογέτ. Στις προπονήσεις επέστρεψε και ο αμυντικός Ανταμ Ελ-Αμπντ, παίκτης της χρονιάς πέρυσι για την Μπράιτον, αλλά μάλλον δεν θα πιεστεί για να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους. Το τελευταίο παιχνίδι πριν την επιστροφή του στη Νιουκάστλ θα παίξει ο γκολκίπερ Στιβ Χάρπερ, αν και οι «γλάροι» ελπίζουν ότι θα επεκτείνουν τον δανεισμό του. Μακροχρόνια τραυματίες είναι ο κεντρικός αμυντικός Ελφικ και ο μέσος Ντίκερ.