Championship: 16η Αγωνιστική

Να διατηρήσει τη διαφορά που έχει φτιάξει από τους διώκτες της θέλει η Σαουθάμπτον, που φιλοξενείται στην Κόβεντρι. Ακόμη πιο δύσκολο το έργο της δεύτερης στη βαθμολογία Γουέστ Χαμ που δοκιμάζεται στην έδρα της Χαλ, ενώ θεωρητικά πιο εύκολη είναι η αποστολή της Μίντλεσμπρο που υποδέχεται την Γουότφορντ.  



Championship: 16η Αγωνιστική

ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Ιπσουιτς: Εμφανίζοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι προβλήματα όταν ο αντίπαλος «χτυπάει» στις αντεπιθέσεις, η Ιπσουιτς δεν απέφυγε την ήττα στην έδρα της Μίλγουολ. Ο Πολ Τζιούελ ήταν έξαλλος μετά το «βαρύ» 4-1 και έβαλε εναντίον των παικτών του, τονίζοντας ότι πολύ εξ αυτών εξακολουθούν να κάνουν του κεφαλιού τους. Οι «τράκτορ μπόις» είχαν καλύτερη κυκλοφορία από τους αντιπάλους τους, ωστόσο όχι σε σημεία του γηπέδου που θα μπορούσαν να γίνουν επικινδύνοι. Με προβλήματα θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι, αφού είναι δεδομένες οι απώλειες των βασικών Μπόιερ (μέσος), Σονκό (στόπερ) και Ντελάνι (αμυντικός). Επίσης, θέμα με τραυματισμούς έχουν και οι επιθετικοί Ελινγκτον και Μέρφι, με τη συμμετοχή τους να είναι αμφίβολη. Θετικό νέο για τον Τζιούελ είναι ότι εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο αμυντικός Ααρον Κρέσγουελ.

Ντονκάστερ: Πέμπτο ματς χωρίς νίκη για τη Ντονκάστερ, που σε αυτό το διάστημα έχει πάρει μόνο έναν βαθμό. Μετά το ξέσπασμα που προκάλεσε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντιν Σόντερς, οι «ρόβερς» έχουν επιστρέψει στα παλιά και μαζί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρά τη δουλειά που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην άμυνα η λειτουργία της Ντονκάστερ στα μετόπισθεν ήταν απογοητευτική στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μίντλεσμπρο και η εντός έδρας ήττα 1-3 ήρθε φυσιολογικά. O Μπίλι Σαρπ, που σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστική και αφιέρωσε το γκολ στον νεογέννητο γιο του που «έφυγε» πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή, θα είναι και πάλι στην επίθεση των «ρόβερς», έχοντας ξανά στο πλευρό του τον Ελ Χατζί Ντιούφ. Ο Ράιαν Μέισον τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο τελευταίο παιχνίδι και δίνεται αμφίβολος, όπως και ο έτερος μέσος Μπράιαν Στοκ. Ο Κρις Μπράουν (επιθετικός) και ο Μάρτιν Γουντς (μέσος) βρίσκονται κοντά στην επιστροφή τους, αλλά δεν προλαβαίνουν το ματς στο «Πόρτμαν Ρόουντ», ενώ σε επέμβαση θα υποβληθεί σύντομα ο Τζον Οστερ (μέσος).

 

 

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Κάρντιφ: Μια από τις καλύτερες... παραστάσεις της το τελευταίο διάστημα έδωσε μεσοβδόμαδα η Κάρντιφ και πέρασε σαν σίφουνας από το «Ελαντ Ρόουντ». Οι Ουαλοί δεν έχασαν στιγμή τον έλεγχο του αγώνα με τη Λιντς και όπως... έπρεπε έφτασαν στο τελικό 3-0. Οι «μπλούμπερντς» έρχονται από δύο εκτός έδρας παιχνίδια, με ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους στον βαθμολογικό πίνακα, στα οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν τέσσερις βαθμούς, δίχως να επηρεαστούν από τις απουσίες που είχαν. Αλλαγή έγινε στο ημίχρονο του προηγούμενο αγώνα ο γκολκίπερ Ντέιβιντ Μάρσαλ και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας. Ο επιθετικός Ρούντι Γκέστεντε παραμένει εκτός με πρόβλημα στον δικέφαλο, αλλά ο Κένι Μίλερ αναμένεται να συνεχίσει μπροστά, μια και δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην επιστροφή του στη δράση.

Κρίσταλ Πάλας: Μέχρι στιγμής η Κρίσταλ Πάλας ξεπερνάει τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο την περασμένη αγωνιστική έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόλις έναν πόντο μακριά από τη δεύτερη Γουέστ Χαμ. Οι «αετοί» έμειναν στο 0-0 στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτσμουθ 0-0, παραχωρώντας δεύτερη διαδοχική ισοπαλία μπροστά στο κοινό τους. Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τον τεχνικό Ντάγκι Φρίντμαν είναι ότι οι παίκτες του δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα σε δύο σερί παιχνίδι στο «Σέλχαρστ Παρκ». Στην 16άδα των φιλοξενούμενων αναμένεται να επιστρέψει ο Μάιλ Γιέντινακ. Ο Αυστραλός μέσος έμεινε εκτός αποστολής την Τρίτη, μια και την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει πατέρας. Ο εξτρέμ Σιν Σκάνελ και ο μέσος Τζόναθαν Γουΐλιαμς επίσης θα διεκδικήσουν θέση, σε περίπτωση που ο Ντάγκι Φρίντμαν αποφασίσει να κάνει κάποιες αλλαγές. Είναι απίθανο, πάντως, να διαφοροποιηθούν τα πράγματα στην άμυνα με τους Λονδρέζους να έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους στα έξι τελευταία παιχνίδια. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο μέσος Αλεξ Μάροου και ο μπακ Λι Χιλς.

 

 

ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Κόβεντρι: Ικανοποιητική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τραγική στο δεύτερο, ήταν η Κόβεντρι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μίλγουολ. Τα ερασιτεχνικά λάθη των παικτών της, όπως τα χαρακτήρισε ο Αντι Θορν, δεν συγχωρούνται σε αυτή την κατηγορία και φυσιολογικά ήρθε η ήττα 3-0. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» παραμένουν χωρίς νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά τουλάχιστον η διοίκηση βρήκε κάτι... ψιλά να δώσει στον Θορν, προκειμένου αυτός να προχωρήσει στην απόκτηση ενός δανεικού. Ουσιαστικά την ίδια αποστολή με την περασμένη αγωνιστική θα έχει στη διάθεσή του ο τεχνικός των γηπεδούχων. Ο φουλ-μπακ Κρις Κάσι παρακολούθησε από την εξέδρα το ματς με τη Μίλγουολ, λόγω τραυματισμού, και το ίδιο θα συμβεί σήμερα. Ο καλός μέσος Γκαέλ Μπικιραμά παραμένει εκτός για τρίτο παιχνίδι, εκτίοντας την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Οι αμυντικοί Μάρτιν Κρέινι και Τζόρνταν Κλαρκ επέστρεψαν στις προπονήσεις, όμως ακόμα δεν βρίσκονται στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Σαουθάμπτον: Οχι μόνο καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά βρίσκει τις ευκαιρίες να μεγαλώσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Η νίκη 2-1 επί της Πίτερμπρο επέτρεψε στη Σαουθάμπτον να ανοίξει την απόσταση στους πέντε βαθμούς από τη δεύτερη Γουέστ Χαμ και παράλληλα τη διατήρησε αήττητη για έκτη αγωνιστική. Κόντρα στους «πος» οι «άγιοι» πέτυχαν τα γκολ τους στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια και κέρδισαν ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα από τραυματισμό ή τιμωρία προετοιμάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για το ματς στο «Ricoh Arena». Ο επιθετικός Λι Μπάρναρντ είναι καλά μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό στον αστράγαλο, όμως ακόμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε αποστολή από τον Αντκινς. Οι αμυντικοί Ζαϊντί και Σίμπορν εξακολουθούν να μην υπολογίζονται.

 

 

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Μπλάκπουλ: Με τον γνώριμό μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Λομάνα Λούα Λούα, να σημειώνει δύο γκολ, και τον δανεικό από τη Λίβερπουλ Σέλβι, να κάνει χατ τρικ η Μπλάκπουλ πέτυχε τεράστια νίκη στην έδρα της Λιντς, με το επιβλητικό 5-0. Απόλυτα ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Ιαν Χολογουέι, ωστόσο γνωρίζει καλά ότι μια... αναλαμπή δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά για τη συνέχεια. Χρειάζεται σταθερότητα στην απόδοση και αυτό θα επιδιώξει αρχής γενομένης από σήμερα. Για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση ο Χολογουέι δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Λούα Λούα, ΜακΜάναμαν και Σιλβέστρ μπήκαν στην ενδεκάδα στο προηγούμενο ματς και αναμένεται να συνεχίσουν. Ο επιθετικός Γκάρι Τέιλορ-Φλέτσερ παραμένει στα... πιτς, κάτι που ισχύει και για τον καλό εξτρέμ Ελιοτ Γκραντέν.

Μίλγουολ: Ο Νταράιους Χέντρσον σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας στα έξι γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του, και η Μίλγουολ έφτασε στην τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Το ρίσκο που πήρε το καλοκαίρι ο Κένι Τζάκετ αποκτώντας τον 30χρονο επιθετικό για την ώρα αποδίδει και τα «λιοντάρια» έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός πλάνων εξακολουθούν να βρίσκονται ο αμυντικός Τζόρνταν Στιούαρτ και οι επιθετικοί Μαρκίς και Μπατ, όμως δεν υπάρχει κάποιο νέο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους. Ο Τζάκετ χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα στα τρία προηγούμενα ματς, με αποτέλεσμα τα «λιοντάρια» να πάρουν ισάριθμες νίκες, σκοράροντας δέκα φορές.

 

 

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Μπρίστολ Σίτι: Ξαφνικά το μέλλον της Μπρίστολ Σίτι δείχνει πιο φωτεινό. Εχοντας αποκτήσει ψυχολογία έπειτα από την πρώτη νίκη που πέτυχε με τον Ντέρεκ ΜακΑϊνς στον πάγκο, πάλεψε πολύ και τελικά κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από την έδρα της Γουέστ Χαμ και μάλιστα οι «ρόμπινς» είχαν και δοκάρι. Μετά από καιρό η Σίτι κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού. Οι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν αποκτώντας τον μέσο Στιβ Πίρσον δανεικό για δύο μήνες από τη Ντέρμπι. Ο τελευταίος αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, με τους «ρόμπινς» να ψάχνουν την πρώτη νίκη τους φέτος σε όλες τις διοργανώσεις στο «Αστον Γκέιτ». Χωρίς τους μακροχρόνια τραυματίες αμυντικός Κάρι και ΜακΑλιστερ θα παραταχθεί και σήμερα η Μπρίστολ Σίτι.

Μπέρνλι: Στις δύο νίκες σταμάτησε το επιτυχημένο σερί της Μπέρνλι, η οποία δεν κατάφερε να σώσει τίποτα από την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λέστερ. Οι «κλάρετς» δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, δέχθηκαν «φθηνά» γκολ και η ήττα 3-1 ήρθε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον Εντι Χάουϊ, αυτό που χρειάζεται η ομάδα του είναι να δημιουργήσει μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων, ώστε να αποκτήσουν οι παίκτες ψυχολογία και να απομακρυνθεί οριστικά η ομάδα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φουλ μπακ Μπράιαν Ιστον, που τραυματίστηκε στην πρόσφατη νίκη επί της Μπλάκπουλ. Αν δεν τα καταφέρει ίσως μπει στην 16άδα ως εναλλακτική αμυντική επιλογή ο Μάικλ Νταφ, μολονότι απουσιάζει από τη δράση για δυο μήνες. Πλησιάζει στην επάνοδό του ο φορ Πάτερσον, όμως το ματς στο «Αστον Γκέιτ» έρχεται αρκετά νωρίς γι’ αυτόν. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο βασικός γκολκίπερ Γένσεν και ο φορ Αϊνγκς.

 

 

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΝΤΕΡΜΠΙ

Πίτερμπρο: Από τα πρώτα 12 παιχνίδια της η Πίτερμπρο κατάφερε να μαζέψει 19 βαθμούς, ωστόσο η συγκομιδή της στα τρία τελευταία περιορίστηκε στο... τίποτα. Χάνοντας μεσοβδόμαδα στην έδρα της Σαουθάμπτον (2-1) οι «πος» έμειναν για τρίτο ματς χωρίς βαθμό, με τον Ντάρεν Φέργκιουσον να ισχυρίζεται πάντως ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί πανικός και παράλληλα τόνισε ότι στόχος της ομάδας του παραμένει η κατάκτηση 50 βαθμών, προκειμένου να τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Ο μέσος Λι Φρένκλινγκτον, που πρόσφατα ανανέωσε για ακόμα δυο χρόνια, είναι το νέο πρόβλημα για τους γηπεδούχους, αφού καλείται να εκτίσει ποινή μας αγωνιστικής, μετά την αποβολή του κόντρα στη Σαουθάμπτον. Με τους αμυντικούς Αλκοκ και Γούτον, και τον νεαρό μέσο Νιούελ να είναι τραυματίες ο Φέργκιουσον έχει μόλις 16 παίκτες στη διάθεσή του για τη σημερινή αναμέτρηση στο «Λόντον Ρόουντ». Τα προβλήματα τον υποχρεώνουν να έχει στον πάγκο τον 15χρονο επιθετικός Ζανάι Γκόρντον Χάτον.

Ντέρμπι: Κουρασμένη και χωρίς ιδιαίτερες εμπνεύσεις παρουσιάστηκε η Ντέρμπι και δεν απέφυγε την ήττα από την Κάρντιφ στο «Πράιντ Παρκ». Ο Νάιτζελ Κλαφ δεν έψαξε για δικαιολογίες για το 0-3, αν και παραδέχθηκε ότι αποτελεί πρόβλημα ότι από την ομάδα του τούτη την περίοδο λείπουν καμιά δεκαριά ποδοσφαιριστές. Ο 15χρονος επιθετικός Μέισον Μπένετ ξεκίνησε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και ίσως να χρειαστεί ξανά να είναι στο αρχικό σχήμα. Ο Κλαφ περιμένει πως και πως το διάλειμμα λόγω των Εθνικών ομάδων που ακολουθεί, θεωρώντας ότι σε αυτό το διάστημα θα μειωθούν τα προβλήματα. Ο αμυντικός Ράσελ Αντερσον είναι ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα των τραυματιών με την παρουσία του να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Τη θέση του στο προηγούμενο ματς, μετά το τραυματισμό του, κάλυψε ο κεντρικός αμυντικός Τζέικ Μπάξτον. Ο Κλαφ είναι ήδη χωρίς τον αρχηγό Μπάρκερ, τους επίσης αμυντικούς Ρίγκοτ, Ο’Μπράιν και Μπρέιφορντ, τους μέσους Μπέιλι και Γκριν, και τους επθετικούς Ντέιβις, Τάισον και Ρόμπινσον.

 

 

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Πόρτσμουθ: Μετά από καιρό ένα θετικό αποτέλεσμα για την Πόρτσμουθ, που μεσοβδόμαδα έφυγε με την ισοπαλία από την έδρα της φιλόδοξης Κρίσταλ Πάλας. Οι «πομπέι» έφτασαν στον στόχο τους διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους, ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, όμως ο Ντέιβ Κίτσον αστόχησε με κεφαλιά από εξαιρετική θέση. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του Στιβ Κότεριλ στο «Φράτον Παρκ», όμως στους γηπεδούχους εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το ποιος θα καλύψει το κενό του στον πάγκο. Για την ώρα συνεχίζουν οι υπηρεσιακοί Γουΐτιγχαμ και Γκρέι. Ο καλός μέσος Λίαμ Λόρενς είναι αμφίβολος για την επίσκεψη της Φόρεστ. Ο αμυντικός Γκρεγκ Χάλφορντ δεν έπαιξε στο «Σέλχαρστ Παρκ», ωστόσο υπάρχουν ελπίδες ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον ώμο. Πιθανότητες να μπει στην αποστολή έχει και ο έμπειρος επιθετικός Μπενζανί.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Πολύ λίγο έμεινε μακριά από το «Φράτον Παρκ» ο Στιβ Κότεριλ, που σήμερα επιστρέφει στο προηγούμενο «σπίτι» του. Στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ έχει βοηθήσουν τους «ρεντς» να ξαναβρούν την αυτοπεποίθησή τους και να πάρουν τα τρία από τα τέσσερα ματς με αυτόν στον πάγκο, με πιο πρόσφατο το 1-0 επί της Ρέντινγκ. Πάντως, ακόμα οι φιλοξενούμενοι αναζητούν σταθερότητα, η οποία φυσικά μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από τα αποτελέσματα. Κάποιο νέο πρόβλημα δεν υπάρχει για τον Κότεριλ, ο οποίος εξακολουθεί να μην υπολογίζει στον μακροχρόνια τραυματία Κόεν (μέσος). Ωστόσο, πιθανότητες να βρεθούν μετά από πάρα πολύ καιρό έχουν οι επιθετικοί Μπλάκστοκ και ΜακΚλίρι, και ο μέσος Αντερσον. Σε επέμβαση κήλης υποβλήθηκε ο φορ Μίλερ, που θα απουσιάσει το προσεχές διάστημα.

 

 

ΧΑΛ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Χαλ: Ενα πολύ καλό σερί αγώνων χωρίς ήττα είχε δημιουργήσει η Χαλ, όμως αυτό σταμάτησε την Τρίτη κόντρα στην Μπάρσνλι. Μετά από εννέα αγωνιστικές οι «τίγρεις» δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό απέναντι στους «τάικς», από τους οποίους ηττήθηκαν 2-1. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον αν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της Χαλ, το οποίο ήρθε μετά το 2-0, ο Ματ Φράιατ, δεν αστοχούσε σε πέναλτι στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνο, με το σκορ στο 0-0. Ο τερματοφύλακας Πέτερ Γκουλάσκι ενδέχεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση από τον Αύγουστο. Ο βασικός Αντριάνο Μπάσο αντιμετωπίζει πρόβλημα τενοντίτιδας και έτσι ο δανεικός από τη Λίβερπουλ Γκουλάσκι μπορεί να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά μετά την ήττα από τη Λιντς (16 Αυγούστου). Ο επιθετικός Γουόγκχορν, ο εξτρέμ Πούσιτς και ο έμπειρος μέσος Μπάρμπι έχουν κάποιες πιθανότητες να επιστρέψουν. Αντίθετα, δεδομένη είναι η απουσία του εξτρέμ Στιούαρτ.

Γουέστ Χαμ: Εντός έδρας απώλεια για τη Γουέστ Χαμ, που είδε την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μίντλσεμπρο να ανοίγει την απόσταση στους πέντε βάθμους. Τα «σφυριά» δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Μπρίστολ Σίτι, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η αστοχία του Φρεντερίκ Πικιόν ήταν ίσως ο σημαντικότερος λόγος που δεν επέτρεψε στους φίλους των Λονδρέζων να πανηγυρίσουν τη νίκη, όμως προς το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι έβγαλαν και κούραση, με τον Σαμ Αλαρντάις να δηλώνει ότι ανυπομονεί για το διάλειμμα που ακολουθεί. Χωρίς τον Γουίνστον Ριντ θα παραταχθούν τα «σφυριά». Ο αμυντικός από τη Νέα Ζηλανδία τραυματίστηκε την Τρίτη και θα λείψει για τουλάχιστον ένα μήνα. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η απώλεια και του βετεράνου επιθετικού Τζον Κάριου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Εκτός πλάνων εξακολουθούν να βρίσκονται οι μέσοι Μπέντλι, Λάνσμπερι, οι αμυντικοί Ντεμέλ, Τέιλορ και Ο'Νιλ.

 

 

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Μίντλεσμπρο: Αμεση ήταν η αντίδραση της Μίντλεσμπρο μετά την ήττα στο ντέρμπι κορυφής με τη Σαουθάμπτον. Οι παίκτες του Τόνι Μοουμπρέι επέστρεψαν στις νίκες στην έδρα της Ντονκάστερ. Αν και βρέθηκαν να χάνουν 1-0 βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το ματς και να φτάσουν στο υπέρ τους 3-1. Σημαντική η συνεισφορά του Βέλγου μέσου Φαρίς Αρούν, που μπήκε στο ματς όταν η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ. Σήμερα αναμένεται να κάνει την πρώτη παρουσία του στο αρχικό σχήμα ο νεαρός χαφ Σμόλγουντ. Λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασίσει για την ενδεκάδα ο Μοουμπρέι, αφού αρκετοί παίκτες του αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα. Ο δεξιός φουλ-μπακ Χότι και ο μέσος Μπέιλι αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά την Τρίτη. Ο μέσος Τόμσον είναι τραυματίας από το ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (18 Οκτωβρίου) και η κατάστασή του επίσης παρακολουθείται. Από την ίδια αναμέτρηση έφυγε τραυματίας ο αμυντικός Σεμπ Χάινς, που θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Γουότφορντ: Μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, που δικαιολογημένα προκάλεσα... μουρμούρα, η Γουότφορντ δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό της και έχει καταφέρει να δημιουργήσει σχετική απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μετά τη νίκη (3-2) του Σαββάτου επί της Πίτερμπρο, οι «σφήκες» κέρδισαν στο «Βικαρέιτζ Ρόουντ» και την Μπράιτον (1-0), καταφέρνοντας να κρατήσουν μια ομάδα με καλούς παίκτες μακριά από την περιοχή τους και ουσιαστικά χωρίς σουτ εντός εστίας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στην προσπάθεια για τρίτη διαδοχική επιτυχία ο Ντάιτς δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο έμπειρος επιθετικός Κρεγκ Μπίτι, που προσπαθεί να ξεπεράσει εγκαίρως πρόβλημα στον δικέφαλο. Πολύ πιθανό είναι να απουσιάσουν ξανά οι αμυντικοί Εστάς και Ντόιλι. Εκτός για 10-12 εβδομάδες αναμένεται να μείνει ο στόπερ Μάρτιν Τέιλορ.