Κορυφή με τσαμπουκά

Φουλ επίθεση αποφάσισε να παίξει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εντός έδρας με την Οτελούλ και του βγήκαν όλα. Νίκη με σκορ 2-0 για τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ με σκόρερ τους Βαλένσια και Ρούνεϊ και παράλληλα ισοπαλία της Μπενφίκα, που έστειλε τους «κόκκινους διαβόλους» στην κορυφή του ομίλου.



Κορυφή με τσαμπουκά

Α΄ Ημίχρονο

Φουλ επίθεση και δυνατό ξεκίνημα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού το σύστημα του Φέργκιουσον άρχισε να αποδίδει από το ξεκίνημα.  Εφτά λεπτά χρειάστηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπερμπάτοφ άνοιξε την μπάλα στον Τζόουνς εκείνος σέντραρε με τον Όουεν να παρεμβάλλεται και να τροφοδοτεί με ασίστ τον Βαλένσια που από κοντά με προβολή έκανε το 1-0.

Τα γέλια έδωσαν όμως άμεσα τη θέση τους στον προβληματισμό. Όχι λόγω κάποιου γκολ της Οτελούλ, αλλά εξαιτίας του τραυματισμού του Όουεν που στο 11’ έδωσε τη θέση του στον Ερνάντες. Μυικό μοιάζει να είναι το πρόβλημα του Άγγλου επιθετικού. Έστω κι έτσι όμως με τον Μεξικανό επιθετικό μπροστά, το σύστημα παρέμεινε το ίδιο.

Οι γηπεδούχοι με 70% κατοχή και την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων γυρνούσαν ωραία την μπάλα έξω από τα καρέ των φιλοξενούμενων, όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Οι Ερνάντες και Τζόουνς δεν βρήκαν στόχο στις σημαντικότερες ευκαιρίες της Γιουνάιτεντ, ενώ λίγο πριν το σφύριγμα της ανάπαυλας χρειάστηκε να επέμβει και ο Ντε Χέα για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Β΄ Ημίχρονο

Πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει σύστημα. Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραλίγο να σκοράρουν από τα πρώτα λεπτά και πάλι όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον αντίπαλο πορτιέρο όμως να αποκρούει την προσπάθεια του Μπερμπάτοφ.

Ανάλογη τύχη είχαν και οι  προσπάθειες που ακολούθησαν για τους γηπεδούχους με τους Νάνι, Άντερσον και Ροούνεϊ να μη βρίσκουν στόχο και τον Γκράχοβατς να πραγματοποιεί ένα σπουδαίο παιχνίδι αποκρούοντας ό,τι πάει στην εστία του. Η Γιουνάιτεντ κράτησε την κατοχή σε υψηλά επίπεδα, άνω του 60 % σε όλη τη διάρκεια του ματς και πραγματοποίησε 18 τελικές προσπάθειες έναντι 9 των αντιπάλων της!

Στο 87’ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της και στο δεύτερο ημίχρονο με το γκολ του Ρούνεϊ. Ο Άγγλος άσος σούταρε από μακριά με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους και να διαμορφώνεται το τελικό 2-0.

 

Οι συνθέσεις στο Γιουνάιτεντ - Οτελούλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φάμπιο, Φέρντιναντ, Έβανς (89' Φράιερς) , Τζόουνς, Άντερσον (80' Παρκ) , Νάνι, Βαλένσια, Ρούνεϊ, Όουεν (11’ Ερνάντες), Μπερμπάτοφ

Πάγκος: Λίντεγκααρντ, Εβρά, Πογκμπά, Γουέλμπεκ

Οτελούλ: Γκάχροβατς, Ραπά, Αντάλ (61’ Ιοργκά), Ίλιε (52’ Φρουνζά), Σάργκι, Κόστιν, Σαλαζεάνου, Φίλιπ, Νεαγιού, Γκιουργκιού (81' Παρασίβ), Πένα

Πάγκος: Μπρανέτ, Σκούμπιτς, Μπενγκα,  Πουνόσεβατς