Championship - 13η Αγωνιστική

Χωρίς διάλειμμα συνεχίζουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του οι σύλλογοι του Championship με αγώνα ανά τρεις μέρες! Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σαουθάμπτον δοκιμάζεται στην έδρα της Ρέντινγκ, ενώ η Ντέρμπι υποδέχεται τη Μίντλεσμπρο σε ένα ντέρμπι κορυφής.



Championship - 13η Αγωνιστική

Δείτε αναλυτικά τους αγώνες της Championship 

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ - ΛΙΝΤΣ

Πίτερμπρο: Επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών η Πίτερμπρο και με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια βρίσκεται ένα βήμα πριν μπει στην πρώτη εξάδα. Μάλιστα, αν κερδίσει σήμερα τη Λιντς, έστω για μερικές ώρες θα βρεθεί στη δεύτερη θέση. Στο προηγούμενο παιχνίδι της η «πος» ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στην Κάρντιφ και με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε σε μεγάλη νίκη 4-3. Κάποιο νέο αγωνιστικό πρόβλημα δεν προέκυψε στους γηπεδούχους και είναι πολύ πιθανό ο Φέργκιουσον να ξεκινήσει για τρίτη σερί αγωνιστική με την ίδια ενδεκάδα. Πάντως, υπάρχει και μια σκέψη για φρεσκάρισμα, με τον επιθετικό Πολ Τέιλορ, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική ήρθε από τον πάγκο και σημείωσε το νικητήριο τέρμα απέναντι στην Κάρντιφ, να διεκδικεί θέση.

Λιντς: Γκέλα στο «Ελαντ Ρόουντ» για τη Λιντς, που την «πάτησε» στις καθυστερήσεις κόντρα στην Κόβεντρι. Τα «παγόνια» προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος, όμως στη συνέχεια σήκωσαν το πόδι τους από το γκάζι, δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν βρήκαν το γκολ που θα τους έδινε διαφορά δύο τερμάτων και στο φινάλε διαμορφώθηκε το 1-1. Χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα Αντι Λόνεργκαν θα παραταχθεί η Λιντς. Ο Λόνεργκαν έσπασε ένα δάχτυλο και θα λείψει για περίπου έξι εβδομάδες, με τον Ρατσούμπκα να παίρνει τη θέση του. Ο Ρατσούμπκα έκανε την πρώτη του εμφάνιση μεσοβδόμαδα και φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στις καθυστερήσεις. Ο Γκρέισον δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα και πολύ δύσκολα θα κάνει επιπλέον αλλαγές, τη στιγμή που η Λιντς θέλει να επεκτείνει το αήττητο σερί της σε επτά παιχνίδια.

 

 

ΙΠΣΟΥΙΤΣ - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Ιπσουιτς: Η απόδοσή της ήταν τραγική. Η Πόρτσμουθ ήταν ανώτερη. Εντούτοις, η Ιπσουιτς βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και τελικά έφτασε στην τέταρτη διαδοχική νίκη της στο «Πόρτμαν Ρόουντ», επικρατώντας 1-0 των «πομπέι». Βέβαια, για να είναι κανείς επιτυχημένος στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνει κάτι και από αγώνες στους οποίους δεν είναι καλός, κάτι που τόνισε και ο τεχνικός των «τράκτορ μπόις», Πολ Τζιούελ. Αμφίβολος για την επίσκεψη της Κρίσταλ Πάλας είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ιμπραχίμα Σονκό, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο. Σίγουρα ο Τζιούελ δεν θέλει να κάνει αλλαγές σε μια άμυνα που έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια. Μοιρασμένες πιθανότητες να προλάβει, επίσης με πρόβλημα στον δικέφαλο, είναι και ο επιθετικός Τζέισον Σκότλαντ.

Κρίσταλ Πάλας: Σε καλή περίοδο βρίσκεται η Κρίσταλ Πάλας, η οποία έχει δημιουργήσει ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα (τρεις νίκες μια ισοπαλία). Μεσοβδόμαδα οι «αετοί» χρειάστηκε να... ιδρώσουν αρκετά κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι, πριν τελικά κάμψουν την αντίστασή της με πέναλτι στο 81’ (1-0). Σημαντικό για τους Λονδρέζους ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν έχουν δεχθεί γκολ. Ο βασικός μέσος Οουεν Γκάρβαν πιέζει για να επιστρέψει στην ενδεκάδα, έχοντας γυρίσει στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Φρίντμαν δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα και έτσι δεν υπολογίζει μόνο τον μέσο Αλεξ Μάροου και τον πλάγιο μπακ Λι Χιλς, που είναι μακροχρόνια τραυματίες.

  

 

ΚΑΡΝΤΙΦ - ΜΠΑΡΝΣΛΙ

Κάρντιφ: Απογοητευμένος με την έκβαση του αγώνα στην έδρα της Πίτερμπρο ήταν ο Μάλκι Μακάι, βλέποντας την ομάδα του να χάνει το προβάδισμα που απέκτησε στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου (3-2), πριν τελικά ηττηθεί 4-3. Οι «μπλούμπερντς» υπέκυψαν στις καθυστερήσεις, σε μια αναμέτρηση που είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία (υποστηρίζουν ότι τους ακυρώθηκε άδικα γκολ, με το οποίο θα έφταναν στο 2-0, και ότι δεν τους δόθηκε πέναλτι). Πολύ πιθανή πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του έμπειρου Σκοτσέζου επιθετικού Λι Μίλερ στο αρχικό σχήμα των Ουαλών. Ωστόσο, ο συμπατριώτης του και επίσης φορ Ρούντι Γκέστεντε παραμένει τραυματίας. Ο κεντρικός αμυντικός Μπεν Τέρνερ αγωνίστηκε και στα δύο τελευταία παιχνίδια, προερχόμενος από μακροχρόνια απουσία, και ενδεχομένως θα ξεκουραστεί.

Μπάρνσλι: Πολλές απουσίες έπρεπε να καλύψουν την περασμένη αγωνιστική οι «τάικς» και με αρκετούς παίκτες να υπερβάλουν εαυτούς τα κατάφεραν κόνρτα στην Μπέρνλι, την οποία κέρδισαν 2-0. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας του Κιθ Χιλ στα τρία τελευταία ματς, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρνσλι έχει κερδίσει μόνο ένα από τα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της (έχει και τέσσερις ισοπαλίες). Οι αμυντικοί Χάσελ και ΜακΕβιλι δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι και η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Δεδομένα εκτός πλάνων βρίσκονται οι μακροχρόνια τραυματίες μέσοι Πέρκινς, Νόουμπλ-Λάζαρους και Λόβρε. Στην επίθεση θα είναι σίγουρα ο Αντι Γκρέι, με τον Χιλ να «ψάχνεται» ανάμεσα στον Κρεγκ Ντέιβις και τον Ρικάρντο Βας Τε για τον παρτενέρ του.

 

 

ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΜΠΕΡΝΛΙ

Κόβεντρι: Η απόδοσή της μπορεί να μην προκάλεσε... φόβο, αλλά η ουσία για την Κόβεντρι ήταν ότι κατάφερε να μείνει όρθια σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως το «Ελαντ Ρόουντ», ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις τη Λιντς. Ασφαλώς το δώρο του αντίπαλου τερματοφύλακα ήταν ευπρόσδεκτο από τους «γαλάζιους ουρανούς» που πήραν μόλις τον δεύτερο φετινό βαθμό τους μακριά από τον «σπίτι» τους. Μόλις μια φορά έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ο επιθετικός Κόντι ΜακΝτόναλντ, από το καλοκαίρι που αποκτήθηκε από τη Νόριτς, όμως σήμερα ελπίζει ότι θα βρει θέση στην ενδεκάδα. Πιθανότητες να αγωνιστεί έχει ο βασικός χαφ ΜακΣέφρι, όμως η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν τη σέντρα. Στις προπονήσεις επέστρεψε αυτή την εβδομάδα ο επιθετικός Καρλ Μπέικερ, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του, όμως ακόμα δεν βρίσκεται σε θέση να παίξει.

Μπέρνλι: Μετά από ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα ο Εντι Χάουϊ είδε την ομάδα του να χάνει για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Οπως παραδέχθηκε ο τεχνικός των «κλάρετς» η αμυντική λειτουργία της ομάδας του στην έδρα της Μπάρνσλι ήταν «φτωχή» και δίκαια ήρθε η ήττα με σκορ 2-0. Με μόλις 16 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν στο Κόβεντρι οι φιλοξενούμενοι και το έργο του Χάουϊ μόνο εύκολο δεν είναι. Οι «κλάρετς» εξακολουθούν να είναι χωρίς τέσσερις παίκτες-κλειδιά στην προσπάθεια που κάνουν να επανέλθουν μετά τις διαδοχικές ήττες από Ρέντινγκ και Μπάρσνλι. Εκτός έμειναν οι επιθετικοί Πάτερσον και Αϊνγκς, ο αμυντικός Μάικλ Νταφ και τερματοφύλακας Μπράιαν Γένσεν. Μολονότι οι επιλογές δεν είναι πολλές ο Χάουϊ ίσως προχωρήσει σε αλλαγές, μια και η ομάδα του σημείωσε μόλις ένα γκολ στα τρία προηγούμενα ματς.

 

 

ΛΕΣΤΕΡ - ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Λέστερ: Με τον Τζερμέιν Μπέκφορντ να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λέστερ, οι «αλεπούδες» έφτασαν σε νίκη 2-0 επί της Γουότφορντ και πλέον βρίσκονται ελάχιστα μακριά από την είσοδό τους στην πρώτη εξάδα. Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον ήταν απόλυτα ικανοποιημένος για τρεις λόγους: σκόραραν και οι δύο επιθετικοί του, η μεσαία γραμμή κυριάρχησε και η άμυνα κράτησε το μηδέν. Χωρίς νέα προβλήματα προετοίμασε την ομάδα του για το σημερινό παιχνίδι ο Ερικσον. Στη νίκη επί της Γουότφορντ ο Σεντ Λέτζερ αντικατέστησε τον αρχηγό Ματ Μιλς στο κέντρο της άμυνας και λογικά θα συνεχίσει εκεί, μια και ο τελευταίος παραμένει τιμωρημένος. Ο Σουηδός τεχνικός έχει πολλές επιλογές σε περίπτωση που αποφασίσει να ανακατέψει την τράπουλα, όμως κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί.

Μίλγουολ: Δεύτερη στη σειρά ισοπαλία για τη Μίλγουολ, όμως η ουσία για την ομάδα του Κένι Τζάκετ είναι ότι εξακολουθεί να μην κερδίζει και γι’ αυτό παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Με γκολ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησηεις τα «λιοντάρια» πήραν το 1-1 στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπράιτον, αλλά για δέκατο στη σειρά παιχνίδι παρέμειναν δίχως «τρίποντο». Μια πολύ σημαντική επιστροφή ενδέχεται να έχουν οι φιλοξενούμενοι, αφού ο νεοφερμένος χαφ Τέρι Ρέικον (αποκτήθηκε από την Τσάρλτον το καλοκαίρι) ξεπέρασε τον τραυματισμό που υπέστη στο ντεμπούτο του και είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Μετά από αποχή 15 μηνών ο επιθετικός Σον Μπατ αγωνίστηκε με τις ρεζέρβες, όμως ακόμα δεν είναι έτοιμος. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο έτερος φορ Τζον Μαρκίς.

 

 

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΝΤΕΡΜΠΙ

Μίντλεσμπρο: Κάποια στιγμή θα ερχόταν κι αυτό. Την πρώτη ήττα της στην φετινή Τσάμπιονσιπ γνώρισε η Μίντλεσμπρο, μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν είχε χάσει μέχρι την περασμένη αγωνιστική, που δεν τα κατάφερε στο «Σίτι Γκράουντ». Η «Μπόρο» έχασε 2-0 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τον Τόνι Μοουμπρέι να παραδέχεται την ανωτερότητα του αντίπαλου, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στους παίκτες του. Τιμωρημένος είναι ο πολύ σημαντικός μέσος των γηπεδούχων Μπάρι Ρόμπσον, όμως αυτό δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα για τον Μοουμπρέι, ο οποίος έχει αρκετούς παίκτες αμφίβολους. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ράις Ουΐλιαμς και Μάθιου Μπέιτς θα περάσει από τεστ ετοιμότητας, κάτι που ισχύει για τον βασικό γκολκίπερ Ικέμε και τον μέσο Κέβιν Τόμσον. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο μέσος Φρανκς.

Ντέρμπι: Απογοήτευση από τη μία και ικανοποίηση από την άλλη. Αυτά ήταν τα δύο συναισθήματα που είχε ο Νάιτζελ Κλαφ μετά το 2-2 της Ντέρμπι στην έδρα της Ρέντινγκ. Απογοήτευση επειδή η ομάδα του έχασε δύο φορές το προβάδισμα και ικανοποίηση γιατί κατακτήθηκε ένας βαθμός μολονότι το σχήμα που παρέταξε δεν ήταν το καλύτερο, λόγων απουσιών. Σημαντικά προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι. Ο φορ Τάισον, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και για ακόμα ένα παιχνίδι δεν υπολογίζεται. Το πρόβλημα στη γραμμή κρούσης μεγαλώνει, αν αναλογιστούμε ότι την Τρίτη τραυματίστηκε και ο πρώτος σκόρερ των «κριαριών», Στίβεν Ντέιβις, που θα μείνει εκτός για έξι εβδομάδες. Ο Μπρέιφορντ θα απουσιάσει για περίπου το ίδιο διάστημα και ο Κλαφ έχει βγει στην αγορά για έναν δεξιό μπακ. Εκτός παραμένει ο αριστερός χαφ Κιλμπάν, που βρίσκεται πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.

 

 

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Μπλάκπουλ: Νίκη από το πουθενά και που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε πέτυχε στο προηγούμενο παιχνίδι της η Μπλάκπουλ, ξεπερνώντας το σοκ από τη βαριά ήττα στην έδρα της Γουέστ Χαμ (4-0). Οι «σισάιντερς» ήταν κάκιστοι κόντρα στη Ντονκάστερ και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, όμως βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το ματς στις καθυστερήσεις. Χωρίς κάποιο σημαντικό νέο πρόβλημα προετοιμάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για την αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, ίσως ο Χολογουέι να μπει στον… πειρασμό να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον νεαρό φορ Τόμας Ινς (γιος του πρώην άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ, Πολ Ινς), σκόρερ και των δύο τερμάτων κόντρα στη Ντονκάστερ, και τον μέσο ΜακΜάναμαν, οι οποίοι βοήθησαν να γυρίσει το ματς της περασμένης αγωνιστικής. Την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα ελπίζει ότι θα κάνει ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Λούα Λούα.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Ονειρικό ντεμπούτο για τον Στιβ Κότεριλ στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ. Μετά από καιρό οι «ρεντς» θύμησαν κάτι από την ομάδα που πέρυσι έφτασε μέχρι τα τελικά ανόδου και κατάφεραν να γίνουν ο πρώτος αντίπαλος που κέρδισε (2-0) φέτος τη Μίντλεσμπρο. Μένει να δούμε αν πρόκειται απλά για την αντίδραση που έχουν όλοι οι παίκτες σε αλλαγή προπονητή ή αν το «ξέσπασμα» της Φόρεστ θα έχει και συνέχεια. Οπως και ο συνάδελφός του στην Μπλάκπουλ, ο Κότεριλ δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα για το πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα της Μπλάκπουλ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι λείπουν οι απουσίες, μια και εξακολουθούν να μην υπολογίζονται οι επιθετικοί Μπλάκστοκ και ΜακΚλίρι και οι μέσοι Κόεν, Αντερσον και Μπόατενγκ.

 

 

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Πόρτσμουθ: Πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της παρουσιάστηκε η Πόρτσμουθ στην έδρα της Ιπσουιτς, ωστόσο έφυγε από το «Πόρτμαν Ρόουντ» με άδεια χέρια, μια και τελικά ηττήθηκε 1-0. Ετσι, παρέμεινα χωρίς νίκη μακριά από το κοινό τους και κόντρα στη Ντονκάστερ καλούνται να εκμεταλλευθούν την έδρα τους για να μπορέσουν να απομακρυνθούν περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις. Αμφίβολος για τους γηπεδούχους είναι ο επιθετικός Μπενζανί, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο. Η απουσία του βοήθησε τον Ντέιβ Κίτσον να κάνει την πρώτη εμφάνισή του στην ενδεκάδα από τον Αύγουστο, που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Λογικά θα μείνει στο αρχικό σχήμα και θα βρεθεί στο πλευρό του Λιουκ Βάρνι, στο 4-4-2 που χρησιμοποιούν πλέον οι υπηρεσιακοί Γουίγχαμ και Γκρέι.

Ντονκάστερ: Μόνο άδικο μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Ντονκάστερ στη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση με την Μπλάκπουλ. Οι «ρόβερς» ήταν ανώτερη από τους αντιπάλους τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με γκολ του Μπίλι Σαρπ, όμως έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις. Παρά την καλή εμφάνιση αυτή δεν παύει να ήταν η δεύτερη ήττα στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια και μένει να δούμε αν θα αντιδράσει η Ντονκάστερ ή απλά έφυγε η... μαγεία μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντιν Σόντερς. Με πολλά προβλήματα προετοιμάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για το ματς στο Πόρτσμουθ. Ο δανεισμός του γκολκίπερ Κρις Κέρκλαντ διακόπηκε μόλις μετά από παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του την περασμένη αγωνιστική. Ο Ράιαν Μέισον, ένας άλλος δανεικός από την Τότεναμ, δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπλάκπουλ και είναι αμφίβολος. Ο μέσος Οστερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αυχένα και ο αμυντικός Ο'Κόνορ στο πέλμα. Για αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο γκολκίπερ Γκάρι Γουντς, που δεν υπολογίζεται μαζί με τους Μπράουν (επιθετικός), Μάρτιν Γουντς (μέσος) και Λόκγουντ (αμυντικός).

 

 

ΧΑΛ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Χαλ: Χωρίς παιχνίδι έμεινε μεσοβδόμαδα η Χαλ, μια και βάσει προγράμματος έπρεπε να αντιμετωπίσει την Μπέρμιγχαμ, η οποία είχε υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι, οι «τίγρεις» είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα και αναμένεται να παρουσιαστούν πιο «φρέσκοι» κόντρα στη Γουότφορντ. Στο προηγούμενο παιχνίδι της η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον απέσπασε 0-0 στην έδρα της Μπράιτον. Επιστρέφει από τραυματισμό ο Μάρτιν Γουόγκχορν και αυτό προκαλεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον Πίρσον για την επίθεση. Σε θέση να αγωνιστεί είναι ξανά και ο μέσος Κόρις Εβανς, αλλά ο εξτρέμ Μάρτιν Πούσιτς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο ισχύο. Ο έμπειρος μέσος Νικ Μπάρμπι δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει.

Γουότφορντ: Την κάτω βόλτα έχει πάρει το τελευταίο διάτημα η Γουότφορντ, που δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε έναν βαθμό στα τρία τελευταία παιχνίδια της. Την Τρίτη ηττήθηκε σχετικά εύκολα 2-0 στην έδρα της Λέστερ και ίσως το μόνο θετικό που μπορούν να κρατήσουν οι «σφήκες» είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα έδειξαν κάποια σημάδια αντίδρασης. Χωρίς τον καλό δανεικό εξτρέμ Μάικλ Νάιτλι θα παίξουν πιθανότατα οι φιλοξενούμενοι. Στη διάθεση του προπονητή του βρίσκεται ο αμυντικός Λι Χόντσον, που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο, κάτι που δεν ισχύει για τον επίσης αμυντικό Μάρτιν Τέιλορ. Ο επιθετικός ΜακΓκιν παραμένει ο μόνος μακροχρόνια τραυματίας.

 

 

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Ρέντινγκ: Οι «βασιλικοί» δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντέρμπι, ωστόσο το πρόσημο στα δύο τελευταία παιχνίδια τους είναι θετικό, μια και με τη νίκη στην έδρα της Μπάρνσλι συγκέντρωσαν τέσσερις βαθμούς. Κόντρα στη Ντέρμπι η ομάδα του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ ήταν μάλλον άτυχη, μια και ουσιαστικά στις δύο τελικές προσπάθειες της προκοπής που έκανε ο αντίπαλος βρήκε στόχο, αλλά με δύο γκολ του Λε Φοντρ η ομάδα του αντέδρασε και διαμορφώθηκε το τελικό 2-2. Αν και έχασε το ματς με τη Ντέρμπι ο εξτρέμ ΜακΑνουφ επιστρέφει στην αποστολή των φιλοξενούμενων. Πολύ καλό ήταν για τον ΜακΝτέρμοτ και ότι ο επίσης εξτρέμ Κεμπέ που έπαιξε 70 λεπτά απέναντι στα «κριάρια» δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας του. Εκτός πλάνων παραμένει ο καλός μέσος Τζέι Ταμπ, όμως δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους.

Σαουθάμπτον: Νικήτρια στο μεγάλο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής αναδείχθηκε η Σαουθάμπτον και παρέμεινε στην κορυφή, ανοίγοντας μάλιστα την απόσταση από τους διώκτες της στους πέντε βαθμούς. Απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, τον οποίο χαρακτήρισε φαβορί για την άνοδο, ο Νάιτζελ Αντκινς είδε την ομάδα του κατά διαστήματα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να φτάνει τελικά στο 1-0. Πάντως η προσπάθεια του έμπειρου τεχνικού επικεντρώνεται στο να κρατήσει προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές του. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο καλός μέσος Λαλανά, ο οποίος δεν έχει συμμετάσχει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Αντκινς δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα και μάλιστα για πρώτη φορά φέτος είδε τον επιθετικό Λι Μπάρναρντ να μπαίνει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Μακροχρόνια τραυματίες για τους «αγίους» παραμένουν οι αμυντικοί Ζαϊντί και Σίμπορν.