«Ο Αμπράμοβιτς μόνο θα προσφέρει»

Έναν ακόμη λόγο για να κατευνάσει τα πνεύματα στις τάξεις των οπαδών παρουσίασε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, αναφορικά με το θέμα του γηπέδου. Όπως ανέφερε, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς μονάχα θα βγάλει από την τσέπη του χρήματα σε ενδεχόμενη μετακόμιση και δεν θα βγει οικονομικά ωφελημένος.



«Ο Αμπράμοβιτς μόνο θα προσφέρει»

Η διοίκηση του λονδρέζικου συλλόγου έχει ήδη καταθέσει πρόταση ανάκτησης των στρεμμάτων του «Στάμφορντ Μπριτζ» που είχαν πουληθεί σε οπαδούς της ομάδας μέσα στη δεκαετία του ’90.

Οι εκτάσεις, ανήκουν σε έναν σύλλογο με την ονομασία «Chelsea Pitch Owners» που ιδρύθηκε το 1993. Οι ιθύνοντες της Τσέλσι, έχοντας εκφράσει την επιθυμία τους για βελτίωση του επιπέδου που θα έρθει με την αποχώρηση από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και τη στέγαση σε νέο γήπεδο, προσπαθούν να πάρουν πάλι τα στρέμματα γης υπό την κατοχή τους.

Από τη μεριά τους, οι οπαδοί της ομάδας εναντιώνονται στη μετακόμιση και κάνουν προσπάθεια παραμονής στην ιστορική έδρα που εδώ και 106 χρόνια τους προσφέρει στιγμές ανεκτίμητης αξίας. 

Ο Μπρους Μπακ, τοποθετήθηκε αναφορικά με την υπόθεση που απασχολεί καθημερινά τον λονδρέζικο σύλλογο και τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει οικονομικά ωφελημένος ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, αφού θα χρειαστεί να βγάλει αρκετό ρευστό από τις τσέπες του.

«Η ανέγερση ενός νέου γηπέδου με χωρητικότητα που θα φτάνει μέχρι και τις 60.000 θέσεις, απαιτεί ένα ποσό κοντά στα 450 εκατ. λίρες. Μαζί με την αγορά της έκτασης, θα φτάσει στα 550 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Αμπράμοβιτς να ωφεληθεί οικονομικά και να έχει κέρδος από όλο αυτό. Θα χρειαστούν χρήματα, τόσο από αυτόν, όσο και από την τράπεζα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου των «μπλε».