Championship: 10η αγωνιστική

Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας είναι και το ντέρμπι της αγωνιστικής με την Λέστερ να υποδέχεται την Ντέρμπι. Στα άλλα ματς της ημέρας η πρωτοπόρος Σαουθάμπτον (Γουότφορντ εντός) έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο από την συγκάτοικο στην κορυφή Μίντλεσμπρο (Ρέντινγκ εκτός).



Championship: 10η αγωνιστική

ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Ιπσουιτς:Τεράστιας σημασίας «διπλό», κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, πραγματοποίησε μεσοβδόμαδα η Ιπσουιτς κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Ενα γκολ του πρώην «σφυριού» Λι Μπόιερ ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Πολ Τζιούελ τους τρεις βαθμούς στο «Απτον Παρκ». Ο τεχνικός των «τράκτορ μπόις» ανέφερε ότι αντίθετα με το τι γινόταν ένα μήνα νωρίτερα, πλέον οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση, ένω έδωσε μεγάλη σημασία και στο ότι η ομάδα του κράτησε απαραβίαστη την εστία της στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι ενισχύονται με τον δανεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι του νεαρού δεξιούν μπακ Ρις Ουαμπαρά, που παλεύει για μια θέση στην ενδεκάδα μαζί με τον Καρλος Εντουαρντς. Αμφίβολος παραμένεις ο επίσης δανεικός επιθετικός Ντάριλ Μέρφι, που τραυματίστηκε στο ζέσταμα του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ και τον αντικατέστησε ο Νέιθαν Ελινγκτον. Για ακόμα είναι ματς είναι αμφίβολο αν θα παίξει ο εξτρεμ Λι Μάρτιν, όμως επέστρεψε στις προπονήσεις ο χαφ Μαρκ Κένεντι και ίσως βρει χώρο στην 16άδα.

Μπράιτον:Την πρώτη ήττα της στο νεότευκτο «Amex» γνώρισε μεσοβδόμαδα η Μπράιτον, με τον Γκουστάβο Πογέτ να υποδέχεται με... ικανοποίηση το αποτέλεσμα. Οι «γκλάροι» ηττήθηκαν 3-1 και ο Ουρουγουανός υποστήριξε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα κάνει καλό στην ομάδα του, μια και θα προσγειώσει τους ποδοσφαριστές του. Επίσης ανάφερε ότι η Μπράιτον δεν είναι όσο καλή δείχνει η βαθμολογία και ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνίζονται για 90 λεπτά και όχι για ογδόντα, όπως έκαναν με την Κρίσταλ Πάλας και δέχθηκαν τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χωρίς τον Λούις Ντανκ θα παραταχθούν σήμερα οι φιλοξενούμενοι. Ο νεαρός αμυντικός εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής, συμπληρώνοντας πέντε κίτρινες κάρτες απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Με τους στόπερ Ελ-Αμπντ και Ελφικ να είναι μακροχρόνια τραυματίες και την απώλεια του Ντανκ ο Πογιέτ θα στραφεί σε έναν εκ των Κουκ ή Βινσελό για να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουκ προέγχεται από της ακαδημίες των «γλάρων» και έκανε το ντεμπούτο του στην πρόσφατη ήττα από τη Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ. Στο ίδιο ματς τραυματίστηκε ο πολύ καλός εξτρέμ Γουίλ Μπάκλι, που παραμένει εκτός.


ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Κρίσταλ Πάλας:Στοπ στο αρνητικό σερί τριών ηττών έβαλε η Κρίσταλ Πάλας, που ήταν αρκετά βελτιωμένη απέναντι στην Μπράιτον. Μολονότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το 6’ οι «αετοί» δεν τον έβαλαν κάτω, πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος και με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασαν στο υπέρ τους 3-1. Ο νεαρός δεξιός αμυντικός Ναθάνιελ Κλάιν, που πέρυσι αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για την Πάλας, δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμα φέτος λόγω τραυματισμού στο πόδι, όμως σήμερα ίσως βρεθεί για πρώτη φορά στην αποστολή. Ο Φρίντμαν δεν απέκτησε κάποιο νέο πρόβλημα από την αναμέτρηση της Τρίτης, ωστόσο εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή του τον αριστερό μπακ Λι Χιλς και τονυς μέσους Καγκίσο Ντικγκατσόι και Οουεν Γκάρβαν. Η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα ίσως να αφορά στη χρησιμοποίηση του μέσου Αμπροουζ, που απέναντι στην Μπράιτον μπήκε αλλαγή και σημείωσε το πολύ σημαντικό δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Γουέστ Χαμ:Απογοητευμένος από την παρουσία της ομάδας του ήταν ο Σαμ Αλαρντάις μετά την εντός έδρας ήττα (1-0) των Λονδρέζων από την Ιπσουιτς. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει ότι αν χάνονται εντός έδρας βαθμοί δυσκολεύουν τα πράγματα σχετικά με την άνοδο και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μετατρέψουν το «Απτον Παρκ» σε «φρούριο». Πάντως, μακριά από το «σπίτι» η Πάλας παραμένει αήττητη μέχρι τώρα (3 νίκες, 1 ισοπαλία) Ο δεξιός μπακ Τζέι Ο’Μπράιαν ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον δικέφαλο και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Επιπλέον, ο μέσος Ματ Τέιλορ και ο στόπερ Ουΐνστον Ριντ απουσίασαν από τον αγώνα της Τρίτης και θα περάσουν επίσης από τεστ ετοιμότητας. Παρά το πισωγύρισμα στην αναμέτρηση με την Ιπσουιτς ο «Μπιγκ Σαμ» δεν πρόκειται να κάνει συνταρακτικές αλλαγές, αν και αυτή τη φορά ο Κάρλτον Κόουλ θα έχει παρτενέρ στην επίθεση, με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2. Ενίσχυση της τελευταίας στιγμής για τα «σφυριά», που προχώρησαν στον δανεισμό του Μανουέλ Αλμούνια, από την Αρσεναλ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας θα αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρόμπερτ Γκριν, που θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες.


ΛΙΝΤΣ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Λιντς:Εχει δοκιμάσει τα πάντα, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ο Σάιμον Γκρέισον κάνει κάθε δυνατό συνδυασμό στα στόπερ, χρησιμοποιώντας και τους πέντε κεντρικούς αμυντικούς που έχει στη διάθεσή του, ωστόσο η Λιντς δεν λέει να βελτιωθεί στην άμυνα. Τα «παγόνια» έχασαν τεράστια ευκαιρία να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μπράιτον, όταν προηγήθηκαν 3-1, όμως στο δεύτερο μέρος κατέρρευσαν αμυντικά και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-3. Στους πρώτους οκτώ αγώνες της το παθητικό της Λιντς φτάνει κατά μέσο όρο σχεδόν το δύο και αν δεν βελτιωθεί θα πρέπει να σκοράρει αρκετές φορές για να φτάνει σε «τρίποντα». Σε σχέση με τη σημερινή αντίπαλό της έχει το πλεονέκτημα ότι δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα και λογικά είναι πιο «φρέσκια». Επίσης, ο Γκρέισον δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα με τραυματισμούς ή τιμωρίες και θα μπορέσει να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Πόρτσμουθ:Παιχνίδια της μοίρας. Με το νόμισμα που είχε πληρώσει την Μπλάκπουλ τρεις ημέρες πριν, πληρώθηκε την Τρίτη από την Πίτερμπρο. Το Σάββατο ο Χούσεκλεπ είχε βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις (το πρώτο του γκολ με την Πόρτσμουθ) και έδωσε τους τρεις βαθμούς στους «πομπέι» και ο ίδιος παίκτης «χτύπησε» ξανά, πάλι στις καθυστερήσεις, μόνο που σημάδεψε λάθος εστία και η Πίτερμπρο έφυγε με το 3-2 από το «Φράτον Παρκ». Χωρίς τους επιθετικούς Λουκ Βάρνι και Ντέιβ Κίτσον θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι. Ο πρώτος εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του από την αποβολή του κόντρα στη Χαλ, πριν 15 ημέρες, και ο δεύτερος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στα πλευρά. Από εκεί και πέρα ο έμπειρος στόπερ Ααρον Μοκοένα θα περάσει από τεστ ετοιμότητας , έχοντας λείψει από το ματς με την Πίτερμπρο με πρόβλημα στην πλάτη. Ενθαρρυντικό ήταν το ντεμπούτο στο κέντρο του Ρίισε, που πρόσφατα αποκτήθηκε δανεικός από τη Φούλαμ.


ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Μίλγουολ:Αύγουστος ήταν την τελευταία φορά που η Μίλγουολ έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών και έτσι εξηγείται απόλυτα γιατί τα «λιοντάρια» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζώνη του υποβιβασμού. Την περασμένη αγωνιστική σκόραραν με τον χαφ Λίαμ Φίνι, όμως μολονότι προηγήθηκαν αυτό το τέρμα δεν ήταν αρκετό για να τους γλυτώσει από την ήττα (2-1) στην έδρα της Γουότφορντ. Η απόδοση των Λονδρέζων δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και το ότι ο Κένι Τζάκετ μετά το ματς ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τη διαιτησία αυτό λέει πολλά. Ο καλός μέσος Τέρι Ρέικον επέστρεψε μετά από πολύ καιρό στις προπονήσεις και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί τουλάχιστον στην 16άδα, κάτι που ισχύει και για τον μέσο Μακνταγουάιρ, που απουσίασε από τα τρία τελευταία παιχνίδια. Ο επιθετικός Τζος ΜακΚουόιντ επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά λογικά δεν θα προλάβει, με τους Χάκετ (εξτρέμ), Χέντερσον (επιθετικός) και Μπατ (επιθετικός) να παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.

Μπέρνλι:Από την καλύτερη φετινή «παράστασή» της έρχεται η Μπέρνλι, η οποία στα μέσα της εβδομάδας δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι «κλάρετς» προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο τέταρτο, 4-0 στο ημίχρονο, με το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 5-1. Οι τρεις βαθμοί ήρθαν και ο Εντι Χάουϊ μπόρεσε να χαλαρώσει λίγο, αφού το τελευταίο διάστημα ένοιωθε μεγάλη πίεση στον πάγκο. Για ακόμα ένα παιχνίδι από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν οι εξτρέμ Τρίσι και Στάνισλας. Αμφότεροι ήταν αμφίβλοι και την Τρίτη, αν και τελικά ο δεύτερος βρέθηκε στην ενδεκάδα. Ο αμυντικός Νταφ επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά λογικά θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του μετά το διάλειμμα για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Οι Πάτερσον (επιθετικός)και Αϊνγκς (επιθετικός) παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.


ΜΠΑΡΝΣΛΙ – ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Μπάρνσλι:Λίγο ήθελε και η Μπάρνσλι θα χάλαγε το σερί της, αλλά έμεινε πιστή στις συνήθειες που έχει αποκτήσει τελευταία. Η ομάδα του Κιθ Χιλ προηγήθηκε στο 35’ στην έδρα της Ντέρμπι, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρα και για πέμπτη στη σειρά αγωνιστική ματς της Μπάρνσλι ολοκληρώθηκε χωρίς να αναδειχθεί νικητής. Οι συνεχείς ισοπαλίες κρατούν τους «τάικς»κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, αν και ο Χιλ δεν ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, με δεδομένο ότι η ομάδα του είχε αρκετές απουσίες. Το προβλήματα συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Το όνομα που προστέθηκε στη λίστα των τραυματιών είναι αυτό του μέσου Ντέιβιντ Πέρκινς, που θα λείψει για αρκετές εβδομάδες. Τραυματίας από την αναμέτρηση του «Πράιντ Παρκ» αποχώρησε και ο αμυντικός ΜακΕβιλι, που είναι αμφίβολος. Πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο μέσος Μάιλς Αντισον. Εκτός για ακόμα μια αγωνιστική παραμένουν οι επιθετικοί Νταν, Χέινς και Ντέιβις, οι μέσοι Νόουμπλ-Λάζαρους και Λόβρε, συν τους αμυντικούς Εντουαρντς και Πότερ.

Κόβεντρι:Σημαντική προσπάθεια να πάρει τους βαθμούς της νίκης μετά από τρεις αγωνιστικές έκανε η Κόβεντρι, όμως δεν τα κατάφερε και έμεινε στο 2-2 με την Μπλάκπουλ στο «Ricoh Arena». Τραγικοί στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Αντι Θορν βρέθηκαν να χάνουν. Με την αλλαγή συστήματος στο δεύτερο μισό παρουσίασαν άλλη εικόνα, γύρισα το ματς στο 83’, όμως στις καθυστερήσεις δέχθηκαν την ισοφάριση. Στα αγωνιστικά, ο Θορν έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο», μια και αρκετή παίκτες πιέζουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Ο μέσος Ντίγκαν επέστρεψε με γκολ στην ενδεκάδα, έχοντας μπει αλλαγή στο δεύτερο μέρος, και τώρα διεκδικεί θέση βασικού. Το ίδιο ισχύει και για τον φορ Κλάιβ Πλατ. Στα δύο προηγούμενα ματς ξεκουράστηκε ο 17χρονος μέσος από το Μπουρουντί, Γκαέλ Μπιγκιριμανά, όμως είναι έτοιμος να γυρίσει. Αντίθετα, για τέσσερις εβδομάδες εκτός αναμένεται να μείνει ο μέσος Μπέικερ.


ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Μπλάκπουλ:Για ένα ημίχρονο ήταν καλή στην έδρα της Κόβεντρι, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει μόνο την ισοπαλία (2-2) κι αυτή χάρη σε τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις. Η φαση που «σημάδεψε» τον αγώνα σημειώθηκε όταν η Κόβεντρι ισοφάρισε σε 1-1. Σε εκείνο το σημείο η Μπλάκπουλ έπαιζε με δέκα παίκτες (λόγω τραυματισμού), ο Ιαν Χολογουέι, προσπάθησε να αντικαταστήσει τον Ιβατ με τον Φίλιπς, ο τέταρτος διαιτητής δεν έδωσε... σημασία και μετά το γκολ ο τεχνικός των «σισάιντερς» βρέθηκε στην εξέδρα για διαμαρτυρία. Επιπλέον «κληρονόμησε» πρόστιμο 2.000 λιρών και μαζί ποινή μιας αγωνιστικής, την οποία θα εκτίσει σήμερα. Ο στόπερ Ιβατ, λόγω του τραυματισμού του, είναι αμφίβολο ότι θα αγωνιστεί σήμερα και το πιθανότερο είναι ότι τη θέση του θα πάρει ο Νιλ Ερντλι. Ο μέσος Ελιοτ Γκραντέν ήταν ο μοναδικός απόντας της Μπλάκπουλ κόντρα στην Κόβεντρι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λείψει ξανά. Οι «σισάιντερς» ενισχύθηκαν με τον δανεισμό του νεαρού χαφ της Λίβερπουλ Τζόνζο Σέλβι, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Μπρίστολ Σίτι:Αδυνατούσε να καταλάβει πως τα κατάφερε η ομάδα του και μάλλον καλά έκανε. Με ένα τέταρτο παιχνιδιού να απομένει η Μπρίστολ Σίτι είχε πλεονέκτημα δύο τερμάτων απέναντι στη Ρέντινγκ, για να μην καταφέρει στο τέλος να πάρει ούτε βαθμό, χάνοντας 3-2. Πιθανή η επιστροφή του Ντιν Γκέρκεν κάτω από τα δοκάρια, μια και μεσοβδόμαδα ο βετεράνος Ντέιβιντ Τζέιμς «γκέλαρε» σε δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα του . Σχεδόν απίθανό είναι να ταξιδέψει στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» ο Κόουλ Σκιουζ. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν ασθενής πριν το ματς με τη Ρέντινγκ και έκτοτε δεν έχει προπονηθεί. Αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ακόμα ο μπακ Τζέιμι ΜακΑλιστερ και περίπου 15 ημέρες θα χρειαστεί ο Λίαμ Φοντέν (στόπερ).


ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Πίτερμπρο:Χρειάστηκε να κάνει πέντε προσπάθειες, όμως τελικά η Πίτερμπρο κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της «τρίποντο» μακριά από το «Λόντον Ρόουντ». Οι «πος» προηγήθηκαν δύο φορές απέναντι στην Πόρτσμουθ και ισοφαρίστηκαν ισάριθμες πριν τελικά του αυτογκόλ του Χούσεκλεπ τους δώσει τη νίκη 3-2. Ικανοποίηση έφερε το αποτέλεσμα στον Ντάρεν Φέργκιουσον, όμως ο νεαρός τεχνικός παραδέχθηκε πως η εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο μέρος δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ο βασικός στόπερ Γκαμπριέλ Ζακουανί εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα σε δάχτυλο του ποδιού, όμως αναμένεται ξανά να βρεθεί στην ενδεκάδα. Ο Φέργκιουσον έχει στη διάθεσή τους τους Γούτον και Τόμπσον σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, αλλά ούτε θέλει να σκέφτεται τέτοιο ενδεχόμενο. Ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ της Πίτερμπρο Λι Τόμλιν, δεν είναι όσο σοβαρός είχε εκτιμηθεί αρχικά και αναμένεται να λείψει για περίπου ένα μήνα.

Ντονκάστερ:Αήττητη παραμένει με τον Ντιν Σόντερς στον πάγκο της η Ντονκάστερ. Μετά τη νίκη (1-0) επί της Κρίσταλ Πάλας στο ντεμπούτο του Ουαλού τεχνικού, ακολούθησε η ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Χαλ. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτοί αγώνες έγιναν στο «Κιπμόουτ» και σήμερα ο Σόντερς θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά εκτός έδρας. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ντονκάστερ αναμένεται να κάνει ο έμπειρος Γάλλος αμυντικός, Πασκάλ Τσιμποντά. Ο πρώην παίκτης μεταξύ άλλων της Τότεναμ και της Μπλάκμπερν αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Σόντερς από τη στιγμή που ανέλαβε. Ο τελευταίος έχει παρατάξει την ίδια ενδεκάδα σε δύο ματς στη Ντονκάστερ και σήμερα η μοναδική αλλαγή που θα κάνει θα είναι να χρησιμοποιήσει τον Τσιμποντά αντί του βετεράνου δεξιού μπακ Τζέιμς Ο’Κόνορ. Κρις Μπράουν (επιθετικός), Μάρτιν Γουντς (μέσος-αρχηγός) και Ανταμ Λόκγουντ (αμυντικός) παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.


ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Ρέντινγκ:Επική ανατροπή για τη Ρέντινγκ απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι. Οι «βασιλικοί» πήραν όλους τους βαθμούς σε έναν αγώνα που έδειχνε ότι δεν θα έπαιρναν απολύτως τίποτα, αφού σκόραραν τρεις φορές στο τελευταίο τέταρτο και έφτασαν στην επικράτηση, με σκορ 3-2. Ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί τονωτικό για την ομάδα του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, η οποία ακόμα αναζητεί τον καλό εαυτό της. Για ακόμα ένας ματς αμφίβολος για τους γηπεδούχους δίνεται ο πολύ χρήσιμος εξτρέμ Τζίμι Κεμπέ. Ο νεαρός φορ Τζον Ομπιτα είναι ο μοναδικός άλλος αξιοσημείωτος απόντα για τη Ρέντινγκ. Ο Γάλλος φορ Σεντρίκ Μπασεγιά έχει πλέον δικαίωμα να αγωνιστεί, αφού η Λιλ έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα, όμως δύσκολα ο ΜακΝτέρμοτ θα ρισκάρει τη χρησιμοποίησή του.

Μίντλεσμπρο:Δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη για τη Μίντλεσμπρο, που πάντως παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία. Η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της στη Λέστερ, με τον Σκοτσέζο τεχνικό να δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Για σήμερα προκάλεσε τους παίκτες του να πάρουν την έβδομη διαδοχική εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα. Τον Ράις Γουίλιαμς θα περιμένει ο Μοουμπρέι πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα. Ο Αυστραλός αμυντικός αγωνίστηκε ασθενής απέναντι στη Λέστερ και η παρουσία του θα κριθεί λίγο πριν τη σέντρα. Ο επιθετικός Σεμπ Χάινς συνεχίζει τη θεραπεία του για να ξεπεράσει πρόβλημα στο γόνατο και είναι απίθανο να αγωνιστεί κόντρα στη Ρέντινγκ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Τζόναθαν Φρανκς, που ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στις αρχικές επιλογές, θα μείνει εκτός τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, ωστόσο ο γκολκίπερ Τζον Στιλ είναι σε θέση να βοηθήσει πάλι.


ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ– ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Σαουθάμπτον:Για δεύτερο ματς χωρίς «τρίποντο» παρέμεινε η Σαουθαμπτον, που έφυγε με άδεια χέρια από την Ουαλία. Απέναντι σε μια Κάρντιφ με πάρα πολλές απουσίες οι «άγιοι» ξόδεψαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν και τελικά ηττήθηκαν 2-1. Εντούτοις, παραμένουν στην κορυφή και θέλουν τη νίκη κόντρα στη Γουότφορντ προκειμένου να διατηρηθούν εκεί. Ο αριστερός μπακ Νταν Χάρντινγκ έλειψε από τις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασιστεί αν θα επιστρέψει. Εκτός από το ξεκίνημα της περιόδου παραμένει ο βετεράνος αμυντικός Ραντί Ζαϊντί, με τον φορ Μπάρναρντ να είναι επίσης μακροχρόνα τραυματίας.Εκτός παραμένει και ο κεντρικός αμυντικός Ντιν Σίμπορν.

Γουότφορντ:Με τον πιτσιρικά Ρενέ Τζιλμάρτιν να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια η Γουότφορντ επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι «σφήκες» σημείωσαν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους, επικρατώντας 2-1 της Μίλγουολ στο «Βικαρέιτζ Ρόουντ». Το αποτέλεσμα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αρχικά βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Η λογική υπαγορεύει ότι ο Σιν Ντάιτς θα συνεχίσει με την ίδια ενδεκάδα από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα από τον προηγούμενο αγώνα. Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν μόνο ο χαφ Πιέρο Μινγκόια και ο αμυντικός Λι Χόντσον, όμως είναι αρκετά πιθανό αμφότεροι να βρεθούν στην 16άδα. Παραμένει εκτός δράσης ο μακροχρόνια τραυματίας επιθετικός Στίβεν ΜακΓκιν.


ΧΑΛ– ΚΑΡΝΤΙΦ

Χαλ:Μοιρασμένο παιχνίδι έγινε στο «Κιπμόουτ», απ’ όπου η Χαλ έφυγε με την ισοπαλία. Οι «τίγρεις» ήταν καλύτεροι από τη Ντονκάστερ στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν, όμως στο δεύτερο έπεσε η απόδοσή τους και η ισοφάριση ήρθε φυσιολογικά. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει συνολικά επτά τέρματα και σε καμία περίπτωση περισσότερα από ένα σε κάθε ενενηντάλεπτο. Λογικά, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, στην προσπάθεια που κάνουν να παραμένουν για έκτη αγωνιστική αήττητοι. Ο έμπειρος μέσος Πολ ΜακΚένα συνεχίζει να είναι εκτός δράσης. Δεν υπολογίζεται ούτε ο αμυντικός ΜακΣέιν, μολονότι μεσοβδόμαδα πήρε χρόνο συμμετοχής με τις ρεζέρβες.

Κάρντιφ:Πολλά προβλήματα είχε η Κάρντιφ την περασμένη αγωνιστική, όμως δεν την εμπόδισαν να φτάσει σε νίκη 2-1 κόντρα στη Σαουθάμπτον. Οι Ουαλοί ξεκίνησαν χωρίς επτά «ενδεκαδάτους», εκ των οποίων οι τρεις αποτελούν τη γραμμή κρούσης και χρειάστηκαν δύο τέρματα του έμπειρου Σκοτσέζου φορ Κένι Μίλερ για να φτάσουν στην επικράτηση. Προβλήματα υπάρχουν και για τη σημερινή αναμέτρηση, ωστόσο η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται ελαφρώς. Ο μεσοεπιθετικός Κονγουέι και οι επιθετικοί Ερνσοου και Γκέστεντε δεν αγωνίστηκαν στο προηγούμενο ματς και ο Μάλκι Μακάι ελπίζει ότι τουλάχιστον ο πρώτος θα τα καταφέρει. Οι αμυντικοί Τέρνερ και Κεϊνάν βρέθηκαν στον πάγκο και τουλάχιστον ένας απ’ τους δύο μπορεί να βρει θέση στο αρχικό σχήμα. Θετικά σημάδια υπάρχουν και για τον έμπειρο χαφ Νέιλορ, ενώ ο Μέισον θα είναι ο παρτενέρ του Μίλερ στην επίθεση.


ΛΕΣΤΕΡ – ΝΤΕΡΜΠΙ

Λέστερ:Από δύο συναπτές εξόδους έρχεται η Λέστερ, με την ομάδα του Σβεν Γκόραν Ερικσον να φεύγει με την ισοπαλία από τις δυνατές έδρες της Κάρντιφ και της Μίντλεσμπρο. Τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι για τις «αλεπούδες», που στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχουν δεχθεί γκολ. Το σημερινό παιχνίδι αποτελεί ακόμα μια πρόκληση για τη Λέστερ, που θέλει να δείξει ότι δικαιούται μια θέση στην πρώτη εξάδα. Προβληματισμός επικρατεί στους γηπεδούχους σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιθετικοί Τζόνσον και Γουέλενς, και ο μέσος Μάικλ Τζόνσον. Ολοι τους αντικαταστάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Μίντλεσμπρο και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο φορ Νιούτζεντ, που ξεκίνησε βασικός της χρονιά, επέστρεψε στις προπονήσεις έπειτα από ένα μήνα και έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί στη 16άδα.

Ντέρμπι:Την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το στραβοπάτημα της Σαουθάμπτον και να περάσει στην κορυφή έχασε η Ντέρμπι την προηγούμενη αγωνιστική. Τα «κριάρια» έμειναν στο 1-1 με τη Μπάρνσλι στο «Πράιντ Παρκ», αν και ο τεχνικός Νάιτζελ Κλαφ δεν έδειξε καθόλου δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, θεωρώντας πως για μεγάλα διαστήματα η ομάδα του «κατασκήνωσε» στην περιοχή του αντίπαλου. Μόλις 16 λεπτά άντεξε την περασμένη αγωνιστική ο αριστερός μπακ Γκάρεθ Ρόμπερτς και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με τη Λέστερ. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει είναι πιθανό ότι ο Κλαφ θα δώσει τη θέση του στον Κιλμπάν. Ο διεθνής Ιρλανδός έλεψει από τα δύο τελευταία ματς λόγω τραυματισμού, όμως επικρατεί αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει.