Championship: 8η Αγωνιστική

Να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει η Σαουθάμπτον και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να αλώσει την έδρα της Μπέρνλι. Σε απόσταση αναπνοής παραμένει η Μίντλεσμπρο που υποδέχεται την Ίπσουιτς με μόνη σκέψη τους τρεις βαθμούς.



Championship: 8η Αγωνιστική

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ

Γουέστ Χαμ:Εδαφος σε σχέση με άλλες ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχασε η Γουέστ Χαμ την περασμένη αγωνιστική. Τα «σφυριά» έμειναν στο 0-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μίλγοουλ, με τον Σαμ Αλαρντάις να έχει παράπονα από την αποτελεσματικότητα των παικτών του στην τελική προσπάθεια. Πλέον, στόχος των Λονδρέζων είναι η κατάκτηση έξι βαθμών στα δύο επόμενα ματς, αφoύ μετά την Πίτερμπρο υποδέχονται και την Ιπσουιτς. Στο προηγούμενο παιχνίδι τραυματίστηκε ο κεντρικός αμυντικός Τζέιμς Τόμκινς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν θα ήταν έτοιμος για σήμερα, όμως ο Αλαρντάις διατηρεί τις ελπίδες του και θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα ξεκινήσει ο Γουίνστον Ριντ, που τον αντικατέστησε και κόντρα στη Μίλγουολ. Ο επιθετικός Φρεντερίκ Πικιόν παραμένει τραυματίας, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση, ο δεξιός μπακ Γκι Ντεμέλ παραμένει τραυματίας, όπως και ο εξτρέμ Γκάρι Ο'Νίλ.

Πίτερμπρο:Με τον Εμιλ Σινκλέρ να κάνει σεφτέ στα γκολ η Πίτερμπρο επέστρεψε στις νίκες. Ο νεαρός φορ που αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή των μεταγραφών από τη Μάκλσφιλντ σημείωσε και τα δύο τέρματ της ομάδας του στο 2-1 επί της Μπέρνλι. Ο τεχνικός Ντάρεν Φέργκιουσον παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά, ωστόσο τον ικανοποίησε ο τρόπος με τον οποίον αμύνθηκε. Πρόβλημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες ο βασικός κεντρικός αμυντικός Γκαμπριέλ Ζακουανί, όμως αναμένεται να κάνει παυσίπονη ένεση και να αγωνιστεί. Κατά τα λοιπά, και πέραν του μακροχρόνια τραυματία Ντέιβιντ Χίμπερτ, ο Φέργκιουσον έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του. Ο επιθετικός Νίκι Αγιόσε παραχωρήθηκε δανεικός στη Σκάνθορπ μέχρι τον Ιανουάριο, προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής και να επανέλθει από τον τραυματισμό που τον κρατάει εκτός από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.


ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Κόβεντρι:Αλλη μια άσχημη εμφάνιση από την Κόβεντρι που συνοδεύτηκε από ήττα. Η ομάδα του Αντι Θορν... έμεινε στα αποδυτήρια στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα με την Ιπσουιτς, δέχθηκε δύο τέρματα σε αυτό το διάστημα και τελικά έχασε 3-0. Ο τεχνικός των γηπεδούχων εξακολουθεί να αναζητά έμπειρους παίκτες για να αποκτήσει δανεικούς, αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του έχουν πέσει στο κενό. Χωρίς τον Καρλ Μπέικερ θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι. Ο μέσος της Κόβεντρι υποβλήθηκε σε εξετάσεις στον αστράγαλο μετά τον τραυματισμό του απέναντι στην Ιπσουιτς, τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικά και αναμένεται να απουσιάσει για κάποιο διάστημα. Υγιής είναι και πάλι ο επιθετικός Κλάιβ Πλάιτ και θα βρεθεί στη 16άδα, όμως το παιχνίδι έρχεται πολύ νωρίς για τους τραυματίες Γκάρι Ντίγκαν (μέσος) και Ρίτσαρντ Γουντ (αμυντικός). Εκτός είναι και ο αμυντικός Τζέιμς ΜακΠέικ, που σύντομα θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Ρέντινγκ:Επειτα από καρέ ηττών οι «βασιλικοί» επέστρεψαν στις νίκες. Μάλιστα, απέναντι στη Ντονκάστερ σημείωσαν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους. Εφτασαν στο 2-0, όμως η απόδοσή τους απέναντι σε μια φαινομενικά αδύναμη ομάδα δεν ήταν ικανοποιητική και χρειάστηκε να έρθει από τον πάγκο ο νεοφερμένος επιθετικός Ανταμ Λε Φοντρ (σ.σ.: σήμερα θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του) για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή είναι αποφασισμένος να περιμένει τον Τζίμι Κεμπέ ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ. Ο Γάλλος εξτρέμ έγινε αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα την Πέμπτη. Το μοναδικό άλλο αξιόλογο πρόβλημα στον αμυντικό Αντι Γκρίφιν. Πάντως , ο τελευταίος επέστρεψε στις προπονήσεις και ίσως συμπεριληφθεί στην 16άδα.


ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Μίντλεσμπρο:Με τον Μάρβιν Εμνες να συνεχίσει το κρεσέντο των πρώτων αγωνιστικών η Μίντλσμπρο πέρασε από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας και πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση. Ο Ολλανδός επιθετικός σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρηση στο «Σέλχαρστ Παρκ», φτάνοντας τα πέντε σε επτά συμμετοχές. Μεσοβδόμαδα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο για το Λιγκ Καπ, με την Πάλας να παίρνει «εκδίκηση», με σκορ 2-1. Ωστόσο, είναι σαφές ποιες είναι οι προτεραιότητες της «Μπόρο» για την τρέχουσα περίοδο. Ο Εμνες δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση του Λιγκ Καπ για να ξεκουραστεί και σήμερα επιστρέφει έχοντας πάρει «ανάσες». Διαθέσιμος είναι και ο φουλ μπακ Τζόι Μπένετ, που εξέτισε την τιμωρία του. Ο Μαρτίν (μέσος) έχασε το δεύτερο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας και θα χρειαστεί να περάσει από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασιστεί η συμμετοχή του, με τους Σεμπ Χάινς (αμυντικός) και Τζέισον Στιλ (τερματοφύλακας) να εξακολουθούν να δουλεύουν στη φυσική κατάσταση. Εκτός για περίπου 12 εβδομάδες μένει ο Τζόναθαν Φρανκς (επιθετικός), ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο.

Ιπσουιτς:«Ανάσα» πήρε ο Πολ Τζιούελ, ο οποίος βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση λόγω του μέτριου ξεκινήματος που πραγματοποίησε η ομάδα του στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της Ιπσουιτς είδε την ομάδα του να ξεπερνάει εύκολα το εμπόδιο της Κόβεντρι (3-0) και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την επιθετική διάθεση με την οποία προσέγγισαν οι παίκτες του την αναμέτρηση. Αμφίβολη κρίνεται η παρουσία του πολύ σημαντικού κεντρικού αμυντικού Ιμπραχίμα Σονκό. Ο 35χρονος στόπερ άντεξε μόλις 35 λεπτά απέναντι στην Κόβεντρι και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασιστεί η συμμετοχή του. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει το κενό θα καλύψει ένας εκ των Ντελάνι ή Ινγκιμάρσον. Ο εξτρέμ Λι Μάρτιν εξέτισε τιμωρία τριών αγωνιστικών και επιστρέφει, όμως ο χαφ Μαρκ Κένεντι έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς και πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει και σήμερα.


ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΜΠΑΡΣΝΛΙ

Μπέρμιγχαμ:Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό είναι το ξεκίνημα που πραγαματοποιεί στην Τσάμπιονσιπ η Μπέρμιγχαμ, αλλά αυτό ήταν μάλλον κάτι αναμενόμενο. Το ρόστερ των «μπλε» μίκρυνε το καλοκαίρι και δύσκολα μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε διαδοχικά παιχνίδια. Πριν χάσουν την προηγούμενη αγωνιστική από τη Σαουθάμπτον (4-1) είχαν ματς για το Γιουρόπα Λιγκ με την Μπράγκα (ήττα 3-1) και μεσοβδόμαδα αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Σίτι για το Λιγκ Καπ (ήττα 2-0). Πολύ πιθανό είναι και πάλι ο Σέρβος φορ Νίκολα Ζίγκιτς να αγωνιστεί ως αλλαγή, στην προσπάθειά του να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό. Στη διάθεση του Κρις Χάτον βρίσκονται ο επιθετικός Κρις Γουντ και ο μέσος Γουέιντ Ελιοτ, που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Λιγκ Καπ.

Μπάρνσλι:Τρίτη στη σειρά ισοπαλία για την Μπάρνσλι, που έμεινε στο 1-1 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γουότφορντ. Παρά το γεγονός ότι οι «τάικς» έχουν μόλις μια νίκη στα πρώτα επτά παιχνίδια πρωταθλήματο ο Κιθ Χιλ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στον βαθμολογικό πίνακα. Από ίωση ταλαιπωρούνται αρκετά μέλη της ομάδας της Μπάρσνλι και ανάμεσα στους παίκτες που είναι αμφίβολοι για τη σημερινή αναμέτρηση είναι και ο αμυντικός Στίβεν Φόστερ. Ο Χιλ αρνήθηκε να σχολιάσει ποιοι παίκτες του έχουν προβλήματα, όμως είναι δεδομένο ότι ο Φόστερ δεν προπονήθηκε την Πέμπτη. Αμφίβολος, λόγω τραυματισμού, παραμένει ο εξτρέμ Ματ Νταν, ενώ μακροχρόνια απόντες παραμένουν ο Κρεγκ Ντέιβις (επιθετικός), ο Ρέουμπεν Νόουμπλ-Λάζαρους (επιθετικός), ο αμυντικός Μάιλς Αντισον και ο μέσος Γκόραν Λόβρε.


ΜΠΕΡΝΛΙ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Μπέρνλι:Μουδιασμένα έχει αρχίσει τη σεζόν η Μπέρνλι και έπειτα από τα επτά πρώτα ματς πρωταθλήματος παραμένει με μία νίκη. Την προηγούμενη εβδομάδα οι «κλάρετς» προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό από την έδρα της Πίτερμπρο, από την οποία ηττήθηκαν 2-1. Μεσοβδόμαδα επικράτησαν με το ίδιο σκορ της ΜΚ Ντονς και πέρασαν στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του έμεινε ο αμυντικός Μπεν Μι, όμως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και επιστρέφει. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τον έμπειρο γκολκίπερ Μπρίαν Γένσεν, που μένει και πάλι εκτός. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Μάρτιν Πάτερσον, όπως και οι Μάικλ Νταφ (αμυντικός), Ντάνι Αϊνγκς (επιθετικός).

Σαουθάμπτον:Επιβλητική είναι η παρουσία της Σαουθάμπτον μέχρι τώτα και δικαιολογημένα οι «άγιοι», αν και μόλις φέτος επέστρεψαν στην κατηγορία, βρίσκονται στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ.Την περασμένη αγωνιστική «φιλοδώρησαν» με τέσσερα τέρματα την υπολογίσιμη Μπέρμιγχαμ (4-1) και έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν μπορούν να έχουν υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια. Ο Ντάνι Φοξ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Πρέστον για το Λιγκ Καπ, όμως γυρίζει και θα αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ντιν Χάρντινγκ, που παραμένει τραυματίας. Στο 2-1 επί της Πρέστον ο Νάιτζελ Αντκινς άφησε εκτός αρκετούς βασικούς, που επιστρέφουν για τη σημερινή αναμέτρηση. Ωστόσο, εκτός πλάνων παραμένουν οι αμυντικοί Νταν Σίμπορν και Ραντί Ζαϊντί, όπως επίσης και ο επιθετικός Λι Μπάρναρντ.


ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΧΑΛ

Μπρίστολ Σίτι:Φουρτούνες στην Μπρίστολ Σίτι μετά και την ήττα (2-1) στην έδρα της Λιντς. Οι «ρόμπινς» παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού, χάνοντας ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν ακόμα και να έχουν πάρει, αν το βαρύ πυροβολικό τους, ο Νίκι Μέιναρντ, δεν αστοχούσε σε πέναλτι όταν το σκορ ήταν 1-1. Στη συγκεκριμένη φάση η Λιντς έμεινε και με παίκτη λιγότερο, όμως λίγο πριν το φινάλε βρήκε τον τρόπο να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Ο Κιθ Μίλεν ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα υπάρξουν αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σύστημα, γιατί έχει προβληματιστεί από τον εύκολο τρόπο με τον οποίο η ομάδα του δέχεται γκολ. Σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι ο Μίλεν θα αλλάξει τα πράγματα στα μετόπισθεν, αν και εξακολουθεί να μην υπολογίζει στους βασικούς αμυντικούς ΜακΑλιστερ και Φοντέν. Εν τω μεταξύ ο τρίτος γκολκίπερ Λούις Κάρι δόθηκε δανεικός στην Γκλούτσεστερ.

Χαλ:Αντίθετα με τη σημερινή αντίπαλό της, που δεν έχει πάρει «τρίποντο» εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, η Χαλ έρχεται από σερί τριών νικών και δείχνει να ξεπερνάει το μουδιασμένο ξεκίνημα. Ο Νάιτζελ Πίρσον χαρακτήρισε την εμφάνιση της ομάδας του ως την καλύτερη της περιόδου, σε ένα ματς που η επικράτηση ήρθε χάρη σε ένα τέρμα του έμπειρου μέσου Ρόμπερτ Κόρεν. Για τέταρτο σερί παιχνίδι οι «τίγρεις» δεν αναμένεται να έχουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα με τραυματισμό ή τιμωρία ο Πίρσον δεν έχει κανένα λόγο να… ανακατέψει την τράπουλα. Ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής Αντι Ντόουσον θα μείνει εκτός δράσης για ακόμα έξι εβδομάδες, όμως ο μακροχρόνια τραυματίας μπακ Πολ ΜακΣέιν έχει επιστρέψει πλέον σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τον εξτρέμ Μάρτιν Πούσιτς, όμως αυτός απέχει ακόμα πολύ από την πρώτη φετινή εμφάνισή του.


ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Ντέρμπι:Νίκη που πέρα από τους τρεις βαθμούς της δίνει και μεγάλη ψυχολογική ώθηση σημείωσε την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα του Νάιτζελ Κλαφ πήρε το εκτός έδρας ντέρμπι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (2-1), αν και από το 2΄αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Φίλντινγκ και από το 5' βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. «Πετύχαμε περισσότερα απ' ότι περιμέναμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός , που είδε τα «κριάρια» να επανέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες. Την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της Ντέρμπι θα κάνει ο γκολκίπερ Ανταμ Λέγκζντινς, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Μπάρτον, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Φίλντινγκ. Ο φορ Θίο Ρόμπινσον άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη φετινή παρουσία του στην ενδεκάδα και με τον πρώτο σκόρερ Στιβ Ντέιβις να είναι επίσης διαθέσιμος ο Κλαφ έχει αρκετές επιλογές στην επίθεση. Πολύ δύσκολα θα προλάβει το σημερινό παιχνίδι ο αριστερός μέσος Κιλμπάν.

Μίλγουολ:Σε ρηχά νερά κινείται μέχρι στιγμής η Μίλγουολ και ο Κένι Τζάκετ απαίτησε βελτίωση από τους ποδοσφαιριστές του σε όλες τις γραμμές. Το 0-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ ασφαλώς και δεν ήταν αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο μεσοβδόμαδα τα «λιοντάρια»… νιαούρισαν κόντρα στη Γουλβς, από την οποία ηττήθηκαν με 5-0 για το Λιγκ Καπ. Στην αποστολή των φιλοξενούμενων επιστρέφουν ο Τζέιμ Σίμπσον και ο Λίαμ Φίνι, που δεν είχε δικαίωμα να αντιμετωπίσουν τους «λύκους». Ο μέσος Μκανταγουάιρ επίσης απουσίαζε από την αναμέτρηση στο «Μολινό», όμως συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να επιστρέψει. Ο Χέντερσον εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και όπως και ο έτερος επιθετικός Τζος ΜακΚουίντι θα μείνει εκτός αποστολής. Μακροχρόνια τραυματίες είναι ο μέσος Ρέικον και ο φορ Μπατ.


ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Ντονκάστερ:Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Ντονκάστερ, λόγω της αδυναμίας της ομάδας να συλλέξει βαθμούς. Στις επτά πρώτες αγωνιστικές οι «ρόβερς» έχουν πάρει μόνο μια ισοπαλία και την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν 2-0 από τη Ρέντινγκ. Ετσι, η διοίκηση αποφάσισε να απομακρύνει από το πόστο του προπονητή τον Σιν Ο'Ντρίσκολ, που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία σχεδόν μια πενταετία, και να τον αντικαταστήσει με τον προπονητή της Ρέξαμ Ντιν Σόντερς, ο οποίος σήμερα θα κάνει ντεμπούτο. Με ενθαρρυντικά μαντάτα ξεκινά τη θητεία του ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, μια και βλέπει τον πρώτο σκόρερ πέρυσι των «ρόβερς» και πιο αξιόπιστο επιθετικό, τον Μπίλι Σαρπ, να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και να επιστρέφει μετά από μεγάλο διάστημα αποχής. Το ίδιο ισχύει και με τον νεαρό δανεικό στράικερ από την Τότεναμ Ράιαν Μέισον και αμφότεροι αναμένεται αρχικά να καθίσουν στον πάγκο. Ετοιμος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του είναι ο φορ Τζον Πάρκιν, που την περασμένη εβδομάδα αποκτήθηκε δανεικός από την Κάρντιφ. Ενας άλλος επιθετικός, ο Μίλαν Λάλκοβιτς, επέκτεινε τον δανεισμό του από την Τσέλσι.

Κρίσταλ Πάλας:Δύο φορές απέναντι στη Μίντλεσμπρο σε διάστημα λίγων ημερών βρέθηκε η Κρίσταλ Πάλας, έχοντας... μεικτά αποτελέσματα. Για το πρωτάθλημα οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν 1-0 μέσα στο «Σέλχαρστ Παρκ», όμως λίγες ημέρες αργότερα πήραν την εκδίκησή τους για το Λιγκ Καπ, επικρατώντας 2-1. Οι «αετοί» ευελπιστούν να εκμεταλλευθούν την αναταραχή που υπάρχει στους «ρόβερς» και να προσθέσουν ακόμα ένα «τρίποντο» στη συγκομιδή τους. Διλήμματα για τον καταρτισμό της σημερινής ενδεκάδας έχει ο Ντάγκι Φρίμαν. Ο τεχνικός των Λονδρέζων έκανε οκτώ αλλαγές στην αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ, παίρνοντας θετικά μηνύματα από παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και πλέον καλείται να αποφασίσει. Πάντως, δεδομένο είναι ότι κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Σπερόνι, στο κέντρο ο πολύτιμος Ντάρεν Αμπροουζ και στα πλάγια της επίθεσης ο εξτρέμ Σιν Σκάνελ, που πριν μερικές ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του. Εκτός πλάνων εξακολουθούν να βρίσκονται οι τραυματίες Κλάιν (δεξί μπακ), Χιλς (αμυντικός), Ντικγκατσόι (αμυντικός χαφ) και Γκάρβαν (μέσος).


ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Πόρτσμουθ:Χαμηλές πτήσεις πραγματοποιεί μέχρι στιγμής η Πόρτσμουθ και παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι «πομπέι» που την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκαν 1-0 από τη Χαλ. Ολοι στην ομάδα αισθάνονται ότι δικαιούνταν να έχουν μερικούς επιπλέον πόντους από τα μέχρι τώρα παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας διαδοχικά εντός έδρας την Μπλάκπουλ και την Πίτερμπρο. Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο πολύ σημαντικός Λίαμ Λόρενς, ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν για τους γηπεδούχους. Ο φορ Λιου Βάρνι ξεκινά ποινή τριών αγωνιστικών, ενώ και ο βασικός επιθετικός Ντέιβ Κίτσον δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στα πλευρά. Απόντος του Λόρεντς ο Γουόρντ αγωνίστηκε στα χαφ απέναντι στη Χαλ, όμως τώρα αναμένεται να επιστρέψει στη γνώριμη γι' αυτόν θέση του δεξιού μπακ.

Μπλάκπουλ:Ικανή να διεκδικήσει άμεσα την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ δείχνει μέχρι στιγμής η Μπλάκπουλ, που έχει ικανοποιητική βαθμολογική συγκομιδή. Πάντως, στο τελευταίο παιχνίδι της δεν… τρέλανε με την εμφάνισή της, αφού ήταν μάλλον τυχερή που πήρε εντός έδρας ισοπαλία από την Κάρντιφ, σε ένα αγώνα που όπως ανάφερε ο Ιαν Χολογουέι η ομάδα του «δεν δικαιούταν τίποτα». Ο τεχνικός των «σισάιντερς» είδε με ικανοποίηση να τελειώνει θετικά το σίριαλ με τον Γκάρι Τέιλορ-Φλέτσερ, με τον πολύ καλό επιθετικό να ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Μπλάκπουλ. Δύο απουσίες προέκυψαν στους φιλοξενούμενους, με τον Χολογουέι να μην υπολογίζει στους Ερντλι (αμυντικός) και Γκραντέν (μέσος). Πέραν αυτών ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα, αν και αναμένεται να κάνει 1-2 αλλαγές στην ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στην Κάρντιφ.


ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Γουότφορντ:Τέσσερα ματς χωρίς ήττα συμπλήρωσε η Γουότφορντ που δείχνει ότι αρχίζει να βρίσκει την απαραίτητη σταθερότητα στην απόδοσή της. Ωστόσο, οι «σφήκες» δεν μπόρεσαν να ανέβουν σημαντικά στη βαθμολογία, μια τα τρία από τα τέσσερα αυτά ματς τελείωσαν ισόπαλα. Πιο πρόσφατο αυτό στην έδρα της έδρα της Μπάρνσλι (1-1), με τον Σιν Ντάιτς να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησε αμυντικά η ομάδα του. Το καλό για τους γηπεδούχους είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα και εφόσον το επιθυμεί ο Ντάιτς μπορεί να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα. Οι επιθετικοί Ιγουελούμο και Γκάρνερ έπαιξαν μεσοβδόμαδα για ένα ημίχρονο σε φιλικό με την ΚΠΡ και πιέζουν για επιστροφή. Ο αμυντικός Λι Χόντσον και ο μέσος ΜακΓκιν παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.

Νότιγχαμ Φόρεστ:Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Στιβ ΜακΚλάρεν μετά και τη νέα γκέλα της Φόρεστ. Οι «ρεντς» έχασαν και από τη ντέρμπι μπροστά στο κοινό τους, σε ένα ματς που βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω από το 2' και με προβάδισμα στο σκορ από το 5'. Μεσοβδόμαδα έχασαν 4-3 στο «Σίτι Γκράουντ» από τη Νιουκάστλ στο Λιγκ Καπ, αλλά αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σε περίπτωση που το αποτέλεσμα και σήμερα δεν είναι το επιθυμητό. Τεράστιο πλήγμα αποτελεί για τη Φόρεστ του έμπειρου χαφ Κόεν (σ.σ: ξεκίνησε τη σεζόν σαν φουλ μπακ), ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και θα λείψει για περίπου ένα χρόνο από τη δράση. Οι «ρεντς» έδρασαν άμεσα για να καλύψουν το κενό του και προχώρησαν στον δανεισμό του Κλάιντ Χιλ από την ΚΠΡ. Ο τελευταίος είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει. Τραυματίες παραμένουν οι μέσοι Μπόατενγκ, Αντερσον και οι επιθετικοί ΜακΚλίρι, Μπλάκστοκ.


Αναλυτικά τα ματς της αγωνιστικής

Σάββατο 24/9 (17:00)

Μπέρμιγχαμ - Μπάρνσλεϊ

Μπρίστολ Σίτι - Χαλ

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον

Κόβεντρι - Ρέντινγκ

Ντέρμπι - Μίλγουολ

Ντονκάστερ - Κρίσταλ Πάλας

Μίντλεσμπρο - Ίπσουιτς

Πόρτσμουθ - Μπλάκπουλ

Γουέστ Χαμ - Πίτερμπρο

Γουότφορντ - Νότιγχαμ Φόρεστ (19:15)

Κυριακή 25/9 (15:15)

Κάρντιφ - Λέστερ