Η Λέστερ νίκησε και ο Τίλεμανς απογείωσε την αξία του με τον κόσμο στις εξέδρες να δίνει χρώμα!

Ο κόσμος ήταν και πάλι στις εξέδρες,  ο Τίλεμανς πετυχε υπέροχο γκολ ο Σμάιχελ έκανε σούπερ επέμβαση και η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς στο Γουέμπλεϊ ξόρκισε το φάντασμα των χαμένων τελικών στο FA Cup.  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Λέστερ νίκησε και ο Τίλεμανς απογείωσε την αξία του με τον κόσμο στις εξέδρες να δίνει χρώμα!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η Λέστερ γνώριζε πως βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο δίλλημα. Είχε να αντιμετωπίσει την Τσέλσι δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Τι ήταν σημαντικότερο όμως για αυτήν; Ο τίτλος του FA Cup που ποτέ δεν είχε κατακτήσει ή η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης περιόδου;

Πολλοί θα πουν πως η Λέστερ με την χθεσινή της εμφάνιση φανέρωσε την επιλογή της. Κανένας όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν αναλογιστεί πως η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αν πετύχει και τρίτη διαδοχική νίκη επί της Τσέλσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα βρεθεί... «στα αστέρια» και θα «κλειδώσει» και επίσημα πως η φετινή είναι αναμφίβολα η καλύτερή της χρονιά, μετά το πρωτάθλημα του 2015-16.

Στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι, η Λέστερ ήταν εξαιρετική σε όλη την διάρκεια του ματς. Το πάθος των ποδοσφαιριστών της ήταν ευδιάκριτο, η ανασταλτική της λειτουργία περιόρισε σημαντικά τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Λονδρέζων και ο Τζέιμι Βάρντι έμοιαζε πάντα έτοιμος να κάνει την «ζημιά», μετρώντας ήδη δύο τελικές προσπάθειες πριν από την λήξη του ημιχρόνου.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη του ματς και στο δεύτερο μέρος. Η Λέστερ εξακολούθησε να τρέχει ακατάπαυστα και εν τέλει βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με προσωπική ενέργεια του καλύτερού της ποδοσφαιριστή στον τελικό, Γιούρι Τίλεμανς.

Ο Βέλγος πήρε την μπάλα, έξω από την περιοχή, και αφού διένυσε μιά μικρή απόσταση με την «στρογγυλή θεά» στην κατοχή του, έγραψε το 1-0 με ένα φανταστικό σουτ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κέπα. Σαφέστατα υπάρχει ζήτημα με το χέρι του Πέρεθ πριν το γκολ αλλά είναι θέμα κρίσης του διαιτητή. 

Η Τσέλσι κλήθηκε να αντιδράσει και ο Ρότζερς το γνώριζε. Έριξε στο ματς τον αρχηγό της ομάδας, Γουές Μόργκαν, και τον Τσάουντρι για να περιορίσει τους κινδύνους, αλλά στο τέλος αυτός που την κράτησε «ζωντανή» ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ.

Ο Δανός τερματοφύλακας προέβη σε μία φανταστική επέμβαση τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε σε προσπάθεια του Μέισον Μάουντ, η Λέστερ στάθηκε τυχερή στο γκολ του Τσίλγουελ που ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ο Σμάιχελ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας την τελευταία δεκαετία, που αγωνίζεται στον τελικό του FA Cup, όντας αρχηγός της ομάδας.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Λέστερ να κατακτά το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, με τον Ρότζερς να γίνεται ο πρώτος, μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που κατακτά, τόσο το κύπελλο Αγγλίας, όσο και αυτό της Σκωτίας! 

Ο Μπρένταν Ρότζερς παράλληλα δεν έχει χάσει κανέναν τελικό στην καριέρα του, με τον Τζέιμι Βάρντι να αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας αγωνιστεί στην καριέρα του  σε όλους τους γύρους της διοργάνωσης (13), με 19 ματς και 2 γκολ!

Στο τέλος, οι παίκτες και συγκεκριμένα ο Σμάιχελ, έφεραν τον πρόεδρο της ομάδας, Αϊγιαουάτ Σριβανταναπράμπα στο γήπεδο, για να πανηγυρίσει το τρόπαιο μαζί τους, με τον ίδιο να είναι φανερά συγκινημένος και με χαρακτηριστικές κινήσεις να αφιερώνει το τρόπαιο στον πατέρα του, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, που έφυγε από την ζωή μετά την πτώση του ελικοπτέρου του.

Πρόκειται βεβαίως για έναν από τους πιο αγαπητούς προέδρους στο ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να συνεχίζει το έργο του πατέρα του και να μπορεί να είναι περήφανος για το δημιούργημά του. 

Κοίταξε λοιπόν τον ουρανό και το πρωτάθλημα του 2016, αναβίωσε ξανά στο Γουέμπλεϊ...

Μόνο που δεν ήταν περίπτωση Δαυίδ και Γολιάθ που θα ήθελαν κάποιοι να παρομοιάσουν τη νίκη της Λέστερ. Μία ομάδα που πλέον έχει αλλάξει επίπεδο μετά το πρωτάθλημα του 2016, που σταθερά είναι ψηλά και που έχει δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη δεν είναι Σταχτοπούτα οπως ήταν με εκεινο το εκπληκτικό πρωτάθλημα πέντε χρόνια πριν!