Σκοτ Κάρσον: Δώρο... 10ετίας του έκανε ο Πεπ

Παραδέχθηκε πως πίστευε ότι το όνειρο της συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ είχε τελειώσει για εκείνον. Κι όμως, το 2021, έγινε κάτι... μαγικό. Δέκα χρόνια μετά, έπαιξε ξανά στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο Σκοτ Κάρσον το χρωστάει στον Πεπ, ο οποίος του έκανε ένα δώρο το οποίο μέσα σε 90' «έσβησε» τα 10 έτη δίχως λάμψη στην πρώτη κατηγορία...  



Σκοτ Κάρσον: Δώρο... 10ετίας του έκανε ο Πεπ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Σκοτ Κάρσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, δύο χρόνια μετά την μεταγραφή του στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, και επανεμφανίστηκε στον κόσμο της Premier League, μετά από 10 χρόνια απουσίας.

O 35χρονος Άγγλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε την 146η συμμετοχή του στην Premier League, και αγωνίστηκε ξανά βασικός έπειτα από 3.645 ημέρες, με το συγκεκριμένο διάστημα να αποτελεί και το μεγαλύτερο χάσμα δύο συμμετοχών για κάποιον τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα.

Παρ\ όλα αυτά ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας εξασφαλίσει ήδη το τρίτο του πρωτάθλημα με την Μάντσεστερ Σίτι, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Κάρσον, ο οποίος αποτελεί μαζί με τον Τζέιμς Μίλνερ τους μοναδικούς ποδοσφαιριστές της κατηγορίας που ήταν παρόντες στο πρωτάθλημα και πριν από 16 χρόνια!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως ο έμπειρος γκολκίπερ δέχθηκε και πάλι 3 γκολ, όπως ακριβώς και στο τελευταίο του παιχνίδι το 2011, με την φανέλα της Γουέστ Μπρομ απέναντι στην Νιούκαστλ (3-3), αλλά η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε, κατορθώνοντας να κερδίσει ματς που παραβιάστηκε 3 φορές η εστία της, για πρώτη φορά μετά το 2013 και το 6-3 επί της Άρσεναλ!

Τέλος ο Σκοτ Κάρσον απέκρουσε και πέναλτι (13ο στην καριέρα του) για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια αλλά παράλληλα βελτίωσε και την προσωπική του επίδοση στις μεταβιβάσεις, καθώς απέναντι στην Νιούκαστλ, έκανε μόλις δύο λάθη και ολοκλήρωσε το ματς με 90% ποσοστό επιτυχίας μεταβιβάσεων για πρώτη φορά στην καριέρα του!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ