Στο «Ολντ Τράφορντ» με Σαλάχ και Μανέ... επιτέλους να βρίσκονται

Η Λίβερπουλ απόψε θα παίξει στο «Ολντ Τράφορντ» το μεγάλο εξ αναβολής ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Μανέ και Σαλάχ εύχονται μετά το ματς με την Σαουθάμπτον, να έγινε... η αρχή στις μεταξύ τους συνεργασίες για γκολ, έστω κι αν ήρθε αργά για φέτος.  



Στο «Ολντ Τράφορντ» με Σαλάχ και Μανέ... επιτέλους να βρίσκονται

Στην δύσκολη, πλην όμως σημαντική νίκη της Λίβερπουλ απέναντι στους «αγίους» με σκορ 2-0, το τέρμα που σημείωσε ο Μανέ στο πρώτο μέρος έως ότου ο Τιάγκο «κλειδώσει» την νίκη, ήρθε έπειτα από την ... πρώτη για φέτος, ασίστ του Σαλάχ στον Σενεγαλέζο!

Αυτό ήταν κάτι που είχε να συμβεί 11 ολόκληρους μήνες.

Τον Ιούνιο του 2020, οι δύο επιθετικοί της Λίβερπουλ είχαν συνεργαστεί με τον ίδιο τρόπο, στην νίκη της ομάδας τους επί της Κρίσταλ Πάλας με σκορ 4-0, και πάλι στο «Άνφιλντ», , ενώ το αντίστροφο (ασίστ Μανέ, γκολ Σαλάχ), έχει να λάβει χώρα στην Premier League, 15 μήνες.

Τελευταία φορά ήταν στις αρχές Μαρτίου, στο ίδιο γήπεδο, στο 2-1 της Λίβερπουλ επί της Μπόρνμουθ.

Εντύπωση βεβαίως προκαλεί το συγκεκριμένο γεγονός, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν συνυπάρξει σε 121 ματς της Premier League, μετρώντας 83 νίκες και μόλις 15 ήττες, έχοντας παράλληλα συμμετάσχει άμεσα ο ένας σε γκολ του άλλου 16 φορές, πράγμα που δεν επιτυγχάνεται φέτος και φανερώνει πολλά για την σεζόν που διανύει η Λίβερπουλ.

Ο Μανέ βρήκε δίχτυα για 2η φορά απέναντι στην Σαουθάμπτον, στα 8 ματς που έχει τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, με το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Λίβερπουλ να επιτυγχάνεται εις βάρος των «αγίων».

Είναι και ο τελευταίος παίκτης της Σαουθάμπτον που έχει σκοράρει στο Άνφιλντ σε αγώνα πρωταθλήματος, στο 1-1, τον Οκτώβριο του 2015.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ