Μάντσεστερ Σίτι: Πρωταθλήτρια κι ας βρέθηκε στο -8 τα Χριστούγεννα!

Τον 5ο της τίτλο πρωταθλήματος από καταβολής Premier League, πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ευνοήθηκε από το «διπλό» της Λέστερ στο «Όλντ Τράφορντ» και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, που κατακτά το πρωτάθλημα έχοντας βρεθεί στο -8 τα Χριστούγεννα!  



Μάντσεστερ Σίτι: Πρωταθλήτρια κι ας βρέθηκε στο -8 τα Χριστούγεννα!

Πρωταθλήτρια για 7η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, δίχως μάλιστα να χρειαστεί να αγωνιστεί, καθώς μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Λέστερ με σκορ 2-1 στο «Όλντ Τράφορντ» κατόρθωσε να «κλειδώσει» τον τίτλο, έχοντας πλέον 10 βαθμούς διαφορά και μόλις 3 αγωνιστικές να απομένουν.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό μάλιστα γίνεται το επίτευγμά της, αν αναλογιστεί κανείς την βαθμολογική θέση και την απόσταση της Μάντσεστερ Σίτι από την κορυφή, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην έναρξη της εορστατικής περιόδου των Χριστουγέννων έπειτα από μια νίκη με σκορ 1-0 επί της Σαουθάμπτον, βρισκόταν έξω από την 4άδα και στο -8 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, όμως είχε ένα ματς λιγότερο.

Έκτοτε, έπειτα από την ισοπαλία με την Γουέστ Μπρομ με 1-1, δεν «ξανασκόνταψε» πουθενά, με 13 συνεχόμενες νίκες μέχρι και το ντέρμπι του Μάντσεστερ όπου η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 στο Etihad απλά για τις... εντυπώσεις και το γόητρο.

Οι 8 βαθμοί που χώριζαν την Λίβερπουλ από τη Σίτι την περίοδο των Χριστουγέννων, έμοιαζαν ν' αποτελούν ασφαλή φαινομενικά απόσταση για τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, τα φαινόμενα… απατούν.

Η Σίτι επέστρεψε και η διαφορά της με την Λίβερπουλ την δεδομένη χρονική στιγμή τοποθετείται στους 23 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει πως η ομάδα του Kloppo από εκείνο το σημείο και μετά συγκέντρωσε μόλις 26 πόντους, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι 57!

Περισσότερους δηλαδή από τους διπλάσιους, ξεπερνώντας τους περσινούς Πρωταθλητές και σε άλλες στατιστικές κατηγορίες, όπως τα γκολ.

Η Σίτι σκόραρε 52 φορές σε 22 ματς και δέχθηκε 14 γκολ, ενώ οι «κόκκινοι» σκόραραν 28 φορές και δέχθηκαν 6 τέρματα περισσότερα από την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Αυτή ήταν η 3η φορά στην ιστορία της Premier League που ανατρέπεται η διαφορά των 8 βαθμών και η πρώτη μετά το 2000, με τις άλλες δύο να έχουν πραγματοποιηθεί από την Γιουνάιτεντ του 1995-96 και την Άρσεναλ, δύο χρόνια μετά!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ