Η Άρσεναλ έριξε την Γουέστ Μπρομ, μεγάλο stop στα όνειρα 4άδας για την Γουέστ Χαμ

Η Άρσεναλ ξεπέρασε την πίκρα του αποκλεισμού στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με νίκη που ήρθε με σκορ 3-1 επί της Γουέστ Μπρομ, η οποία υποβιβάστηκε και μαθηματικά, τερματίζοντας το παραμύθι του Σαμ Άλαρνταϊς για όλες τις ομάδες που έχει σώσει... Η Έβερτον έκανε μεγάλη ζημιά στην Γουέστ Χαμ επικρατώντας 1-0 και αφήνοντας το σύνολο του Μόγιες στο -5 από την τετράδα. 



Η Άρσεναλ έριξε την Γουέστ Μπρομ, μεγάλο stop στα όνειρα 4άδας για την Γουέστ Χαμ

Η Γουέστ Μπρομ για 5η φορά στα χρονικά υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ (και 11η συνολικά από την πρώτη κατηγορία) και θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ μετά και την ήττα (3-1) στο Λονδίνο από την Άρσεναλ.

Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν πλέον έγιναν δύο, με την Φούλαμ να φαίνεται πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι εκείνη που θα τις ακολουθήσει...

Στο παιχνίδι του «Έμιρεϊτς», η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κατάφερε από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και να χαμογελάσει έστω και λίγο μετά τον πικρό αποκλεισμό στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Σμιθ Ρόου με έξυπνο τελείωμα από σέντρα του Μπουκάγιο Σακά στο 29' άνοιξε το σκορ, με τον Νικολά Πεπέ έξι λεπτά αργότερα να ξεκινάει από την δεξιά πλευρά, να συγκλίνει κεντρικά και με ωραίο σουτ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Η Γουέστ Μπρομ με τον Ματέους Περέιρα στο 67ο λεπτό μείωσε με υπέροχη ατομική ενέργεια διασχίζοντας το μισό γήπεδο, ενώ, ο Γουίλιαν στο 90' με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Έβερτον έκανε μεγάλη ζημιά στα όνειρα που φαινόταν να έχει η Γουέστ Χαμ για την τετράδα, αφήνοντας την ομάδα του Μόγιες στο -5 από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κάλβερτ – Λιούιν με διαγώνιο σουτ στο 24ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ των «ζαχαρωτών» στο Λονδίνο για το 1-0 της ομάδας του Αντσελότι που από την πλευρά της συνεχίζει να κάνει όνειρα για ευρωπαϊκή θέση.

 

Κώστας Ζάλιαρης