Η αξιοπρέπεια της Γιουνάιτεντ απέτρεψε την στέψη της Σίτι (vids)

Με την 10η επαναφορά της για φέτος σε εκτός έδρας ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτρεψε την στέψη της Μάντσεστερ Σίτι και πήρε όλους τους βαθμούς από την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ φτάνοντας στο τελικό 3-1. Κορυφαίος teenager σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο Μέισον Γκρίνγουντ.   



Η αξιοπρέπεια της Γιουνάιτεντ απέτρεψε την στέψη της Σίτι (vids)

Η Βίλα έκανε τους οπαδούς της Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ορέγονται σαμπάνιες και πάρτι το απόγευμα της Κυριακής, αφού, το σύνολο των Σμιθ και Τέρι κατάφερε να πάρει προβάδισμα στην αναμέτρηση του «Βίλα Παρκ» με καταπληκτικό γκολ.

Στο 24ο λεπτό ο Τραορέ προσπάθησε να κάνει μια ντρίμπλα με τακουνιά στον Λίντελοφ, ο τελευταίος δεν την «έφαγε», όμως, ο φορ της Βίλα κατάφερε με ένα πολύ δυνατό αριστερό σουτ να αιφνιδιάσει τον αμυντικό των «κόκκινων διαβόλων» και να νικήσει τον Χέντερσον για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι αισθάνθηκαν κάποια πίεση μετά το προβάδισμά τους, αφού θα ερχόταν η αντίδραση από την Γιουνάιτεντ, η οποία χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος για να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Αρχικά στο 52' ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε εύστοχα το αχρείαστο πέναλτι που έκανε ο Ντάγκλας Λουίζ στον Πολ Πογκμπά, ενώ, στο 56' ο Μέισον Γκρίνγουντ από ασίστ του Γουάν – Μπισάκα εκτέλεσε άμεσα για το 2-1 της Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνεϊ φτάνοντας στα 16 τέρματα για φέτος στο πρωτάθλημα, ως ο τοπ σκόρερ teenager στην ιστορία της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Η ομάδα του Σόλσκιερ συνέχισε σε αρκετά καλό ρυθμό, πέρασε στο ματς και ο Έντινσον Καβάνι, οι «χωριάτες» με την ταχύτητα του Τραορέ προσπάθησαν να παραμείνουν απειλητικοί και ο Matador στο 87' έγραψε το τελικό 3-1 της αναμέτρησης έπειτα από εκπληκτική κίνηση μπροστά από τον Κας και κεφαλιά από σέντρα του Ράσφορντ.

Στο 89' ο Γουότκινς για θέατρο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε πτώση του στην περιοχή για πέναλτι και η Βίλα τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο. 

Έτσι, σημειώθηκε η νέα παράταση στην μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου για τη Σίτι...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης