Η Τσέλσι ανέβαλε την στέψη και πήρε τον αέρα της Σίτι! (vids)

Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και συνολικά τρία ακυρωθέντα γκολ για οφσάιντ, η Τσέλσι έφυγε από το Μάντσεστερ με νίκη (2-1) που ήρθε στο φινάλε απέναντι στην Σίτι, αναβάλλοντας την στέψη των «πολιτών» για το φετινό πρωτάθλημα! Ξανά ο Τούχελ θριαμβεύει απέναντι στον Γκουαρδιόλα μέσα σε τρεις εβδομάδες και πλέον οι δυο τους θα τα ξαναπούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Σοβαρότατο αβαντάζ και για την 4άδα για τους Λονδρέζους. 



Η Τσέλσι ανέβαλε την στέψη και πήρε τον αέρα της Σίτι! (vids)

Έπειτα από τους πολύ δύσκολους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και με δεδομένη την κόπωση όλων των παικτών από το φορτωμένο πρόγραμμα, οι Τούχελ και Γκουαρδιόλα έκαναν rotation στις 11άδες των ομάδων τους. Παίκτες όπως οι Ρις Τζέιμς, Μάρκος Αλόνσο, Μπίλι Γκίλμουρ, Κρίστιαν Πούλισικ και Χακίμ Ζίγιεχ πήραν φανέλα βασικού για τους «μπλε», ενώ, ο Καταλανός κόουτς των «πολιτών» εμπιστεύθηκε τους Λαπόρτ, Άκε, Κανσέλο και Μεντί στην άμυνα, τον Ρόδρι στα χαφ, τον Φεράν Τόρες και έδωσε φανέλα βασικού και στον Σέρχιο Αγουέρο.

Μοιρασμένα ήταν τα διαστήματα κατοχής της μπάλας για τις δύο ομάδες, αφού και η Σίτι κατάφερνε να κρατήσει και να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, αλλά και η Τσέλσι να φτιάξει καταστάσεις προς τα καρέ του Έντερσον. Η καλύτερη στιγμή από πλευράς πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ ήταν μια κεφαλιά του Άκε από εκτέλεση κόρνερ στο 17ο λεπτό, ενώ, ο Τίμο Βέρνερ είχε ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ στο 32' παρεμβαίνοντας σε μακρινό σουτ του Τζέιμς. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να κάνουν τελική προς την εστία της Σίτι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους με τον Ζίγιεχ ν' αναγκάζει τον Έντερσον σε ωραία επέμβαση, για να έρθει ένα μεγάλο λάθος στην άμυνα των «μπλε» και το πρώτο γκολ του Στέρλινγκ έπειτα από 76 μέρες.

Ο Κρίστενσεν έκανε τεράστια γκάφα σε βαθιά μπαλιά προς τον Ζέσους, υπέστη και μυϊκό τραυματισμό, ο Βραζιλιάνος συνέχισε, πάσαρε στον Αγουέρο που έκανε κακό κοντρόλ μπροστα σε κενή εστία και ο Άγγλος επιθετικός των διαφαινόμενων Πρωταθλητών σκόραρε με μια επαφή για το 1-0.

 

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για την Τσέλσι όταν στις καθυστερήσεις των πρώτων 45' ο Γκίλμουρ έπεσε λανθασμένα πάνω στον Ζέσους, υπήρξε επαφή με τα πόδια, ο Αγουέρο έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα όμως εκτέλεσε αλά Πανένκα, με τον Μεντί να σηκώνεται γρήγορα και να μπλοκάρει!

 

Η Τσέλσι προσπάθησε ν' αντιδράσει στο δεύτερο μέρος και κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, όμως, δεν έβρισκε την ουσία που θα ήθελε να έχει στις προσπάθειές της ώστε να απειλήσει την εστία του Έντερσον και να βρει απάντηση στο γκολ του Στέρλινγκ. Κι αφού τα συνεχόμενα λάθη των παικτών της Σίτι οδηγούσαν τους Λονδρέζους στα πέριξ της περιοχής της Σίτι, ο Ζίγιεχ με δυνατό αριστερό σουτ στην γωνία από ωραία ασίστ του Αθπιλικουέτα ισοφάρισε σε 1-1 στο 63ο λεπτό!

 

Ο Πεπ Γκουαδιόλα που ήθελε τον τίτλο κι όχι νέες αναμονές, έριξε στο ματς για το τελευταίο 20λεπτο τους Φόντεν και Γκουντογκάν αντί των Τόρες και Αγουέρο, όμως η Τσέλσι διατήρησε την αυτοπεποίθησή της.

Οι Πούλισικ και Ζίγιεχ συνέχισαν να βοηθούν πολύ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ήταν υπέρ των «μπλε», ο Ρις Τζέιμς ταλαιπωρούσε περισσότερο τον Μεντί από δεξιά με τα ανεβάσματά του και λίγο έλειψε να κάνει ασίστ προς τον Βέρνερ που δεν πρόλαβε ένα δυνατό γύρισμα του Άγγλου φουλ μπακ. Ο Βέρνερ στο 79' σκόραρε ξανά αλλά πάλι ήταν εκτεθειμένος στη βαθιά μπαλιά, αν και πέρασε και τον Έντερσον και πλάσαρε στα δίχτυα, όμως δεν ευτύχησε να χριστεί σκόρερ ούτε αυτή τη φορά.

Ίδια κατάληξη και στο 81' με τον Πούλισικ να κατεβάζει τη μπάλα μέχρι την περιοχή, να ανοίγει δεξιά στον Τζέιμς κι αυτός να ετοιμάζει το γκολ για τον Χάντσον – Οντόι που δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ο Φόντεν προσπάθησε με ένα ξαφνικό διαγώνιο σουτ ν' απειλήσει τα καρέ του Μεντί λίγο αργότερα. Το ματς είχε αρκετή ταχύτητα στα τελευταία του λεπτά αφού η Σίτι αποφάσισε πως θα ήθελε απόψε τον τίτλο, ο Στέρλινγκ στο 88' έπεσε πολύ εύκολα υπό την πίεση του Ζούμα δίχως να πάρει πέναλτι και το ντέρμπι... είχε κι άλλο!

 

Στο 89' ο Αλόνσο από πλάγια θέση έκανε λόμπα κι όχι πάσα προς τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του στην περιοχή, με τον Έντερσον να διώχνει, όμως, ο Ισπανός φουλ μπακ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Χάντσον - Οντόι άνοιξε δεξιά στον Βέρνερ, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Αλόνσο κατάφερε με πλασέ να γράψει το τελικό 2-1 θριαμβεύοντας στο Etihad, παίρνοντας τον αέρα των «πολιτών» μετά και τη νίκη στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πορεύονται προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τρομερή ψυχολογία! 

 

Στο ματς που προηγήθηκε για λίγη ώρα, στο Σέφιλντ ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Κρίσταλ Πάλας, οι «αετοί» επιβεβαίωσαν και μαθηματικά πως και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκονται στην Πρέμιερ Λιγκ. Με γκολ του Μπεντεκέ από το 2ο λεπτό και ακόμα ένα του εκπληκτικού, φέτος, Εζέ στο 88', οι «αετοί» κατάφεραν να βρουν στόχο στην αρχή και το τέλος της αναμέτρησης για να φτάσουν στο 2-0 που τους διατηρεί στην κορυφαία κατηγορία γι' ακόμα μια σεζόν. Φυσικά οι «λεπίδες» είναι ήδη υποβιβασμένες εδώ και αρκετό καιρό με τη φετινή σεζόν να έχει κυλήσει παντελώς στραβά έπειτα από την περσινή καταπληκτική χρονιά που έκανε την ομάδα να κερδίσει περισσότερους οπαδούς με τον τρόπο που αγωνιζόταν...

 

Κώστας Ζάλιαρης